ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δά πε δα.
Advertisements

ENEΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ.
Το Πράσινο Σπίτι.
ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ
«ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ» Σχολή: Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Όνομα: Βασίλης Τμήμα: Δομικών Έργων
Ο ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ “ FAΒ 5 ” ΜΑΘΙΟΥΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τανούσα Δέσποινα Β4.
ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ Είδη ξυλείας κατά σειρά σκληρότητας Αφρικανική Δρύινη
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Project Αειφόρο Σχολείο
«Πόσο βιοκλιματικό είναι το σπίτι σας;»
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι λεπτά νήματα τα οποία κατασκευάζονται από γυαλί ή από πλαστικό .Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό και η διάμετρος τους.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ Στη δαπεδοθέρμανση το στοιχείο που αποδίδει τη θερμότητα είναι το δάπεδο του χώρου. Το δάπεδο θερμαίνεται από σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί.
«ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ-ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ»
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
 1. Προφύλαξη μόνωσης  2. Θερμομόνωση  3. Ηχομόνωση  4. Βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών  5. Μείωση της απορροής των βρόχινων νερών  6. Οικονομία.
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
Ενότητα: Θερμομονωτικά υλικά
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Project Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Ομάδα 3: κατάταξη κτιρίων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ
Ηχορύπανση \ φωτορύπανση
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δ………………… και περισσότερο π……………………….παρουσιάζει.
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δρόμους και περισσότερο πράσινο.
ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ & ΜΟΝΩΣΗ ΠΛΟΙΩΝ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
Νέα συστήματα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΕΓΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Μειώνεται το κόστος για την θέρμανση και την ψύξη του κτηρίου κατά 50% και το κόστος συντήρησης του.
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
11. HXOMONΩΣΗ κουφώματα - λεπτομέρειες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
Π. ΠΑΤΕΝΙΩΤΗΣ1 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΕΘ – ETICS ΜΕ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.
Θεσσαλονίκη, Ολοκληρωμένη αξιολόγηση της θερμοπρόσοψης ως κατασκευαστικής λύσης Άγις Μ. Παπαδόπουλος Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ. Εργαστήριο Μετάδοσης.
Εισαγωγή Θεωρία Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα “Μετατόπιση Υδρατμών” Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας Μαρία.
Αγγέλα Καλκούνη. Επένδυση ονομάζουμε μία μη φέρουσα κατασκευή, τοποθετούμενη στην εσωτερική ή εξωτερική πλευρά επιφάνειας, που κατασκευάζεται με διάφορα.
Π. ΠΑΤΕΝΙΩΤΗΣ1. 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΚΚΟΥ EPS (ΑΠΟ ΠΡΟΔΙΟΓΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ) ΦΕΡΕΙ ΣΤΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ –Κατά συνέπεια έχει μαγνητικές ιδιότητες.
ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΣΑΜΟΥ ΤΜΗΜΑ: Β' ΔΟΜΙΚΩΝ.
ΚΑΡΑΛΑΚΗ-ΚΥΡΙΑΖΗ 13/11/2016 ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ: ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΤΜΗΜΑ: Δ΄2 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:04/06/10 ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΚΩΝ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΛΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΖΗ.
Βιοκλιματικός σχεδιασμός ενός κτιρίου είναι ο σχεδιασμός ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα κάθε περιοχής, στοχεύει στην εξασφάλιση των απαραίτητων εσωκλιματικών.
ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΚΑΤΣΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΑΘΗΝΑ.
 Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. – ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ  ΦΩΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΕΛΕΝΗ  ΑΡ.Μ. : 409, 376  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/5/2010.
Νίκος Κ. Μπάρκας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ IV προστασία κτιρίων – Η/Μ.
8. Θερμομονωτικά υλικά Νίκος Κ. Μπάρκας
Αστικό μικροκλίμα – αστική θερμική νησίδα ασκήσεις
ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ Στη δαπεδοθέρμανση το στοιχείο που αποδίδει τη θερμότητα είναι το δάπεδο του χώρου. Το δάπεδο θερμαίνεται από σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί.
Tεχνολογία Δομικών Υλικών
Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές
Νίκος Κ. Μπάρκας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ IV προστασία κτιρίων – Η/Μ.
ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ Κότσιαλος Ευάγγελος Φούσιας Ιωάννης.
ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ Είδη ξυλείας κατά σειρά σκληρότητας Αφρικανική Δρύινη
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ ΚΑΒΑΛΑ 2015
Θερμική Αγωγιμότητα Η ιδιότητα ενός υλικού να επιτρέπει τη διάδοση της θερμότητας μέσα από τη μάζα του. Δομικά Υλικά.
Παραδόσεις Μαθημάτων Δασοκομίας Πόλεων μάθημα 2ο
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ (U)
ΠΥΡΟΛΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ.
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Εξοικονομώ Ενέργεια στο Σπίτι" ΕΠΑ.Λ Λαγκαδά
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΘΕΜΑ : ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση ονομάζεται η προστασία μιας κατασκευής όπως π.χ. κτιρίου, σωληνώσεων κτλ., από τις απώλειες θερμότητας, με διάφορες μεθόδους ή υλικά.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Η Θερμική μόνωση επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους ή διαδικασίες, καθώς και με προσθήκη (επένδυση, στρώση κ.λπ.) κατάλληλων αντικειμένων και υλικών καλούμενα θερμομονωτικά υλικά.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Τα ποιο διαδεδομένα θερμομονωτικά υλικά είναι τα εξής: εξηλασμένη πολυστερίνη διογκωμένη πολυστερίνη πετροβάμβακας υαλοβάμβακας θερμομονωτικά πλακίδια δωματίου περλομπετόν και ανακλαστική μόνωση Reflectix . Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για μονώσεις ταρατσών, στεγανοποιήσεις τοίχων , ηχομόνωση, θερμομόνωση.

ΕΞΗΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό με βάση την πολυστερίνη. Έχει μονωτικές ιδιότητες και οι κλειστοί πόροι και η έλλειψη απορρόφησης νερού την κάνει κατάλληλη για εφαρμογές σε υψηλή υγρασία.

ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ H Διογκωμένη πολυστερίνη, γνωστή και ως φελιζόλ, είναι ένα ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην οικοδομή και σε άλλες εφαρμογές. Η διογκωμένη πολυστερίνη παράγεται σε μεγάλα μπλοκ, τα οποία κόβονται σε πλάκες.

ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ Πετροβάμβακας ονομάζεται ένα ινώδες μονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στις οικοδομές αλλά και σε τεχνικές και βιομηχανικές εφαρμογές . Ο πετροβάμβακας έχει θερμομονωτικές, ηχομονωτικές ιδιότητες καθώς επίσης και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑΣ Ο υαλοβάμβακας είναι μονωτικό υλικό που αποτελείται από πολύ λεπτές ίνες γυαλιού. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό υλικό για πολλά πολυμερή προϊόντα, δημιουργώντας σύνθετα υλικά γνωστά ως «πολυμερή ενισχυμένα με ίνες» ή «πλαστικά ενισχυμένα με γυαλί».

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Τα θερμομονωτικά πλακίδια είναι βιομηχανικά προϊόντα τα οποία αποτελούνται από θερμομονωτικό υλικό (εξηλασμένη πολυστερίνη ) και είναι θερμικά συγκολλημένα σε πλακίδια.

ΠΕΡΛΟΜΠΕΤΟΝ Το Περλομπετόν, είναι ένα θερμοηχομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα που χρησιμοποιείται για γεμίσματα δαπέδων και δημιουργία ρύσεων στα δώματα. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε σάκους, αναμιγνύεται με τσιμέντο και νερό και διαστρώνεται. Η επιφάνεια που προκύπτει είναι έτοιμη για την τελική στρώση.

ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ REFLECTIX Κάθε στρώση φύλλου αλουμινίου είναι γερά συγκολλημένη και οι δύο εξωτερικές στρώσεις αντανακλούν το 97% της ακτινοβολούμενης θερμότητας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Στην περίπτωση αυτή το μονωτικό υλικό τοποθετείται από την πλευρά του εσωτερικού χώρου και προστατεύεται από κάποιο στερεό δομικό υλικό που λειτουργεί όπως και το επίχρισμα.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Από ενεργειακής πλευράς, η θερμομόνωση από το εσωτερικό πρέπει να αποφεύγεται καθώς έχει αρκετά μειονεκτήματα όπως: περιορίζεται ο εσωτερικός χώρος, ο χώρος ψύχεται πολύ σύντομα, τέλος, υπάρχει κίνδυνος ρηγματώσεων και εισροής βρόχινου νερού λόγω συστολών – διαστολών. Ωστόσο έχει και ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως: είναι φθηνή λύση εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα θέρμανσης του χώρου το χειμώνα ή ψύξης το καλοκαίρι

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Είναι επίσης γνωστή και ως θερμοπρόσωψη ή κέλυφος και είναι η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Με αυτή τη μέθοδο πετυχαίνεται: μείωση στην κατανάλωση του ρεύματος που κυμαίνεται γύρω στο 45-60%, αναβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο, αλλά αναβαθμίζεται και ενεργειακά το κτίριο το οποίο θα έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία. Παρόλα τα πλεονεκτήματα , υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα: δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κτίρια με έντονο εξωτερικό μορφολογικό ενδιαφέρον, είναι απαραίτητη η προστασία της θερμομόνωσης από τις εξωτερικές επιδράσεις τέλος, το κόστος μπορεί ενδέχεται να είναι υψηλό.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ Η Θερμομόνωση Διπλής Τοιχοποιίας είναι άλλη μια μέθοδος για τη θερμομόνωση τοίχων η οποία χρησιμοποιείται κατά βάση σε νέα κτίρια που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής. Σε αυτή τη μέθοδο θερμομόνωσης ουσιαστικά υπάρχει τοίχος εξωτερικά και εσωτερικά, και ανάμεσα τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ Πλεονεκτήματα : αποτελεί την πιο ισορροπημένη μορφή θερμικής προστασίας απέναντι στο κρύο τον χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι. η θερμομονωτική προστασία του τοίχου δεν επηρεάζεται καθόλου από την επίδραση της βροχής, επιτυγχάνεται την μερική εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας του τοίχου. Μειονεκτήματα: η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας δεν έχει καλή αντισεισμική συμπεριφορά. επίσης το θέμα της θερμοχωρητικότητας αφού ναι μεν από τη μία την εκμεταλλεύεται, αλλά όμως μόνο μερικώς και σε μικρό βαθμό.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

1) ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ;

2) ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ;

3) ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ;

4) ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ;

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΕΛΜΑΣΙΔΟΥ ΚΡYΣΤH ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ