Ψυχιατρικές Διαταραχές και Υ π οστηριζόμενη Εργασία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δέσμευση των ψυχωτικών ασθενών στη θεραπεία
Advertisements

Μαθητής με π.ο. στο σχολείο μας. Τα κομμάτια του πάζλ.
Προσωπικές δεξιότητες
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ AIDS ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ» «Η Πρόληψη Τόπος Συνάντησης και Συναπάντησης για τη Συνερασία,
Αφράτη Αναστασία Φοιτήτρια Ιατρικής
Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Η Ψυχολογία της άθλησης μελετά τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του σε σχέση με την άθληση. Εφαρμόζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο (σε αθλητικούς ομίλους ή.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα
ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ- ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Φόβοι, ανασφάλειες και ψυχολογικά προβλήματα εφηβικής ηλικίας
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε ένα σύγχρονο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Βενετσάνος Μαυρέας Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου.
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
Ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες: παρεμβάσεις στο πλαίσιο της τάξης Η. Ε. Κουρκούτας.
Ικανότητες και δεξιότητες.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
Φροντίζω τον εαυτό μου Κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων από
Εθισμός στο Διαδίκτυο –Facebook & Έφηβοι
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
Ανάπτυξη Μια συνεχής, δυναμική διαδικασία. Σταδιακή απόκτηση δεξιοτήτων, οι οποίες επιτρέπουν τη μετάβαση από την εξάρτηση στην αυτονομία. Βιολογικές και.
Καταθλιψη Λύκειο Μεσοβουνίων
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
Συχνότητα και κατηγορίες των μαθησιακών δυσκολιών.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 1: Εισαγωγή – Ψυχική Υγεία – Ψυχική Διαταραχή. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 1.Καταθλιπτική διάθεση. 2.Απώλεια ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης. 3.Μειωμένη ενέργεια.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 4: Στρες και Στρατηγικές Αντιμετώπισης – Νοσηλευτική Φροντίδα. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής,
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
Τ.Ε.Ι. Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Διδάσκουσα: Δρ. Ειρήνη Κατσαμά.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Αλεξάνδρα Βεργέτη Αλεξάνδρα Βεργέτη.
ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ Σ. ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Γ. ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΠΘ.
Σκοποί αγωγής υγείας-συμβουλευτικής  Διατήρηση σωματικής ισορροπίας ατόμου: υγιεινή, διατροφή, άσκηση  Διατήρηση ψυχικής-κοινωνικής ισορροπίας ατόμου-
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα
Παίρνω τον Έλεγχο: Βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία
«Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο» Συμβουλευτική ψυχολόγος
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΥΣΗ – ΒΕΡΓΟΥ, PhD Ψυχολόγος
Άνοια και νόσος Alzheimer
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥ.Π. Π.Ε.ΣΥ.Π. .
Εθισμός στην Τεχνολογία
Εργασία: Συμβουλευτική σε οικογένεια με ανοϊκό μέλος
Η αιτιολογία της εξάρτησης
Εθισμός στα Social Media
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
«Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαταραχές Λόγου»
«Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής»
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
«Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαταραχές Λόγου»
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΜΝΗΜΗ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Αποσυνδετικές διαταραχές
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ
ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ψυχιατρικές Διαταραχές και Υ π οστηριζόμενη Εργασία

Διαταραχές στην χημεία του εγκεφάλου Συνήθως υ π άρχει γενετική π ροδιάθεση και στρεσσογόνα γεγονότα ζωής. Δεν είναι ελάττωμα του χαρακτήρα. ( στίγμα ) « Υ π ερτασικοί » Εκπαίδευση- ταυτότητα Εργασιακή ετοιμότητα Στέγαση Οικογενειακή ζωή Διαπροσωπικές σχέσεις Αυτοεκτίμηση

Ψυχική Νόσος Η ψυχική νόσος είναι μόνο μία όψη του ανθρώπου. Η διάγνωση είναι μία ταμπέλα με γενικές πληροφορίες, δεν μας λέει πολλά για τον άνθρωπο. Ταμπέλα της διάγνωσης. Χρειάζεται σφαιρική γνώση του ανθρώπου Διεπιστημονική ομάδα / Πολυκλαδική ομάδα θα κτίσει ένα υποστηρικτικό σύστημα γύρω από τον άνθρωπο αρχικά…. Στέγασης, οικογένειας, εργασίας και διαπροσωπικών σχέσεων.

Ψυχοκοινωνική Α π οκατάσταση Ανάκτηση της ψυχικής οργάνωσης Σταθεροποίηση με ιατρική παρέμβαση Συμβουλευτική Κατάκτηση νέων ή παλιών δεξιοτήτων Σύνδεση με εσωτερικά εφόδια Ανάπτυξη δικτύου στήριξης Αντιστάθμιση των ελλειμμάτων Ανάπτυξη νέων στρατηγικών Επανασύνδεση με τη ζωή

Άλλοι Παράγοντες Στίγμα της ψυχικής νόσου (αναπηρία τελευταίας επιλογής) Μακροχρόνια ανεργία % (ανεργία = αναπηρία) Δόμηση της ημέρας με εργασία / χωρίς εργασία Κοινωνική επαφή και ανάπτυξη σχέσεων Κοινωνικό στάτους Εισόδημα / φτώχεια με επιδόματα / φόβος απώλειας Αυτό-εκτίμηση και αυτό-εικόνα Διακοπή ή απομάκρυνση από την εκπαίδευση

Υπολειμματικά συμπτώματα και Παρενέργειες Έλλειμμα στις δεξιότητες μάθησης και εκτέλεσης Πρόβλημα στις γνωστική επεξεργασία Πρόβλημα επεξεργασία ερεθισμάτων (αισθητηριακά, εικόνες, μυρωδιές, ήχους, σώμα) Δεν λειτουργεί το φίλτρο της εστίασης. Αργή επεξεργασία πληροφοριών Προβλήματα μνήμης Έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης Έλλειψη κρίσης και επίγνωσης Έλλειψη στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων. Φόβος για το αν θα τα καταφέρουν, αν το κάνουν σωστά..

Διαπροσωπικά Θέματα Αποξένωση από τα συναισθήματα Απομόνωση και Απόσυρση Μιλάω στον εαυτό μου (με τις φωνές μου) Παραμιλάω, τρέμω, περπατώ περίεργα. Καχυποψία και παρανοϊκότητα Μειωμένο ενδιαφέρον για ατομική υγιεινή Αντικοινωνικές συμπεριφορές (διατ. Προσωπικότητας) Δεν έχουν μάθει ακόμα τρόπους να αναχαιτίζουν τα συμπτώματα τα οποία δεν καλύπτονται από φάρμακα.

Σωματικά Θέματα Σωματική ανησυχία Διαταραχή του ύπνου Τρέμουλο Προβλήματα όρασης Προβλήματα κίνησης / περπάτημα

Το Επαγγελματικό Προφίλ Ισχυρά / Θετικά Χαρακτηριστικά του Ατόμου Οι Ανάγκες Στήριξης του Ατόμου

Αποκαλύπτω τη διάγνωση στον Εργοδότη; Πότε; Πώς; Μετά από συμφωνία με τον ίδιο τον άρρωστο.