Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»

2 Από τις σπηλιές στους ουρανοξύστες…
Θέμα : Ηχομόνωση - Ασφάλεια κατοικίας Ονοματεπώνυμο : Ελένη Καρατζούνη

3 Στόχοι Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη μιας κατοικίας είναι τα δομικά υλικά που την απαρτίζουν. Για αυτό το λόγο ανέλαβα την γνωστοποίηση και την παράθεση δυο κύριων στοιχείων μιας κατοικίας, της ηχομόνωσης και της ασφάλειας. Αρχικός μου στόχος ήταν η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με αυτά τα στοιχεία δόμησης. Το θέμα αν και φαινόταν στην αρχή ανούσιο, αποδείχτηκε τελικά πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς επικράτησε η αντίληψη πως η ηχομόνωση όσο και η ασφάλεια αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία μιας οργανωμένης και σωστής κατοικίας. Επομένως, απαραίτητα για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

4 Κυρίως Μέρος Ηχομόνωση Σκοπός : έλεγχος κάθε ανεπιθύμητου ήχο, αερόφερτου ή κτυπογενούς στο εσωτερικό ενός κτιρίου.

5 ανόργανα ινώδη μονωτικών υλικών
Κυρίως Μέρος Ηχομονωτικά Υλικά Ορυκτοβάμβακας ανόργανα ινώδη μονωτικών υλικών Είναι εύκαμπτος. Προσφέρει πυρασφάλεια. Έχει καλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Είναι φθηνός στο κόστος του.  Παρέχει ηχομόνωση.  Δεν αντέχει στην υγρασία. Πετροβάμβακας ινώδες μονωτικό υλικό δημιουργία ανακλάσεων του ήχου παλινδρόμηση στις ίνες του, οι οποίες μετατρέπουν την ενέργεια του ήχου σε θερμότητα. 

6 Κυρίως Μέρος Ασφάλεια Κατοικίας

7 Συμπεράσματα Από τις παραπάνω πληροφορίες αντλήσαμε πολλές απαντήσεις όσον αφορά τη δόμηση και την ασφάλεια των κατοικιών. Αν και ήταν σύντομη η πληροφόρηση αυτών, μπορέσαμε πολύ εύκολα να συνειδητοποιήσουμε την σημασία τους στην ζωή μας αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζουν μέσα σε μια κατοικία. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, πως και ηχομόνωση αλλά και η προστασία , ως δυο ανεξάρτητα στοιχεία ενός σπιτιού, παρουσιάζουν αρκετα θετικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτούν σημαντικά τον τρόπο ζωής μας.

8 «Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας»
Θέμα: «Φωτισμός και σύγχρονα δομικά υλικά» Μαθήτρια: Αρχοντή Άννα-Μαρία 8

9 Στόχοι της εργασίας: Η παρουσίαση των βασικών στοιχείων του φωτισμού και των σύγχρονων δομικών υλικών. Η ανάδειξη της σημασίας τους στην κατοικία. 9

10 Φωτισμός Η λειτουργία του φωτός είναι παραπληρωματική, ενώ ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του, προσφέρει δυνατότητες για την επίτευξη πολλαπλών στόχων εντός μιας κατοικίας. Παρατηρούνται νέες εγκαταστάσεις με διαφορετικό design ετησίως. Η επιλογή των κατάλληλων μέσων φωτισμού, πρέπει να γίνεται με προσοχή, ανάλογα με το μέρος της κατοικίας. Η σημερινή λειτουργία του φωτός ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία στο σύγχρονο σπίτι. 10

11 Σύγχρονα δομικά υλικά Τα τελευταία χρόνια, τα κλασικά και συνηθισμένα δομικά υλικά, έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονα τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και πολλαπλά πλεονεκτήματα. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ προσφέρουν στην κατοικία, ιδιαίτερη θερμομόνωση, ηχομόνωση, διαφορετικό design και αντοχή. Σημαντικά παραδείγματα είναι οι γυψοσανίδες και τα ορυκτά υλικά. 11

12 Επίλογος Ολοκληρώνοντας την εργασία προκύπτει το συμπέρασμα ότι τόσο ο φωτισμός όσο και τα σύγχρονα δομικά υλικά, αποτελούν σημαντικά στοιχεία στην διαμόρφωση μιας κατοικίας, με πολλαπλά οφέλη το καθένα. Νέες καινοτομίες εφευρίσκονται συνεχώς, ενώ η χρήση τους εξυπηρετεί διαφόρους σκοπούς. 12

13 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΚΑΙ…
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΚΗ

14 Στόχοι Εργασίας Ενημέρωση για την κατάσταση των πόλεων
Πληροφόρηση για τις τιμές της θερμομόνωσης Γενική ενημέρωση για τη θερμομόνωση και τα μέρη της

15 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Εξωτερική θερμομόνωση Εσωτερική θερμομόνωση
θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας Στάδια εφαρμογής του καθενός

16 Υλικά θερμομόνωσης ινοπλισμένη κόλλα υαλόπλεγμα
βοηθητική μηχανή στερέωσής των πλακών σοβάς ενισχυμένος με ρητίνες

17 ΑΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ Αστικοποίηση είναι η τάση των ανθρώπων για συγκέντρωση στις πόλεις ΥΛΙΚΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

18 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Συνοψίζοντας, η όλη έρευνα έριξε φώς στα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους σχετικά με τη θερμομόνωση και την αστική δόμηση. Γενικά όλα τα ερωτήματα απαντήθηκαν στο έπακρον και η πληροφόρηση του καθενός από αυτή την εργασία θα είναι αρκετά διαφωτιστική.

19 Από τις σπηλιές στους ουρανοξύστες και…
Μαθήτρια: Ελένη Ζαχαροπούλου Υπεύθυνη: Αθανασία Καραπτσιά Τάξη Β1 Γενικό Λύκειο Αλμυρού Αλμυρός 14/12/13

20 Στόχος Το υποερώτημα το οποίο ερευνώ είναι η διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων. Στόχος της έρευνας αυτής είναι να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα όσο αναφορά τη διακόσμηση εσωτερικά και εξωτερικά των σύγχρονων κατοικιών.

21 Φωτισμός εσωτερικών χώρων.
Ο εξωτερικός φωτισμός προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην νυκτερινή εικόνα του σπιτιού και των χώρων που το περιβάλλουν. Πολύ συχνά η συνύπαρξη και ο διάλογος μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με την ύπαρξη μεγάλων γυάλινων επιφανειών που επιτρέπουν τη θέα από και προς το εσωτερικό του σπιτιού, προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για το δημιουργικό φωτισμό. Με εξαίρεση το φωτισμό ασφαλείας, που είναι απαραίτητος για την ασφαλή κίνηση και προσανατολισμό, το μεγαλύτερο μέρος του φωτισμού εξωτερικών χώρων είναι κυρίως διακοσμητικό υπό την έννοια ότι ο κύριος στόχος είναι η ανάδειξη συγκεκριμένων αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτιρίου και του κήπου. Σε γενικές γραμμές ο εξωτερικός φωτισμός δεν χρειάζεται να είναι έντονος για να είναι αποτελεσματικός. Οι πιο πετυχημένοι σχεδιασμοί εξωτερικού φωτισμού βασίζονται στη δημιουργία μικρών σημείων εστίασης τα οποία συγκεντρώνουν την προσοχή όσων χρησιμοποιούν τον χώρο, καθώς στη σύνθεση μιας ενδιαφέρουσας νυκτερινής εικόνας για το σύνολο του χώρου.

22 Επίστρωση εξωτερικών χώρων.
Λαμβάνοντας υπ’ όψην ότι σε εξωτερικούς χώρους οι μεταβολές της θερμοκρασίας είναι μεγαλύτερες και απότομες με αποτέλεσμα μεγαλύτερες και συχνότερες συστολοδιαστολές καθώς και ότι υπάρχουν συνήθως συνθήκες μεγαλύτερης καταπόνησης από δονήσεις από ότι σε εσωτερικούς χώρους: Επιδιώκουμε να χρησιμοποιούμε κόλλες με αντοχές σε ελαστικότητα, σε δυνατότητα εφελκυσμού και κάμψης, καλύπτουμε ρωγμές και ατέλειες σε τοιχία και δάπεδα, φροντίζουμε να οπλίσουμε ρωγμές που υπάρχει πιθανότητα να διευρυνθούν στο μέλλον, λαμβάνουμε υπ’ όψην πάντα τις αναμενόμενες συστοδιαστολές και την υγρασία τόσο κατά την διάρκεια της εφαρμογής των πλακιδίων όσο και στην προσδοκώμενη συμπεριφορά που θα ακολουθήσει η εφαρμογή εφόσον έχει τελειοποιηθεί.

23 Συμπέρασμα Αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν να αποκτήσουμε γνώση όσο αναφορά τα δομικά υλικά που είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση των σύγχρονων κατοικιών στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό τους.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google