Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Εξοικονομώ Ενέργεια στο Σπίτι" ΕΠΑ.Λ Λαγκαδά 2017-18

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Εξοικονομώ Ενέργεια στο Σπίτι" ΕΠΑ.Λ Λαγκαδά 2017-18"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Σύγκριση Κόστους θέρμανσης. Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π / Νοέμβριος 2013

3 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 1. Ρυθμίστε την θερμοκρασία χώρου στους 20ºC. Κάθε βαθμός χαμηλότερα στον θερμοστάτη σημαίνει περίπου 7% οικονομία στο κόστος θέρμανσης.

4 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 2. Μειώστε τις απώλειες θερμότητας του χώρου.

5 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 3. Κλείστε την θέρμανση σε χώρους που δεν χρειάζεται να θερμαίνονται.

6 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 4. Χαμηλώστε την θερμοκρασία σε έναν χώρο τις ώρες που αυτός δεν χρησιμοποιείται.

7 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση …...αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χρήση θερμοστατικών διακοπτών στα σώματα.

8 Θερμοστατικός Διακόπτης. Οι θερμοστατικοί διακόπτες έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζουν κάθε θερμαντικό σώμα σε διαφορετική θερμοκρασία.

9 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 5. Βελτιώστε την αποδοτικότητα των θερμαντικών σωμάτων…… μην τα καλύπτετε με κουρτίνες και αντικείμενα

10 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση …… κάνετε εξαέρωση όταν το θερμαντικό σώμα δεν θερμαίνεται παντού το ίδιο

11 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση …… κρατήστε το θερμαντικό σώμα καθαρό

12 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 6. Ο ηλιακή ακτινοβολία είναι καλοδεχούμενη … τον χειμώνα. Αφήστε παντζούρια και κουρτίνες ανοιχτά τις ώρες της ηλιοφάνειας.

13 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 7. Τις νυχτερινές ώρες κλείστε τα παντζούρια και τις κουρτίνες. Έτσι μειώνονται οι απώλειες θερμότητας.

14 Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση 8. Αερίστε το σπίτι τις θερμότερες ώρες της ημέρας, δηλαδή το μεσημέρι.

15 9. Για μεγαλύτερη οικονομία στην εγκατάστασης θέρμανσης υπάρχουν συστήματα αντιστάθμισης που προσαρμόζουν την θερμοκρασία του νερού στα σώματα ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία…! Τρόποι μείωσης της ενέργειας που ξοδεύουμε για θέρμανση

16 Βιοκλιματικά κτίρια Η ενέργεια που ξοδεύουμε για θέρμανση, φωτισμό και δροσισμό μειώνεται δραστικά σε κτίρια που έχουν σχεδιαστεί βιοκλιματικά. Παρακάτω θα δούμε μερικά παραδείγματα, που αφορούν την θέρμανση.

17 Άμεσο ηλιακό κέρδος από νότια Υαλοστάσια

18 Τοίχος Trombe

19 Τοίχος Μάζας

20 Θερμοσιφωνικά πάνελ

21 Τοίχος νερού

22 Θερμοκήπιο

23 Δεξαμενή δώματος (Roof pond)

24

25

26 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Εξοικονομώ Ενέργεια στο Σπίτι" ΕΠΑ.Λ Λαγκαδά 2017-18"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google