Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας Έστω ότι ένας χώρος πρέπει να φωτίζεται αυτόματα, όταν νυχτώνει. Η λύση με τη χρήση του χρονοδιακόπτη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Advertisements

Μορφές Ενέργειας.
Ηλεκτροπνευματικά Συστήματα Αυτοματισμού
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Videofied Εγκατάσταση
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ
Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΜΕΡΟΣ Β’)
ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ EΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ
Τεχνικές Προδιαγραφές
‘Εξυπνο Σπίτι 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χίου τάξη B’ ΗΛ/ΓΩΝ & ΗΛ/ΚΩΝ
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Ο ΟΘΟΝΕΣ Η οθόνη  (monitor ) του υπολογιστή, περιλαμβάνει ένα καθοδικό σωλήνα, όπως η τηλεόραση, και κατάλληλα κυκλώματα σάρωσης. Μπορεί να είναι έγχρωμη.
Επιμέλεια Κωστούλας Γεώργιος Κανδρέλης Σταύρος Νάστος Αλέξανδρος.
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3η ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Β΄
Ηλεκτρονικά και Τεχνολογία Ελέγχου
Φυσική Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ (PLCs).
ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
ΦΩΤΙΣΜΟΣ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΧΩΛ ή ∆ΙΑ∆ΡΟΜΟΥ
Κερεστετζή Δημητρίου (1295)
Οπτικές Επικοινωνίες Μαρινάκης Ιωάννης (2009)
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να: (α) Αναφέρει την αρχή λειτουργίας του ανιχνευτή κίνησης (β) Αναφέρει τα μέτρα ασφάλειας κατά την εγκατάσταση του του ανιχνευτή.
Αρχεσ συστηματων αυτοματου ελεγχου
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
3.3 ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Ήλιος & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
«EGG BOX» CONTROL SYSTEM
ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ήλιος εκπέμπει φως και θερμότητα στη γη
1ο ΕΠΑ.Λ. ΣΟΦΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Β’ ΤΑΞΗ
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ 1:
αναφέρει την ανάγκη ύπαρξης των μετασχηματιστών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
Η Ιστορία των ηλεκτρικών λαμπτήρων. Κατασκευή και επίδειξη των κυριότερων κατηγοριών.
Το λεπτό και μοντέρνο πληκτρολόγιο του Proteus θα ομορφύνει τον χώρο σας. Τα ενσωματωμένα πλήκτρα αφής που διαθέτει καθώς και το ελληνικό μενού, σας.
Προγραμματισμός PLC Ladder Logic διαγράμματα
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Τεχνολογία powerline homeplug για τη δημιουργία του «έξυπνου» σπιτιού και εφαρμογή της στην κατασκευή αλληλεπιδραστικής διεπαφής.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Μάθημα 9 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΜΕΣΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Ο μαθητής να: (α) αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση του.
Μάθημα 3 Αγωγοί γείωσης στη μονοφασική εγκατάσταση.
ΦΕ3: ΠΟΤΕ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ;
Βασικες Εννοιες Φυσικης
(α) δίνει τον ορισμό του PLC (β) αναφέρει τις εφαρμογές του PLC.
Analog vs Digital Δούρβας Ιωάννης ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ.
Σύνδεση αντιστατών Η αντίσταση ενός αντιστάτη γενικά, όπως το λέει και η λέξη, μειώνει την τάση  φέρνοντας αντίσταση, όταν περνάει από μέσα του το ηλεκτρικό.
Ανάλυση φωτοβολταϊκού συστήματος 10kW για οικιακή χρήση
Δ. Κλιγκόπουλος Επιβλέπων: Β. Σπυρόπουλος, Καθηγητής
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Μορφές ενέργειας Ηλίας Μπουναρτζής.
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας
Κατασκευή μακέτας φωτοβολταϊκά - ανεμογεννήτριες
Programmable Logic Controllers PLCs
Συνδεσμολογία συστήματος φωτεινής κλήσης νοσοκομείου
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
Μορφές ενέργειας Ενότητα 1η.
ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας Έστω ότι ένας χώρος πρέπει να φωτίζεται αυτόματα, όταν νυχτώνει. Η λύση με τη χρήση του χρονοδιακόπτη δεν είναι η πλέον κατάλληλη, γιατί ανάλογα με την εποχή του έτους, η διάρκεια της ημέρας είναι διαφορετική. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να διορθώνει τον προγραμματισμό του χρονοδιακόπτη. Η καλύτερη λύση είναι η χρησιμοποίηση φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας. Ο φωτοδιακόπτης αποτελείται από μια φωτοαντίσταση, την ενισχυτική διάταξη και τον ηλεκτρονόμο. Όταν η φωτοαντίσταση δεχθεί φωτεινή ακτινοβολία μικρότερη από ένα προκαθορισμένο όριο, τότε μέσω της ενισχυτικής διάταξης ενεργοποιείται ο ηλεκτρονόμος, κλείνουν οι επαφές του, ανάβουν τα φώτα και φωτίζεται ο χώρος. Συνδεσμολογία κυκλώματος φωτοδιακόπτη

Στη διάρκεια της ημέρας η τιμή της φωτοαντίστασης μεγαλώνει και μέσω της ενισχυτικής διάταξης απενεργοποιείται ο ηλεκτρονόμος και σβήνουν τα φώτα. Πραγματικές μορφές φωτοδιακόπτη φωτισμός χώρου κίνησης υπέρυθρης ακτινοβολίας Ένας σύγχρονος τρόπος ελέγχου κυκλωμάτων φωτισμού είναι ο φωτισμός χώρου με ανιχνευτή κίνησης. Η λειτουργία του στηρίζεται στην ακτινοβολούμενη από κινούμενα άτομα θερμότητα. Αν το αισθητήριο του ανιχνευτή αντιληφθεί μεταβολή της θερμότητας μέσα στην περιοχή που ελέγχει και η μεταβολή αυτή έχει προέλθει από κίνηση του ατόμου, δίνει εντολή να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό κύκλωμα φωτισμού του χώρου. Εάν δεν υπάρχει μεταβολή θερμότητας, μόλις περάσει ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα έως και μερικά λεπτά δίνει εντολή απενεργοποίησης του κυκλώματος φωτισμού. Ο χρόνος αυτός καλείται χρόνος καθυστέρησης. Στη διάρκεια της ημέρας δεν ενεργοποιείται ο φωτισμός, γιατί υπάρχει αισθητήριο, που αντιλαμβάνεται το φως της ημέρας.

Τα πλεονεκτήματα που παρέχει ένας ανιχνευτής κίνησης είναι τα ακόλουθα: 1.Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, γιατί τα φώτα είναι αναμμένα μόνο, όσο υπάρχει ανθρώπινη παρουσία στο χώρο. 2. Εξυπηρέτηση, γιατί τα φώτα ανάβουν αυτόματα, χωρίς να απαιτείται το πάτημα κάποιου πλήκτρου. 3. Ασφάλεια από ύποπτα άτομα, με την ξαφνική ενεργοποίηση του κυκλώματος φωτισμού, που τους εκθέτει στην κοινή θέα 4. Προσέλκυση της προσοχής πιθανού πελάτη σε εφαρμογές όπως είναι οι βιτρίνες καταστημάτων που μπορούν να φωτίζονται, όταν πλησιάσει κάποιος περαστικός