Η παράσταση έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ιστορία του Θεατρικού Μουσείου
Advertisements

“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.
Η φωνή του εκπαιδευτικού
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΠΑΔΗ Γ’2 BLACK AND WHITE THEATRE ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ.
ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 2 ο.
Έρευνα για το Βιβλίο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Σχολική χρονιά
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Οι μαθητές μας αποχαιρετούν καλλιτεχνικά τη σχολική χρονιά 1ο ΓΕΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 8/5/2012, π.μ. Δημαρχείο Καισαριανής, (αίθουσα.
Εικονική πραγματικότητα ένας τρισδιάστατος κόσμος!!!
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΗΜΟΝΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
DLQ Βοήθημα για το μάθημα Ενότητα 2 – Παραγωγή Βοήθημα για τον εκπαιδευτή.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Καινοτόμες δράσεις στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Οι μαθητές μας αποχαιρετούν καλλιτεχνικά τη σχολική χρονιά 1 ο ΓΕΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 8/5/2012, π.μ. Δημαρχείο Καισαριανής, (αίθουσα.
Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ
Διδακτική της Πληροφορικής Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την κατανόηση βασικών αρχών της πληροφορικής Αντωνακάκη Δέσποινα Α.Μ 933 Καντεράκης.
 Με τον όρο θέατρο εννοούμε την παραγωγή απεικονίσεων και συμβάντων, παραδοσιακών ή φανταστικών, ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση.
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΣΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Ε2 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014 – 2015.
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια. Καλύτερη Υγεία. Χαρούμενα παιδιά
Δημήτρια 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε2 Κατερίνα Γαλλιού
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Αναπτύσσοντας, κινητοποιώντας και βελτιώνοντας δεξιότητες: η εφαρμογή μαθησιακού προγράμματος σε ομάδα τμήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
«Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ Ανιχνεύω, Γνωρίζω, Αγαπώ.
ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ 1ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
42 Δημοτικό Σχολείο Πατρών
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
<< ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ>>
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
Επειδή η μόρφωση είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο.
Ακροβάτες της τύχης ! Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος 2014 Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος.
Σμαράγδα Χρυσοστόμου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγίας και Διδακτικής, ΤΜΣ, ΕΚΠΑ Συνεργάτης ΙΤΥΕ «Διόφαντος» Συντονίστρια της Ομάδας Αισθητικής.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΣΟΥΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Τ.
Βιωματική δράση Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια Β΄ Τάξη 2ο Γυμνάσιο Πεύκης
Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η.
«Για δέντρα και φυτά μαθαίνω χίλια μυστικά…» Νηπιαγωγείο Δαμαριώνα Νάξου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού προγράμματος: Παντελέων Μιχαλίτσα.
ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΔΑΣΚΑΛΑ: Μάρθα Σωτηριάδου. Τέσσερις μαθητές/τριες γίνονται αφηγητές, παρουσιαστές της θεατρικής παράστασης. ΤΑΞΗ:Ε1 ΤΑΞΗ:Ε’1 Αποφασίσαμε να.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
Το Θέατρο της Επινόησης Devised Theatre Άννα Τσίχλη Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών -Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΛΤΣAΣ ΜΑΤΕΟΥΣ ΤΣΙΕΠΕΛ
Η ταυτότητα και η δράση του Εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτόγραμμα
Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ – ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ
Στόχος Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό
Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ – Θέατρο Αλίκη
ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Αρχαίο θέατρο – Αρχαίο Ωδείο Πάφου
DISNEY'S.
«Ειρήνη» Γιαννησ ριτσοσ ποίημα
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Πάμε για ψώνια; (5) Βιβλίο σελ.47
Αρχιτεκτονικοσ σχεδιασμοσ και νεεσ τεχνολογιες ι
Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Παρασταση θεατρου σκιων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η παράσταση έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το Δέντρο που έδινε» του Shel Silverstein Επιμέλεια - Παρουσίαση Τριαντάφυλλος Σιδερίδης

Η εταιρεία Theatre Reactor Είναι μια νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής παιδικών παραστάσεων, η οποία στοχεύει να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει το πιο απαιτητικό κοινό, τους μαθητές σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Βασικός πυρήνας αυτής της νέας προσπάθειας είναι ο Τριαντάφυλλος Σιδερίδης (εκπαιδευτικός και ηθοποιός) και ο Δημήτρης Κανίογλου (μουσικός και ηχολήπτης), οι οποίοι αφού δούλεψαν για χρόνια στο καλλιτεχνικό περιβάλλον προχώρησαν στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης εταιρείας, η οποία δημιουργεί θεατρικά δρώμενα παιδαγωγικοκεντρικού χαρακτήρα, αντιλαμβανόμενη πλήρως το ευαίσθητο κοινό, στο οποίο απευθύνονται.

Ειδοποιός διαφορά Η ομάδα μεταφέρεται η ίδια στα διάφορα σχολεία προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση των μαθητών. Το έργο είναι έτσι δομημένο, ώστε να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε χώρο του σχολείου (γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων)

Λίγα λόγια για το έργο Το 1964 o Shel Silverstein γράφει το παιδικό βιβλίο «το Δέντρο που Έδινε» (The Giving Tree). Αποτελεί μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και σε ένα δέντρο, σχέση που μας αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας. Δεν είναι απλώς ένα ακόμα παραμύθι που απευθύνεται μονάχα σε παιδιά. Ο Shel Silverstein είναι βραβευμένος με Grammy, ενώ υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Γιατί το συγκεκριμένο έργο  Είναι μια συγκινητική αλληγορία που πραγματεύεται το πανανθρώπινο μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης, της προσφοράς και της γενναιοδωρίας.  Έντονο το διαδραστικό στοιχείο: Ο ηθοποιός αμφιταλαντεύεται με τους μικρούς θεατές, παίζει φλάουτο και κρυφτό ανάμεσά τους!!

Ο εξοπλισμός της εταιρείας Βιντεοπροβολή με προτζέκτορα σε οθόνη 120 ιντσών, που θα «ταξιδεύει» τους μαθητές στο κατάλληλο περιβάλλον της ιστορίας.

Επαγγελματικός φωτισμός και ήχος, κατάλληλος για θεατρικές παραστάσεις, ώστε να δημιουργείται η ιδανική ατμόσφαιρα.

Και μια έκπληξη!! Στο τέλος της παράστασης μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας φίλους: ειδικά μηχανήματα πλημμυρίζουν τη σκηνή με μπουρμπουλήθρες!