Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

Αντώνης Δεβεζόγλου& Μαρία Μπακάλη Μάθημα :Γεωγραφία-Πληροφορική
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
ΜΑΝΙΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια σύντομη περιήγηση στην Επιστήμη της Πληροφορικής Αφηγητής: Μάριος Δικ. Δικαιάκος Πανεπιστήμιο Κύπρου.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
 Η Γαλλία βρίσκεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Ελβετία και Ανδόρα! Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι το.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
Kawaii potatoes Ρωσικα – Γαλλικα Γλυκα Μπάμπη Μαρία Νιαβή Κωνσταντίνα
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
ΙΤΑΛΙΑ.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης

Υλικα Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1΄. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό). Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2΄. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα. Αδειάζουμε όλη τη μους στη φόρμα. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια. Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30΄ να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα. Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

Τι χρειαζόμαστε 2 κουτιά ζαχαρούχο 2 κουτιά ERMOL ή ΜΟRFAT γάλα 2 κουτιά μπισκότα (τύπου πτι μπερ) 3 κουταλιές σούπας κακάο 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα + λίγο λικέρ αν επιθυμούμε

Υλικα 1 (25 γραμμ.) παντεσπάνι κακάο 1 (25 γραμμ.) παντεσπάνι κακάο 2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση 500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 300 γραμμ. γάλα 50 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. νερό 50 γραμμ. ρούμι λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

Υλικα 50 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. νερό 50 γραμμ. ρούμι 50 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. νερό 50 γραμμ. ρούμι λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

Συνταγη Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας γάλακτος:  Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα. την τούρτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τοποθετούμε σε τουρτιέρα. Περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε 

Σιντναγή Για την κρέμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διαχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια. Κτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και στο τέλος τη σοκολάτα. Μετά κτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο πρώτο υλικό. Στρώνουμε το παντεσπάνι, μετά την κρέμα και τέλος διακοσμούμε με σαντιγύ

Υλικά 100 γρ. ζάχαρη άχνη 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 30γρ. αλεύρι 100 γρ. ζάχαρη άχνη 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 85 γρ. φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη 4 ασπράδια αυγών

Πώς τη φτιάχνουμε 4 κ.σ. βούτυρο 1 φλ. κρέμα γάλακτος 1 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη 1 φλ. γάλα 2-3 βανίλιες ή εσανς αμυγδάλου

Πώς τη φτιάχνουμε Ανακατεύουμε το βούτυρο και την κρέμα και χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το γάλα και τέλος τη βανίλια ή την εσανς.  Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο αλλά όχι πολύ. Είναι προτιμότερο να έχει μια πιο ρευστή μορφή για να απλώνεται ευκολότερα.

Υλικά Βάζουμε την άχνη σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη το χτύπημα

Συνταγή Τούρτα για όσους αισθάνονται ερωτευμένοι και θέλουν να γιορτάσουν με το άλλο τους μισό τον Άγιο Βαλεντίνο, με ένα homemade cheesecake. Τούρτα, λοιπόν, σαν την αγάπη: γλυκιά, απαλή, βελούδινη, τρυφερή, μπισκοτένια αλλά και πικρή, αλμυρή, κριτσανιστή, σκληρή. Όπως ακριβώς και η αγάπη, τα έχει όλα! Με τις αναλυτικές και λεπτομερείς οδηγίες βήμα-βήμα, μπορείτε να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε με ρομαντική διάθεση.

Τούρτα σοκολάτα Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας το ασπράδι μαζί με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ έως ότου φουσκώσει και ασπρίσει. Σταματάμε το χτύπημα και με μία μαρίζ ανακατεύουμε ρίχνοντας

Τούρτα σοκολάτα Σχηματίζουμε 2 ίδιους δίσκους. Mε το υπόλοιπο της μαρέγκας σχηματίζουμε μακρόστενα μαρεγκάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100οC για μία με μιάμιση ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε αν ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη και αφήνουμε για αρκετές ώρες έως ότου στεγνώσουν

Τούρτα σοκολάτα Για τη μους, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (να μη βράσει). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη λιωμένη σο