Ερευνητική Εργασία Αστρονομία.  Σταυροπούλου Δανάη  Χανδρά Ιλιάνα  Μπούκλιας Νίκος  Τρανός Γιάννης  Μελίστας Δημήτρης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Advertisements

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΣΛΑΙΝΤΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.
Εργασθείτε με το FERTIL DISPENSER γρήγορα, εύκολα και με ακρίβεια
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
Στόχοι Δημιουργία power point Ροή & εικόνα στο κείμενο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Ρ Α Δ Ι Ο Φ Ω Ν Ο.
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
ΒΙΑΣΜΟΣΒΙΑΣΜΟΣ Πήραν συνέντευξη από μια ομάδα βιαστών που βρίσκονται στη φυλακή προκειμένου να μάθουμε ποια θεωρούν αυτοί πιθανά θύματα. Παραθέτουμε.
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Words of wisdom.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Συστήματα επισιτισμού
Η γένεση και ο «θάνατος» των αστέρων Λουκάς Βλάχος
Επιμέλεια: Λιατάκης Βασίλης
Δραστηριότητα 12‘Σκέψου και Παρουσίασε τον Εαυτό σου’ Οδηγίες Συμπλήρωσε τα πεδία Ονειρεμένη Καριέρα Καριέρα ‘Όλα Καλά’ Μέτρια Καριέρα Υποχρεωτική Καριέρα.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ… ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
4 φίλοι-παλιοί συμμαθητές συναντιούνται
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
Φιλία.
6.4 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ & ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.
Διαστημική τεχνολογία
Υπεύθυνος καθηγητής : Σιμάτος Νικόλαος Έτος 2014 Μαθητές : Γκιόζα Αλέξιος Κοτσερώνης Γεώργιος Καλογεροπούλου Κατερίνα Στέφου Σωσάννα Υφαντή Βικτωρία.
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Στα φυσικά οικοσυστήματα η υπεραύξηση των πληθυσμών περιορίζεται από.
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
KINHTO.
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ
Σαν παραμύθι Νίκη Π. Ποιος είναι ο τίτλος του παραμυθιού; Νίκη Π.
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
Χρήσεις του νερού Ας θυμηθούμε μερικούς αριθμούς: Στη Γη υπάρχουν χοντρικά km³ νερό. Αν σκεφτούμε ότι το κάθε κυβικό χιλιόμετρο ισοδυναμεί.
Σας καλωσορίζουμε στο Εργαστήριο Φυσικής Ι. Καλή αρχή! Καλό πτυχίο! ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Ηλεκτρικό ρεύμα.
Πάντα να βοηθάς ένα φίλο
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Η ζωή των δουλοπάροικων
ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ.
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Aliens Οδηγίες Play.
Μέτρηση της μάζας ενός αντικειμένου σε περιβάλλον μικροβαρύτητας
Τα παιχνίδια του φωτός (2)
ΠΡΟΣΣΕΛΗΝΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ποιο προϊόν διαφημίζει; – Περιγραφή διαφημιστικού μηνύματος.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνητική Εργασία Αστρονομία

 Σταυροπούλου Δανάη  Χανδρά Ιλιάνα  Μπούκλιας Νίκος  Τρανός Γιάννης  Μελίστας Δημήτρης

1ο1ο Πως είναι άραγε η ζωή στο διάστημα; Και τι είναι ο ΔΔΣ; 2ο2ο Όσον αφορά τις βασικές ανάγκες στο κενό; 3ο Περιγραφή της καθημερινότητας και της διαστημικής διαβίωσης. Η μορφή της εργασίας μας:

Σχεδόν ο καθένας έχει μια ερώτηση σχετικά με την ζωή στο διάστημα… Κατά την παραμονή τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι αστροναύτες πρέπει να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από το περιβάλλον στη Γη! Πως είναι άραγε η ζωή στο διάστημα ; Τι κάνουν οι αστροναύτες στο διάστημα; Πως κάνουν καθημερινά πράγματα όπως να τρώνε να κοιμούνται και να πηγαίνουν στην τουαλέτα?

Τι είναι ο διαστημικός σταθμός; Θα μπορούσες να φανταστείς ένα ιπτάμενο εργαστήριο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ Προς το παρόν ο ΔΔΣ μπορεί να φιλοξενήσει 6-7 αστροναύτες οι οποίοι περνούν περίπου 3 μήνες στο διάστημα. Ο Umberto Guidoni είναι ο πρώτος ευρωπαίος αστροναύτης που επιβιβάστηκε στον ΔΔΣ και σχολιάζει: «Αρχικά θα πρέπει να είσαι πολύ ακατάστατος. Δεν μπορείς απλά να ακουμπήσεις τα πράγματα σου κάτω καθώς δεν υπάρχει ‘’κάτω’’. Τα πάντα απλά γλιστρούν μακριά» (από μετάφραση) ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ Προς το παρόν ο ΔΔΣ μπορεί να φιλοξενήσει 6-7 αστροναύτες οι οποίοι περνούν περίπου 3 μήνες στο διάστημα. Ο Umberto Guidoni είναι ο πρώτος ευρωπαίος αστροναύτης που επιβιβάστηκε στον ΔΔΣ και σχολιάζει: «Αρχικά θα πρέπει να είσαι πολύ ακατάστατος. Δεν μπορείς απλά να ακουμπήσεις τα πράγματα σου κάτω καθώς δεν υπάρχει ‘’κάτω’’. Τα πάντα απλά γλιστρούν μακριά» (από μετάφραση)

Στην αρχή πιστεύεις πως βρίσκεσαι μέσα σε νερό, είναι μία σειρά από περίεργες καταστάσεις και συναισθήματα. Αναρρώνεις γρήγορα αν και σου παίρνει 24 ώρες για να συνηθίσεις την ζαλάδα. Ακόμα και έτσι χρειάζεται κάποιες μέρες η ακόμα και εβδομάδες καιρό για να αρχίσεις να κάνεις πράγματα με αποτέλεσμα. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις κάθε είδος προσανατολισμού. Και όταν η βαρύτητα απουσιάζει;

(Σύνδρομο προσαρμογής στις διαστημικές συνθήκες)

ΤότεΤώρα Οι πρώτες διαστημικές τουαλέτες δούλευαν με έναν απλό μηχανισμό αέρα: ένας εξαερισμός ρουφούσε τα περιττώματα μέσα σε ένα δοχείο, με έναν ειδικό σωλήνα κενού να αποθηκεύει τα ούρα. Οι πρώιμες κάψουλες είχαν μάλιστα έναν ακόμα απλούστερο μηχανισμό ανακούφισης, με τα περιττώματα να αδειάζονται κατευθείαν στο Διάστημα. Με τα χρόνια ωστόσο τα συστήματα έγιναν ολοένα και πιο εξελιγμένα, με την εισαγωγή της γυναίκας στα διαστημικά προγράμματα να καλεί σε γενναίες αλλαγές σχεδιασμού: ανεμιστήρες, εξαερισμοί, συστήματα αποθήκευσης των ακαθαρσιών και διαχείρισής τους, όλα ξανασχεδιάστηκαν και βελτιώθηκαν.

Τροφή και νερό :

Μικρότερη γκαρνταρόμπα.. Διαστημική στολή Κ.α. διαστημικά ενδύματα Στο εσωτερικό της κάψουλας φορούν το ειδικό high-tech σορτσάκι της NASA Όταν ο αστροναύτης βγαίνει στον εξωτερικό χώρο, φοραει την ογκώδη στολή του.

Στον ελεύθερο τους χρόνο οι αστροναύτες μπορεί να ακούσουν μουσική η να δουν κάποιο βίντεο. Κάποιοι άλλοι τραβούν φωτογραφίες ή περνούν ατέλειωτες ώρες μπροστά από τα παράθυρα του ΔΔΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ:

Space is not only about science, it is a vision, a subject without boundaries.