ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι μαθητές/τριες του ΣΤ1
Advertisements

Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
O ελεύθερος χρόνος παιδιών σχολικής ηλικίας
Έρευνα για το Βιβλίο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Σχολική χρονιά
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Παρατηρήσεις Δείγμα 10 φοιτητών – Καταγραφή για 19 εβδομάδες 5 κύριες κατηγορίες (22 υποκατηγορίες): - Υπνος.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
ΣΗΜΕΡΑ, ακριβώς από αυτή την στιγμή Ωρα Ωρα 10:54:06 p.m.10:54:06 p.m. ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΖΩ Είναι μια απόφαση… Είναι η δική μου απόφαση….
Άσκηση ανάπτυξης παραγράφου μέσα σε μια έκθεση
Η σημασία της αυτογνωσίας στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Πώς εκφράζουν τις ιδέες τους σήμερα
Ικανότητες και δεξιότητες.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ελευθερος χρονος.
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΔΟΣ: Ποίημα ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κ. Π. Καβάφης ΤΙΤΛΟΣ: «Όσο Μπορείς» Το ποίημα γράφτηκε το 1913 και ανήκει στην κατηγορία των διδακτικών-παραινετικών.
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Project : χορεύοντας στον κόσμο
Πηγή ζωής ή μόδα της εποχής; 2o ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΧΡΟΝΙΑ:
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια εργασία των : Μπερτσιάς Θανάσης
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
….για πολλές ώρες…..
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Μαρία Απειρανθίτου Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων Διεύθυνση σπουδών PEAC EDUCATION Ημερίδα “Erasmus Plus”, ΙΚΥ, 18 Δεκεμβρίου 2013.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση του τρόπου που διασκεδάζουν οι μαθητές τα Σαββατοκύριακα.
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Στατιστικές Υποθέσεις
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
Εθισμός στην Τεχνολογία
Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι. Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι οι μαθητές.
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Daily routine.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Βδομάδα 3_ Hobbies and pastimes.
Το Σχολειό μου.
Ένας διαθεματικός προβληματισμός με αφορμή
Κριτήρια επιλογής του θέματος
Σχολική Κοινωνική Ζωή Σ. Κ. Ζ.
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Καλώς ορίσατε, μαθητές! Το όνομα του καθηγητή.
Meteo Ανθή Θεοδώρου - φιλόλογος πρεσβευτής eTwinning Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου Αργολίδας
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2.3 Οικογενειακός προϋπολογισμός
Ποτέ μόνοι μας… Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για να ακούσουμε μουσική, να δούμε ταινίες, να παίξουμε παιχνίδια, αλλά ΜΑΖΙ με τα αδέρφια και τους φίλους.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ Μάρκος Τριάντης Παναγιώτης Μπουντούρης Βαγγέλης Χατζηνούσκας Λευτέρης Πετρίτσης Γιάννης Ασημακόπουλος Ιάσωνας Βρανόπουλος

ελεύθερος χρόνος Είναι το σύνολο των ασχολιών στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ένα άτομο με δική του θέληση αφού προηγουμένως αποσπαστεί από τις επαγγελματικές, οικογενειακές ή κοινωνικές υποχρεώσεις του για να αναπαυθεί και να διασκεδάσει ή για να βελτιώσει αφιλοκερδώς την ενημέρωση του και να προάγει τη μόρφωσή του.

Ο Αριστοτέλης είπε ότι ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι το τέλος της δουλειάς αλλά αντίθετα η δουλειά είναι το τέλος του ελεύθερου χρόνου γιατί “σκοπός της απασχόλησης είναι η ανάπαυση”.

Ελεύθερος χρόνος και νέοι Σήμερα οι νέοι και ιδιαίτερα αυτοί που ζουν στην πόλη δεν έχουν αρκετό να ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, ο χορός, ο κινηματογράφος, το θέατρο, τα ταξίδια κ.α.

Η σημασία του ελεύθερου χρόνου Η σημασία του ελεύθερου χρόνου για τους σημερινούς νέους είναι τεράστια .Οι σημερινοί πρέπει να έχουν για να αναπτύξουν πολύπλευρα τον χαρακτήρα τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.

Ώρες

Τηλεόραση

Ηλεκτρονικός υπολογιστής

Ενασχόληση με τον εαυτό μου

Τα συμπεράσματά μας Οι μαθητές της Γ’ λυκείου σύμφωνα με την έρευνα μας έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Την περισσότερη ώρα διαβάζουν και πάνε σε φροντιστήρια με αποτέλεσμα να τους απομένει λίγος ελεύθερος χρόνος να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

Έτσι είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος που αφιερώνουν στην τέχνη (λογοτεχνία, σινεμά θέατρο, μουσική) και τον αθλητισμό, αλλά και στην τηλεόραση και τον υπολογιστή που πιο προσιτά και δελεαστικά. Η βοήθεια που προσφέρουν στο σπίτι ελάχιστη έως μηδαμινή. Το ευχάριστο είναι ότι σε έναν βαθμό τα παιδιά συνεχίζουν να διατηρούν την κοινωνική επαφή εκτός σχολείου και φροντιστηρίου με διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες και συναναστροφές.