Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μονογραφίες Επαγγελμάτων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μονογραφίες Επαγγελμάτων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Ηλεκτρολόγος

2 Περιεχόμενα Ηλεκτρολόγος είναι… Συνθήκες και περιβάλλον εργασίας
Ο Ηλεκτρολόγος ασχολείται… Τομείς Εκπαίδευση

3 Ηλεκτρολόγος είναι… Ηλεκτρολόγος μηχανικός (αγγλ. electrical engineer) είναι o επαγγελματίας μηχανικός ο οποίος ασχολείται με τις τεχνολογικές εφαρμογές του ηλεκτρισμού, της ηλεκτρονικής και του ηλεκτρομαγνητισμού.

4 Συνθήκες και περιβάλλον εργασίας
Στην συγκεκριμένη δουλειά εργάζονται σε όλους τους χώρους αλλά οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι προσπαθούν να διαμορφώσουν τον καλύτερο χώρο για αυτούς. Το ωράριο είναι κυλιόμενο, υπάρχουν κάποιες υπερωρίες και η αμοιβή για τις υπερωρίες είναι έξτρα. Η δουλειά του ηλεκτρολόγου είναι αρκετά επικίνδυνη διότι κινδυνεύει από ηλεκτροπληξία. Κατά την άσκησή της χρειάζονται καθημερινές μετακινήσεις. Συνήθως στο επάγγελμα αυτό δεν υπάρχει όριο ηλικίας, εκτός από αυτούς που δεν μπορούν πλέον να εργαστούν.

5 Ο ηλεκτρολόγος ασχολείται…
Η επιστήμη ηλεκτρολόγου μηχανικού (επίσης ηλεκτρική εφαρμοσμένη μηχανική) ασχολείται με προβλήματα που συνδέονται με τα μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικά συστήματα, όπως η μετάδοση ισχύος και ο έλεγχος μηχανών, ενώ η συναφής επιστήμη ηλεκτρονικού μηχανικού εξετάζει τα μικρής κλίμακας ηλεκτρονικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ασχολούνται συνήθως με τη διαβίβαση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι ηλεκτρονικοί ασχολούνται κυρίως με τη χρησιμοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας για να διαβιβάσουν πληροφορίες.

6 Τομείς Ισχύς Ηλεκτρική ενέργεια Ηλεκτρική κίνηση Φωτισμός
Ηλεκτρικές μετρήσεις Έλεγχος Επεξεργασία σήματος Αυτοματισμός Εγκατάσταση μηχανημάτων

7 Εκπαίδευση Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κατέχουν ένα δίπλωμα το οποίο ασχολείται με την ηλεκτρική εφαρμοσμένη μηχανική. Η διάρκεια σπουδών για τον συγκεκριμένο τομέα συνήθως κυμαίνεται από τρία έως πέντε έτη. Στην Ελλάδα, στα Πολυτεχνεία ακολουθείται το ευρωπαϊκό (continental) σύστημα σπουδών πενταετούς φοίτησης διπλώματος για μηχανικούς, που παρέχει εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο


Κατέβασμα ppt "Μονογραφίες Επαγγελμάτων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google