Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ

2 ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητης να μπορει να:
Εξηγεί τη σημασία που έχει η εμφάνιση του εδεσματολογίου στην προώθηση των στόχων της επιχείρησης. Αναφέρει και αναλύει τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του εδεσματολογίου. Αξιολογεί ένα έντυπο μενού σύμφωνα με τα κριτήρια για την καλύτερη εμφάνισή του.

3 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ Η εμφάνιση, ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο του μενού αντικατοπτρίζουν την επιχείρηση. Το μενού πρέπει να είναι καλογραμμένο και ευανάγνωστο.

4 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ
Ο τρόπος γραφής του μενού. Το μέγεθος του μενού. Το εσωτερικό του μενού. Η ποιότητα του χαρτιού. Το χρώμα του μενού.

5 Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ
Δακτυλογραφημένο, όχι χειρόγραφο. Η σειρά παράθεσης των φαγητών να ξεχωρίζει και να γίνεται σωστά. Εκεί που χρειάζεται σωστά είναι να υπάρχει μια σύντομη περιγραφή για κάποιο συγκεκριμένο φαγητό.

6 ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ Ποικίλλει ανάλογα με την επιχείρηση.
Τα προκαθορισμένα μενού χωρίς επιλογή φαγητών μπορεί να τυπωθούν σε μικρό χαρτονάκι. Τα ειδικά μενού είναι μικρού μεγέθους και πρέπει να ταιριάζουν ανάλογα με την περίπτωση. Πρέπει να ειναι λειτουργικό. Τα μεγάλα μενού κουράζουν και δύσκολα διαβάζονται από τους πελάτες.

7 ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΟΥ
Το εσωτερικό του μενού διακοσμείται με παραστάσεις γαστρονομικού περιεχομένου. Η ποιότητα του χαρτιού δείχνει το είδος της επιχείρησης. Ειδικά μενού = Καλή ποιότητα χαρτιού. Δεν πρέπει να είμαστε “φτηνοί”. Το φτηνό χαρτί και η κακή εμφάνιση ενός μενού δύσκολα ελκύουν τους πελάτες.

8 ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ Το χρώμα του μενού πρέπει να εναρμονίζεται με το διάκοσμο της τραπεζαρίας. Το χρώμα πρέπει να ειναι τέτοιο που να επιτρέπει στον πελάτη να διαβάζει όλα τα φαγητά. Τα σκούρα χρώματα δυσκολεύουν. Προσοχή στους χαρακτήρες γραφής (fonts). Τα καλλιτεχνικά γραφεία μπορούν να βοηθήσουν στη γραφή του μενού. Το περιεχόμενο του μενού αποτελεί ευθύνη της διεύθυνσης, του αρχιμάγειρα και του εστίαρχου.

9 Αξιολογηςη: Εξηγείστε τη σημασία που έχει η εμφάνιση του εδεσματολογίου στην προώθηση των στόχων της επιχείρησης. Αναφέρετε και αναλύστε τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του εδεσματολογίου.


Κατέβασμα ppt "ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google