Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας Παρόν και μέλλον Βασίλης Μαθιουδάκης
Advertisements

1 Νομικό υπόβαθρο / Οδηγία 89/391/ΕΟΚ • άρθρο 5 : Ο εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές.
1 Προαγωγή της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας Κωνσταντία Δαμιανού Θεόδωρος Θεοδώρου Ε.Μ.Ε Οικονομικών.
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
I.I.E.K DATA Τμήμα: Μαγειρικής Τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Κοστολόγησης
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
Το συμβατικό πλαίσιο του Μηχανικού. Οι συμβατικές υποχρεώσεις
Quality Safety Environment
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Εκπαιδευτής: Καλλικανδή Αθηνά Ειδικότητα:MSc Reading University – U.Κ
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Οικιακή οικονομία Γιατί? Καθηγήτρια: Αποστολοπούλου Μαρία- Βενετία.
Το Φαινόμενο της Φοροδιαφυγής Σεμινάριο για μελλοντικούς οικονομολόγους (Μέρος Β’) στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» της Γ’ Τάξης.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ενότητα 1.1 ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Υγιεινή του χώρου εργασίας 2.1
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
5ο πεδίο Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει τις Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης. Μπορούν να το δηλώσουν όλοι οι υποψήφιοι αρκεί να επιλέξουν.
Παρουσίαση Μαθήματος Eric Soderquist Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, Τηλ.:
Τροφή και τρόφιμα.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
Μίγμα μάρκετινγκ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Οι τουριστικές υπηρεσίες είναι άυλες μη ορατές στους καταναλωτές και γίνονται φανερές μετά το πέρας της.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
 Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής πυροδότησε τη μελέτη των δηλητηριωδών ουσιών. Ο άνθρωπος της προϊστορικής εποχής βασισμένος κατ’
Εισαγωγή στην Ψυχολογία Ενότητα 2:Τομείς Έρευνας της Σύγχρονης Ψυχολογίας Διδάσκουσα: Ειρήνη Σκοπελίτη Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ν.Παπαδόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Food and Beverage Operations and Management
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Η προενεργητική διαχείριση της ασφάλειας και υγείας
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ορισμός και σημασία της τεχνολογίας
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ECOLABEL
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος

Στόχοι – Με το τέλος του μαθήματος να μπορείτε να: Κατανοείτε τον σκοπό του μαθήματος Ορίζετε την υγιεινή Κατανοείτε τη σημασία της υγιεινής στη ζωή και στην επισιτιστική βιομηχανία Αναφέρετε τους τομείς της βιομηχανίας που επηρεάζονται Αναφέρετε τους λόγους που επιβάλλουν τους κανονισμούς υγιεινής

Σκοπός του μαθήματος (1ος στόχος) Να κατανοήσετε τη σημασία της υγιεινής γενικά και ειδικότερα στην Επισιτιστική Βιομηχανία. Η μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων στον τομέα του επισιτισμού και διατήρηση υψηλών επιπέδων υγιεινής. Εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή και Κυπριακή νομοθεσία.

Ορισμός (2ος στόχος) Υγιεινή είναι η επιστήμη που μελετά τις συνθήκες και τα αίτια που επηρεάζουν την υγεία του ατόμου ή ομάδας ατόμων και καθορίζει τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται για την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της υγείας.

Η σημασία της υγιεινής (3ος στόχος) Ευαισθητοποίηση χειριστών τροφίμων σε χώρους μαζικής παραγωγής φαγητών / κίνδυνοι που ελλοχεύουν Επακόλουθα τροφικών δηλητηριάσεων (γενικά) Ετοιμασία και παράθεση φαγητών σε μεγάλη κλίμακα (νοσοκομεία , σχολεία , καντίνες , αεροπλάνα , τραίνα , πλοία , στρατός, εστιατόρια , ξενοδοχεία).

Τομείς της επισιτιστική βιομηχανίας που επηρεάζονται (4ος στόχος) Επηρεάζετε το τμήμα τροφίμων και ποτών (κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ, αποθήκη) Όλοι οι χειριστές τροφίμων και ποτών Οι πελάτες

Λόγοι που επιβάλλουν τους κανονισμούς υγιεινής (5ος στόχος) Νομικοί λόγοι – νόμοι και κανονισμοί που διέπουν τη λειτουργία των επισιτιστικών μονάδων κάτω από συνθήκες υγιεινής. Οικονομικοί λόγοι – απαραίτητοι για οικονομική επιβίωση Ηθικοί λόγοι – ηθική υποχρέωση του προσωπικού και του επιχειρηματία