ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
Οικιακή οικονομία Γιατί? Καθηγήτρια: Αποστολοπούλου Μαρία- Βενετία.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Πόσο βλέπουμε διαφημίσεις;
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Τροφή για σκέψη…» ΘΕΜΑ: Διατροφή στην εφηβεία
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ Προκλήσεις και προοπτικές ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ.
ECOFASHION CREATIVE AD
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Οικονομικές Συνέπειες των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
μια σύμπραξη του 1 ου Γυμνασίου Μουζακίου, του 2 ου Γυμνασίου Περαίας Θεσσαλονίκης & του 18 ου Γυμνασίου Αθηνών.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Project:”Διατροφή και υγεία”
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
ΘΕΜΑ: “Τεχνολογία και αγροτική κτηνοτροφική παραγωγή
Τροφή και τρόφιμα.
Σόνια Αρχοντάκη, Νάντια Βασιλικού, Θεοδώρα Τσουτσουλιανούδη
Επιμέλεια: Ιωάννης Λάζος ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2012.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική για την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των.
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Πρακτική Άσκηση του Φ οιτητ ή Ελευθέριου Πανοδήμου Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης:
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής & Συνεταιρισμών ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΕΣΠΑ) Υπεύθυνος Πρακτικής.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
1 Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 2 ΒΙΟΛΟΓΙΑ είναι η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη των έμβιων όντων και γενικά των φαινομένων της ζωής Μελετά τα.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
 Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής πυροδότησε τη μελέτη των δηλητηριωδών ουσιών. Ο άνθρωπος της προϊστορικής εποχής βασισμένος κατ’
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΤΟΜΕΑΣ Μαριλένα Ωραιοπούλου Β 5 β Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Αγροτική Κοινωνιολογία
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Εθισμός στην Τεχνολογία
Νέα νομοθεσία για Σπόρους & Τοπικές Ποικιλίες: Υπέρ της βιοποικιλότητας και των αγροτών ή για τις εταιρείες;
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Κλιματική αλλαγή 1o Γυμνάσιο Χολαργού Τίτλος Έρευνας:
Ο ρόλος του νερού στη γεωργία
11ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος : Τμήμα : Α2
Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Δρ Φώτης Παπαδήμας, Επίκουρος Καθηγητής
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "κατανάλωση", αναφερόμαστε στη χρησιμοποίηση, το ξόδεμα ενός οικονομικού αγαθού για την ικανοποίηση κάποιας συγκεκριμένης.
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ

ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Τεχνολογία Τροφίμων είναι μια σύγχρονη επιστήμη κατά την οποία επιτελείται επεξεργασία τροφίμων, μελέτη της συντήρησης, συσκευασίας, μεταφοράς και διακίνησής του, διερεύνηση τρόπων και μεθόδων παραγωγής νέων ειδών τροφίμων.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υγεία Περιβάλλον Διατροφικές συνήθειες Οικονομία Ανάπτυξη καλλιεργειών Αγοραστική αξιοπιστία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ: ΥΓΕΙΑ Στην περίπτωση της υγείας η αγροτική βιοτεχνολογία κινείται πέρα από συγκεκριμένα γνωρίσματα και εστιάζει στην επίτευξη ωφελειών για την υγεία των καταναλωτών π.χ η περίπτωση της σόγιας.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Έχει αποδειχθεί ότι με την χρήση της αγροτικής βιοτεχνολογίας η παραγωγή των καλλιεργειών μπορεί να αυξηθεί κατά εφτά έως δέκα φορές σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες, μια αύξηση που υπερβαίνει κατά πολύ τις παραγωγικές δυνατότητες της παραδοσιακής γεωργίας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ: Οι καταναλωτές μπορούν να νιώθουν βέβαιοι για την ασφάλεια που προσφέρει η τεχνολογία τροφίμων. Πλέον κάθε τρόφιμο έχει πάνω στην συσκευασία του διατροφολογικό πίνακα συστατικών και οι αγοραστές επιλέγουν τις αγορές τους με βάση αυτόν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Στις χώρες όπου ασχολούνται με βιοτεχνολογικές καλλιέργειες οι αγρότες απολαμβάνουν υψηλότερα εισοδήματα. Όταν οι αγρότες επωφελούνται αντίστοιχα οφέλη προκύπτει και για τις κοινωνίες.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ: Στόχος πολλών προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη της γνώσης για παραγωγή νέων αειφόρων, ασφαλών οικονομικά προσιτών, οικολογικά φιλικών και ανταγωνιστικών προϊόντων διατροφής καθώς και ο έλεγχος των κινδύνων για τη δημόσια υγεια.

ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: Οι καταναλωτές μπορούν να νιώθουν βέβαιοι για την ασφάλεια που προσφέρει η τεχνολογία τροφίμων. Δεν έχει υπάρξει ούτε μια τεκμηριωμένη περίπτωση διατάραξης οικοσυστήματος ή ατόμου το οποίο να έχει ασθενήσει λόγω των τροφίμων αυτών.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ραγδαία εξέλιξη βιομηχανίας τροφίμων Διεθνοποίηση εμπορίου Διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις, για κάλυψη των βασικών αναγκών σε προϊόντα διατροφής (υποανάπτυκτες χώρες) Ανάγκη παραγωγής νέων, βελτιωμένων ποιοτικά και ασφαλών από υγιεινής άποψης τροφίμων (ανεπτυγμένες χώρες).

ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η αγροτική βιοτεχνία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της Παγκόσμιας κρίσης των τροφίμων και παράλληλα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της Παγκόσμιας πείνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ Μεγάλη ανάπτυξη καλλιεργειών Αύξηση της διατηρησιμότητας των τροφίμων κατά την επεξεργασία τους Συγκρότηση και διατήρηση βιταμινών και μικροσυστατικών Παραγωγή με μεθόδους ορθής γεωργικής, πρακτικής ή οργανικής γεωργίας

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Τα τελευταία χρόνια, οι αγοραστές βιολογικών προϊόντων αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου όπως και οι καταναλωτές τους. Τα βιολογικά προϊόντα προέρχονται από καλλιέργειες όπου απαγορεύεται η χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ορμονών. Τα τρόφιμα βιολογικής προέλευσης περιέχουν μικρότερο ποσοστό νερού από τα συμβατικά, γεγονός που εν μέρει δικαιολογεί το υψηλός κόστος τους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Ως μέθοδο έρευνας για την εργασία μας επιλέξαμε το ερωτηματολόγιο το οποίο: Είναι τυποποιημένο Παίρνει μορφή ανάλογα με το θέμα Οι ερωτήσεις έχουν μια σειρά και είναι σε κλειστή μορφή, άρα οι απαντήσεις είναι συγκρίσιμες.

Η δειγματοληπτική αυτή έρευνα αντιμετωπίζει τα κοινωνικά φαινόμενα ως σταθερά και μη μεταβαλλόμενα εξετάζοντας τα ως φορείς μετρήσιμων χαρακτηριστικών και όχι στο πλαίσιο κοινωνικών σχέσεων. Στη συνέχεια είναι αναγκαίο να γίνει ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος των απαντήσεων έτσι ώστε να μας αποφέρουν τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε

ΔΟΜΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Το ερωτηματολόγιο απαρτίζεται από: Ερωτήσεις προσωπικών στοιχείων Ερωτήσεις που σχετίζονται με τις αγοραστικές συνήθειες των ερωτηθέντων Ερωτήσεις που αναφέρονται στην αξιοπιστία των νέων γενετικά τροποποιημένων προϊόντων Ανοιχτές ερωτήσεις γενικών γνώσεων σχετικά με το θέμα Ερωτήσεις που μας πληροφορούν για τη σχέση των καταναλωτών με την υγεία τους

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που μας απάντησαν είναι 38, άρα καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ανθρώπους που έχουν οικογένεια, που φροντίζουν για τα καθημερινά ψώνια και ενδιαφέρονται πλήρως για τη ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΧΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ Η πλειοψηφία των ατόμων που απάντησαν προέρχονται από την περιφέρεια μας και κυρίως από αγροτικές περιοχές. Αναμενόμενο είναι, αφού κατοικούν σε αγροτικές περιοχές, να γνωρίζουν περισσότερα για τις μεθόδους ορθής γεωργικής πρακτικής από άτομα που ζουν σε πόλεις.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται πολύ για τις συνθήκες υγιεινής και βάζουν πάνω από όλα την ευημερία της οικογένειας τους. Η τιμή έρχεται τρίτη σε μικρότερο ποσοστό απ’ ότι περιμέναμε λόγω της οικονομικής κρίσης. Προς μεγάλη μας έκπληξη η επιρροή των διαφημίσεων είναι μικρή παρά τη κυριαρχία της τηλεόρασης στη ζωή μας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΩΝ Στην ερώτηση ‘Τι γνωρίζετε για τις μεθόδους ορθής, γεωργικής, πρακτικής’, πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις: Σ’ αυτή την γεωργική πρακτική, οι παραγωγοί χρησιμοποιούν οργανικά προϊόντα για να υποστηρίξουν τις καλλιέργειες τους. Με αυτή τη μέθοδο αποφεύγουν διάφορες ασθένειες των φυτών προσφέροντας έτσι ασφαλέστερα τρόφιμα. Αυξάνει το κόστος παραγωγής, άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

Το 75% των ερωτηθέντων απαντά ότι πριν την αγορά ενός τροφίμου ελέγχει την θρεπτική αξία και τα συστατικά. Επίσης προτιμά να αγοράζει προϊόντα ελληνικής παραγωγής για να υποστηρίξει την οικονομία.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι αρκετά προσοδοφόρα για την έρευνα μας που θα συνεχιστεί με σκοπό να ολοκληρωθεί η εργασία μας σχετικά με τη τεχνολογία τροφίμων. Με εκτίμηση τα μέλη της ομάδας: Μπλέτσου Ελένη Τζελέπη Γεωργία Ριζάκη Σοφία