Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 2 ο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 2 ο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 2 ο

2 “Το παιδικό χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Νεκταρίου σε πρόβα…”

3 “ Tο παιδικό χορευτικό τμήμα του ΠΚ Αγίου Νεκταρίου με τον δάσκαλό τους Κώστα Βλαχοθεόδωρο” Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και επικεντρωθήκαμε στην διοργάνωση της πρώτης μας γιορτής…. Τα παιδιά του παιδικού χορευτικού και ο χοροδιδάσκαλός τους δέχτηκαν να χορέψουν τσιγγάνικους, μακεδονικούς και θρακιώτικους χορούς και μας άφησαν να παρακολουθήσουμε το μάθημα τους…..

4 Οι μουσικοί του Δενδροποτάμου μας δέχτηκαν σε μια μικρή συγκέντρωση όπου μας έπαιξαν τσιγγάνικα τραγούδια, για να τους βιντεοσκοπήσουμε… Η παρέα όμως ήρθε στο κέφι… ….χορός και τραγούδι!! και τελικά έγινε στα ξαφνικά μια μικρή γιορτή… ένα μικρό παραδοσιακό τσιγγάνικο γλέντι!

5 “Μεσημεριανό γεύμα για τους μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του 3 ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου του Δενδροποτάμου στην τραπεζαρία του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου”

6 Η πρώτη μας εκδήλωση διοργανώθηκε στις 5 Μαρτίου στις 18:00 και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, με την βοήθεια του πατρός Αθηναγόρα και την ευγενική υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως, την οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά.

7 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε την προβολή του ντοκιμαντέρ (παραγωγή ΟικοΚοινωνίας) με τίτλο: «Ο κόσμος που ταξιδεύει ανάμεσα σε μύθους κι αλήθειες» (σε σκηνοθεσία Χρύσας Τζελέπη) καθώς και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Νεκταρίου του Δήμου Μενεμένης…

8 ………..καθώς και παραδοσιακούς τσιγάνικους χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πανελλήνιου Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομ Δενδροποτάμου. Η γιορτή μας έκλεινε με παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική και τραγούδια από τον Διαμαντή Νικολάου

9 Δυστυχώς η γιορτή μας διακόπηκε από μια διακοπή ρεύματος στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΔΕΗ, αλλά αυτό δεν πτόησε κανέναν… ούτε διοργανωτές αλλά ούτε και συμμετέχοντες. Η γιορτή συνεχίστηκε κανονικά και μάλιστα με ακόμη πιο παραδοσιακό ύφος, υπό το φως των κεριών ενώ ματαιώθηκε μόνο η προβολή του ντοκιμαντέρ και η παρουσίαση παραδοσιακών Μακεδονικών χορών από το παιδικό τμήμα του ΠΚ Αγίου Νεκταρίου, που θα γινόταν χωρίς την παρουσία ορχήστρας…

10 Η χορωδία γυναικών του ΠΚ Αγίου Νεκταρίου τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας υπό την διεύθυνση της κ. Ανθής Νικολαΐδου κρατώντας κεριά, και δημιουργώντας μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα…. Άλλωστε, οι περισσότεροι κάτοικοι του Δενδροποτάμου - Ρομ και Μπαλαμοί - έχουν προσφυγική καταγωγή….

11 Στη συνέχεια ο Διαμαντής Νικολάου τραγούδησε μόνο με τη συνοδεία κρουστών για να χορέψουν τα κορίτσια του χορευτικού τμήματος του Πανελλήνιου Μορφωτικού Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Ρομ…. Τα νεαρά κορίτσια, φορώντας παραδοσιακές τσιγγάνικες φορεσιές έδειξαν μέρος μόνο της δουλειάς τους αλλά μας υποσχέθηκαν να χορέψουν και στην επόμενη εκδήλωση που θα διοργανώσουμε….

12 Προχωράμε λοιπόν στη διοργάνωση της 2 ης γιορτής μας και υποσχόμαστε να υπάρχουν στο πρόγραμμα όλα όσα δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε λόγω της διακοπής ρεύματος και σας περιμένουμε όλους εκεί….. Η ομάδα εργασίας


Κατέβασμα ppt "ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 2 ο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google