Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

2 Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Προλογική σκέψη. Ορισμός.
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Προλογική σκέψη. Ο φορτικός σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει αναγκαία την ύπαρξη ελεύθερου χρόνου και τη σωστή και ωφέλιμη αξιοποίηση του. Ορισμός. Ο χρόνος ο οποίος απομένει στον εργαζόμενο για να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί από την εργασία του ή και να δραστηριοποιηθεί σε διάφορα χόμπι, ενδιαφέροντα.

3 Οι κατακτήσεις των εργαζομένων.
Το οκτάωρο Η άδεια με αποδοχές Η πενθήμερη εργασία Οι τριάντα επτά ώρες εργασίας την εβδομάδα κ.α. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Σήμερα Σήμερα Από τη μια οι εργαζόμενοι διεκδικούν τριάντα πέντε ώρες εργασίας την εβδομάδα , αλλά ταυτόχρονα πολλές κατακτήσεις των εργαζομένων καταπατούνται από την εργοδοσία.

4 Γιατί ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι πραγματικά ελεύθερος;
Ο εργαζόμενος αναγκάζεται να μεταφέρει εργασία στο σπίτι Κάνει δεύτερη εργασία. Η γυναίκα εργαζόμενη επιφορτίζεται και με τις δουλειές στο σπίτι. Κοινωνικές υποχρεώσεις που δεν είναι ωφέλιμες και ευχάριστες. δεσμεύουν τον άνθρωπο. Οι διαφημίσεις μιμητισμός και τα πρότυπα επιβάλλουν στον άνθρωπο πως θα περάσει τον ελεύθερο χρόνο του. Πως διαθέτει ο σύγχρονος άνθρωπος τον χρόνο του. Στην τηλεόραση Την οικογένεια Στο διάβασμα Στον κινηματογράφο Στο θέατρο Σε εκδρομές σε αθλητικούς χώρους Με φιλικές συντροφιές, ακούγοντας μουσική Συζητώντας σε παρέες Σε εκδρομές Στα ψώνια Στα <μπάρ>, σε ταβέρνες, σε νυχτερινά κέντρα μουσικής και χορού. Παίζοντας τυχερά , επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια ,

5 Πως πρέπει να αξιοποιείται ο ελεύθερος χρόνος
Για σωματική ξεκούραση Για ψυχαγωγία, δημιουργία Για μόρφωση, επιμόρφωση Για ανάπτυξη της κοινωνικότητάς του Για διάφορα <σπορ> Για αποφόρτιση από το άγχος Για αναψυχή κ.α. Κάποιοι τρόποι αξιοποίησής του Η ανάγνωση και η μελέτη βιβλίων Η ενασχόληση με την τέχνη Η φιλία, η παρέα και η συντροφιά με άλλους ανθρώπους Η επαφή με τη φύση ( το ψάρεμα, οι περίπατοι κα.) Ο αθλητισμός Τα ταξίδια Η δημιουργική ερασιτεχνική ενασχόληση

6 Πως μπορεί να συμβάλλει η πολιτεία.
Με τη δημιουργία αθλητικών κέντρων για το λαό Με προγράμματα μόρφωσης – επιμόρφωσης Με τη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων Με τη δημιουργία διαφόρων εκδηλώσεων (Δήμοι-Φορείς ) Με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, περιπάτου, (χώρων πρασίνου). Με μέτρα που προστατεύουν τον εργαζόμενο από την ανεξέλεγκτη πολύωρη εργασία.


Κατέβασμα ppt "Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google