Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

2 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ Μία λύση στην οποία οι περισσότεροι θα γινόταν να καταφύγουν ακόμη και τώρα είναι να γεμίσουν τις ταράτσες των σπιτιών και των άλλων κτιρίων με πράσινο!

3 Τι είναι οι πράσινες ταράτσες ;
Δεν είναι απλώς ταράτσες με μερικές γλάστρες, αλλά κανονικά πράσινα χαλιά καλά υπολογισμένα και επιστημονικά φυτεμένα που κάνουν και την πιο άσχημη πόλη να φαίνεται σαν καταπράσινο υγιές λιβάδι

4 Η ιδέα των πράσινων ταρατσών
Η ιδέα φύτευσης των ταρατσών, ώστε να λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα και ως πνεύμονες πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό, ξεκίνησε από την Γερμανία πριν από μερικές δεκαετίες και σήμερα κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πολλές χώρες του κόσμου. Σε κάποιες πόλεις μάλιστα, οι πράσινες στέγες επιβάλλονται και από τη νομοθεσία.

5 Το κόστος των πράσινων ταρατσών
Με κόστος που κυμαίνεται περίπου από 100€ έως 120€ το m2, δηλαδή όσο περίπου και μία μόνωση, χωρίς όμως στην περίπτωση της μόνωσης να εισπράττεται όλα όσα προσφέρει μια φυτεμένη ταράτσα

6 Η χρησιμότητα των πράσινων ταρατσών
Οι πράσινες στέγες προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση, υγρομόνωση και ηχομόνωση. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μειώνεται πολύ η απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από την στέγη, με αποτέλεσμα την μείωση της διείσδυσης της θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον προς το κτίριο.

7 Πράσινες ταράτσες και η οικονομία που προσφέρουν
Σε ένα καλά μονωμένο κτίριο η χρήση του κλιματιστικού και του καλοριφέρ μειώνεται. Μελέτες έδειξαν ότι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στους πρώτους  ορόφους είναι της τάξης του 10-20% περίπου και από κει και πέρα κλιμακώνεται όσο ανεβαίνουν οι όροφοι, για να φτάσουμε το 35% περίπου στο τελευταίο όροφο.

8 Γιατί λοιπόν πράσινες ταράτσες;
Για εξοικονόμηση ενέργειας Ως αντίδοτο για την ατμοσφαιρική ρύπανση Για να είμαστε κοντά στη φύση ακόμα και σε περιβάλλοντα μακρινά από αυτήν Για να ομορφύνουμε τη ζωή μας! Τολμήστε το!


Κατέβασμα ppt "ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google