Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΦΑΙΔΡΑ - ΒΙΚΤΩΡΑΣ  Οι περιοχές κατοικίας καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση μέσα στις βυζαντινές πόλεις. Οι οικίες βρίσκονται άλλοτε κοντά η μία στην άλλη.
Advertisements

Ι.Ι.Ε.Κ DATA Τμήμα: Μαγειρικής τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Εστιατορικής
2.1. Ορισμός ξενοδοχειακού προϊόντος.  Το ξενοδοχείο προϊόν είναι κάθε αγαθό και υπηρεσία που πωλεί ένα ξενοδοχείο, το οποίο αποτελεί -από την πλευρά.
Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 1
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3
Συστήματα επισιτισμού
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο εθελοντισμός αποτελεί εξαιρετική μορφή κοινωνικής δράσης για την εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών, είτε για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, είτε.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 1ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 1 Τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές (μέρος Α)
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Υγιεινή του χώρου εργασίας 2.1
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
 Ένας τόπος μπορεί να αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις νέες τεχνολογίες για να προβάλει τα πλεονεκτήματα του.  Τα παρακάτω μέσα χρησιμοποιούνται πολύ.
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ κατ` επιλογή μάθημα ΙΙΙ εξαμήνου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Υπηρεσίες Υποδοχής του Ξενοδοχείου Γεώργιος Απλαδάς Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Χειμερινό
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Επιπλέον επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχείου Room Service – Banquet & Conference Department - Mini Bar 8o Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την δημιουργία και κερδοφορία μιας επισιτισιτιστικής επιχ/σης.
Μίγμα μάρκετινγκ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Οι τουριστικές υπηρεσίες είναι άυλες μη ορατές στους καταναλωτές και γίνονται φανερές μετά το πέρας της.
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.
Τι σημαίνουν τα αστέρια των ξενοδοχείων;. Ένα Αστέρι  Σε γενικές γραμμές μικρά ξενοδοχεία, τα οποία διευθύνονται από τους ιδιοκτήτες τους.  Τα ξενοδοχεία.
Επιλογή τοποθεσίας και προγραμματισμός των εγκαταστάσεων
Food and Beverage Operations and Management
«Οι αντικειμενικοί σκοποί της Ολικής Ποιότητας στον Τουρισμό»
Εργασία στο μάθημα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός»
Επιχειρησιακή Στρατηγική
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ – ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ.
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ – ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ
8o Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Μάθημα 3ον

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός να: Αναφέρει τους παράγοντες, που καθορίζουν το μέγεθος των χώρων εστίασης. Αναφέρει τα χαρακτηριστικά σημεία που συμβάλλουν στη διακόσμηση των χώρων εστίασης

Α. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Είδος ξενοδοχείου: ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής του και τη κατάταξη του σε αστέρες (5*, 4*, 3*) Χωρητικότητα ξενοδοχείου: ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων και πόσους πελάτες μπορούν να φιλοξενήσουν ανάλογος θα είναι και ο χώρος εστίασης. Είδος εστιατορίου: ταβέρνα, καφετερία, ψαροταβέρνα, εθνική κουζίνα, κλασσική (γκουρμετ), μοντέρνα (fusion), κλπ. Είδος πελατείας: ηλικιωμένοι, οικογενειακό, επιχειρηματίες, νεολαία, σύνεδροι κλπ.

Α. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Προσφερόμενες υπηρεσίες: εξειδικευμένη εξυπηρέτηση (silver service), υπηρεσία δωματίου(room service), γρήγορη εξυπηρέτηση με σνακ (fast service), αυτοεξυπηρέτηση με μπουφέ (self-service) κλπ. Είδος εκδηλώσεων: όπως είναι οι γαμήλιες δεξιώσεις, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, βαφτίσεις, αρραβώνες σεμινάρια, πάρτι γενεθλίων, απογευματινά τσάγια, business lunch κλπ. Διαθέσιμος χώρος και λειτουργικότητα: ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο που υπάρχει ο χώρος πρέπει να διαρρυθμιστεί ανάλογα για να είναι λειτουργικός και να τακτοποιηθούν όσο περισσότερα καθίσματα και τραπέζια.

B. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Σκοπός: είναι η δημιουργία και διαμόρφωση ξεχωριστής ατμόσφαιρας και χαρακτήρα του χώρου εστίασης ώστε να κάνει πιο άνετη και πιο ζεστή τη παραμονή των πελατών.

Γ. ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Πάτωμα: πρέπει να είναι καλυμμένο με χαλί, ξύλο, γυαλί, μάρμαρο ή κεραμικό. Τοίχοι: μπορούν να είναι επενδυμένοι με ειδικό χαρτί τοίχου, ταπετσαρία, με ξύλο ή με απλό σουβά και μπογιά. Οροφή: μπορεί να είναι επίπεδη ή να διαφέρουν τα ύψη της [θόλοι και κρεμαστοί πολυέλαιοι, κρυφο φωτισμό) και να είναι καλυμμένοι με ψευδοτάβανο ή σουβά.

Γ. ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Τραπέζια: πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα για να μπορεί το προσωπικό και οι πελάτες να διακινούνται άνετα. Φωτισμός: πρέπει να επιλέγεται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ταιριάζει με το χαρακτήρα του εστιατορίου. Αερισμός (φυσικός ή τεχνητός): πρέπει να ανανεώνεται για λόγους υγιεινής και άνεσης πελατών. Επίπλωση: Η εμφάνιση και ποιότητα του εξοπλισμού αντανακλούν το επίπεδο την εικόνα και το γόητρο της επιχείρησης.

Ανακεφαλαίωση: Α. Παράγοντες που καθορίζουν το μέγεθος των χώρων εστίασης σε ξενοδοχεία: Είδος ξενοδοχείου, Χωρητικότητα ξενοδοχείου, Είδος εστιατορίου, Είδος πελατείας, Προσφερόμενες υπηρεσίες, Είδος εκδηλώσεων , Διαθέσιμος χώρος και λειτουργικότητα Διακόσμηση χώρων εστίασης Γ. Σημεία που συμβάλλουν στη εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων εστίασης Πάτωμα, Τοίχοι, Οροφή, Τραπέζια, Φωτισμός, Αερισμός (φυσικός ή τεχνητός), Επίπλωση

Εργασία στην τάξη: Αναφέρετε τους παράγοντες, που καθορίζουν το μέγεθος των χώρων εστίασης.

Εργασία στο σπίτι: Ποιο σκοπό έχει η διακόσμηση των χώρων εστίασης και αναφέρετε τέσσερα σημεία που συμβάλουν στη διακόσμηση των χώρων εστίασης.