Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου

2 Τι είναι εκφοβισμός; Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ που να φοβούνται να πάνε στο σχολείο.

3 Σωματικός Λεκτικός Ψηφιακός εκφοβισμός

4 Λόγοι που προκαλούν εκφοβισμό

5 Θύτης  Εκφοβίζει τους άλλους.  Νιώθει ανώτερος, αισθάνεται ότι έχει ισχύ και εξουσία.  Το κάνει για να τραβήξει την προσοχή  Είναι δυστυχισμένος και ξεσπά τη δυστυχία του σε άλλα άτομα.  Συχνά είναι τρομοκρατημένος  Δεν νιώθει υπευθυνότητα.

6 Προκλητικό Θύμα ΕΕ υέξαπτο, προκαλείται πολύ εύκολα.  Ε πιζητεί συνεχώς την προσοχή των άλλων. ΕΕ ξαιρετικά παρορμητικό. ΘΘ ύτης παρενοχλείται από το θύμα.

7 Παθητικό θύμα  Μπορεί να είναι μοναχικό και με ελάχιστους φίλους.  Να είναι ευαίσθητο ή να δείχνει ευάλωτο και τρωτό.  Να έχει μειωμένες κοινωνικές δεξιότητες.  Ακόμα να μην έχει ικανότητα αυτοπροστασίας και να έχει πολύ λίγα ή καθόλου άτομα να το υποστηρίζουν.

8 Παρατηρητής  ακόλουθος  φανερός υποστηρικτής του θύτη  κρυφός υποστηρικτής  πιθανός υποστηρικτής  αδιάφορος  υποστηρικτής του θύματος

9 Πότε αποτελεί παράγοντα κινδύνου το σχολείο;  Ανταγωνιστικότητα που οδηγεί στην έλλειψη συνεργασίας μάθησης,  Αποδοχή ενός κώδικα,  Έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) που θα μπορούσαν να επέμβουν.

10 Συνέπειες ΔΡΑΣΤΗΣ ΘΥΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κατάθλιψη Τάσεις αυτοκτονίας Αντικοινωνική συμπεριφορά Κακοποίηση άλλων Άγχος Πανικός Διατροφικές διαταραχές Χαμηλή αυτοπεποίθηση Απώλεια αυτοεκτίμησης Τάση φυγής Κοινωνική απομόνωση Πιθανή εξέλιξη του σε θύτη Έλλειψη δυναμισμού Φόβος Δειλία

11 Τρόποι Αντιμετώπισης Εκφοβισμού Εκπαιδευτικοί: Θα πρέπει να μιλήσουν στο παιδί που εκφοβίζεται και να ακούσουν με προσοχή και σοβαρότητα αυτά που έχει να τους πει.

12 Οι γονείς του θύματος πρέπει: Να ακούσουν προσεκτικά τι έχει να τους πει το παιδί τους για τα συναισθήματά του και για τις ανάγκες του. Να παρακολουθηθεί η εξέλιξη της κατάστασης αλλά και η υγεία του παιδιού τους. Να δοθεί στο παιδί υποστήριξη και ασφάλεια, χωρίς να το κατακρίνουν.

13 Συμμαθητές μέσα στην τάξη  Να προσδιοριστεί ποιοι συμμαθητές τους ήταν παρόντες στο περιστατικό εκφοβισμού.  Να ξεκαθαριστεί αν συμμετείχαν ως ουδέτεροι παρατηρητές ή αν ενθάρρυναν το παιδί που εκφοβίζει.  Να συζητηθεί μαζί τους για το ποια θα ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά σε μια τέτοια περίπτωση (π.χ. να μιλήσουν σε κάποιον ενήλικα για να βοηθήσει) και για το ποιες ευθύνες έχουν όταν παρατηρούν να συμβαίνει περιστατικό εκφοβισμού.

14

15 Καλό ταξίδι Καλό ταξίδι του ευχόμαστε

16 Ο ρατσισμός όμως υπάρχει και με τους μετανάστες. Υπάρχει ο καθημερινός ρατσισμός, στο λεωφορείο, στο σχολείο, στις κρατικές υπηρεσίες που δεν καταγγέλλεται καν, γιατί θεωρείται δεδομένος

17 Συριακός πόλεμος : Ένα καινούριο είδος ρατσισμού; Προσφυγικό κύμα Πρόσφυγες Συριακού πολέμου ψάχνοντας μια ελπίδα για επιβίωση για αυτούς και τις οικογένειες τους Συρία Μένοντας στην Συρία προσπαθώντας να σώσουν τις ζωές τους

18

19 Φέτος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήρθαν πολλοί πρόσφυγες, αρκετοί εθελοντές έσπευσαν να τους βοηθήσουν με την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα καλοσύνης και ανθρωπισμού ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

20


Κατέβασμα ppt "BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google