ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
John Lennon.
Advertisements

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.
ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ ΝΑΓΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ CD/DVD
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ 80’s Πολλές μορφές από τα τέλη του 1970 παραμένουν μόδα στις αρχές του Στη δεκαετία του 1970, η σιλουέτα της μόδας τείνει.
Ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να.
THE BLUES.
Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η Μουσική είναι η γλώσσα της Ψυχής.
The Doors 21/8/2014 Παπαδόπουλος Θέμης1. Οι The Doors ιδρύθηκαν το 1965 από τους Τζιμ Μόρισον και Ρέι Μάνζαρεκ.Το όνομά τους το εμπνεύστηκαν από το μυθιστόρημα.
Corina Danielidou. A few words about… Στην φτωχογειτονιά Aston στο Birmingham, γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1948 ο John Michael Osbourne. Οι γονείς.
Hip-hop.
ΣΧΕΔΙΑΖΩ : ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΧΟΤΕΛΑΣΒΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ιταλία Ισπανία Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Νεαπόλεως
James Blunt Σε αυτό το κείμενο θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία και την καριέρα του μεγάλου τραγουδιστή James Blunt. Θα μιλήσουμε για τα δημοφιλή τραγούδια.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ ΚΩΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Σάγγου Ασημίνα Παπαδημητρίου Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλική Σίμου Αναστασία Παπαδόπουλος Σάββας.
Ιδεολογία τ ης …. Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Μουσική Σχολικό Έτος
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Β’ Τετράμηνο.  Με αυτήν την Ερευνητική Εργασία θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το πώς οδηγούν οι Έλληνες δηλαδή, αν τηρούν.
ΤΟ ROCK ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ
Εργασία στην Πληροφορική
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ KAI H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΝΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
… από την αρχή της μέχρι σήμερα ...
ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ Α’4.
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
HY-566 Semantic Web Κατασκευή σχήματος RDFS για την περιγραφή του domain “Songs” Πάτκος Θεόδωρος (ΜΕΤ) Μπικάκης Αντώνης (ΜΕΤ)
ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΚΟΤΣΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΣΙΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΠΗ ΘΕΟΔΩΡΑ.
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ(PROJECT) Β΄ ΤΑΞΗ
Το Χιπ- Χοπ δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: 1) Ο στίχος 2)O χορός - γνωστός ως Μπρέικ.
ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο
GRAFFITI, Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Βύρωνας: Μια Συνοικία, Μια Ιστορία
PROJECT 4: ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά.
ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα. Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα.
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
ΝΕΟ ΚΥΜΑ Ο όρος νέο κύμα προήλθε από το ομώνυμο κινηματογραφικό κίνημα nouvelle vague.
HIP HOP  ΜΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΟΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΤΣΙΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Μουσική Δεκαετία ‘60- ‘70 Μουσικό Σχολείο Βέροιας Α΄ Λυκείου Project Β΄ τετραμήνου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λαμπρινή Τσαντήλα.
Ίρις Φουσέκη - Ιάκωβος Χάλκα Τάξη Α΄ γυμνασίου Τμήμα Α4 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012.
Νέοι και μουσική Από την παραδοσιακή μουσική στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα 1 Ο ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:
Παρουσίαση του θέματος : Η τέχνη του δρόμου όπως έχει ήδη αναφερθεί σήμερα έχει εξελιχθεί σε : είδος έκφρασης είδος διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του.
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
Ο ιδρυτής του Rock ‘n’ Roll
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα τμήματα του project της Α λυκείου το Α5 ασχολήθηκε με την καταγραφή των περισσότερων μουσικών ειδών . Κατά τη διάρκεια της εργασίας.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ομάδα GLM (Girls Love Music)
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β1
Το μουσικό ερωτηματολόγιο
Είδη Μουσικής - Ραπ.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ 2013 – 2014 κινυρα νομου ροδοπησ
ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ
«Παιδική Συναυλία» Οι φωτισμοί και τα χρώματα του πίνακα "περιλούζουν" έξι παιδικές μορφές και μία νεαρή κοπέλα, που πιθανόν είναι η μητέρα του μικρότερου.
Απαντάτε μόνο για όσα ακούτε!! #yolo_turboswag_attack_attack
ΤΟ GRAFFITI ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ……
Ελμπαχλαουάν Μαρουσώ,Δαρλής Μιχάλης,Καραγιάννη Λίνα,Καβέτσος Γιάννης
Σας καλούμε και σας περιμένουμε στη
5o Γενικό Λύκειο Κατερίνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Περίπου το 1964 αρχίζει η ελληνική νεολαία να πειραματίζεται δημιουργικά στο ροκ εν ρολ («rock 'n' roll»).

Μετά το 1960 οι νέοι σε κάθε γειτονιά δημιουργούσαν το συγκρότημά τους, μετατρέποντας τις κιθάρες τους σε ηλεκτρικές με τους πιο απίθανους τρόπους.

Κάποια από τα συγκροτήματα με αγγλικούς και αργότερα με ελληνικούς στίχους είναι : O « Οι Forminx» O «Il Peperone» O « οι IDOLS» κ. α. O « οι OLYMPIANS» ήταν οι πρώτοι που επέβαλαν τραγούδια με ελληνικό στίχο. O κ. α.

Το ελληνικό ψυχεδελικό ροκ αρχίζει από το 1967 και συμπίπτει χρονικά με την επιβολή της στρατιωτικής χούντας. Εκπροσωπείται : O από τους « αγγλόφωνους » SOCRATES DRANK THE CONIUM, τους APHRODITE’S CHILD κ. α. O τους « ελληνόφωνους » ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, POLL, ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ κ. α.

Από το 1973 – 1976 το ροκ ατονεί προς όφελος του αντάρτικου και του πολιτικού τραγουδιού.

Από το 1976 το ροκ αναζωπυρώνεται με κέντρο την πλατεία Εξαρχείων. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, με τους « Σπυριδούλα » δημιουργεί το « Φλου »

Τη δεκαετία του '80 υπάρχει μια έντονα σατυρική διάθεση που εκπροσωπείται από τον Τζίμη Πανούση και τις « Μουσικές Ταξιαρχίες » αλλά και τον Ζωρζ Πιλαλί.

Με περισσότερο ρομαντικές τάσεις εμφανίζονται οι Βαγγέλης Γερμανός, Λάκης Παπαδόπουλος, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας κ. α. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία ανθίζει το πανκ ροκ με σημαντικούς εκπροσώπους τους PANX ROMANA και ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

Η δεκαετία του 1990 θεωρείται μια εξαιρετικά σημαντική και παραγωγική περίοδο για την ελληνική ροκ σκηνή, η οποία πλέον περνάει σε φάση ωριμότητας. Κάποια από τα σημαντικά συγκροτήματα είναι : ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, ΠΥΞ ΛΑΞ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ, ΜΠΛΕ, ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ.

Την ίδια εποχή η heavy metal σκηνή παρουσιάζει τους ROTTING CHRIST, ενώ το ηλεκτρονικό ροκ εμφανίζεται με τους STEREO NOVA.

Το Hip – Hop ταξίδεψε κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην Ευρώπη και λίγο αργότερα στην Ελλάδα, μέσω του κινηματογράφου και του MTV.

Μιχάλης Μυτακίδης « Στη συναυλία των Public Enemy, στο Κατράκειο της Νίκαιας το 1992, νομίζω ότι άρχισαν όλα, όχι μόνο για τους Active Member αλλά και για όλη τη χιπ χοπ σκηνή »

Οι χιπ χόπερς μαζεύονταν σε πάρκα και πλατείες. Αρκούσε ένας τοίχος για graffiti και χώρος ελεύθερος για breakdance.

O Τα βασικά στοιχεία του Χιπ Χοπ O Η Hip – Hop κουλτούρα βασίζεται σε τέσσερα στοιχεία : O ο DJ (Disk Jokey) O ο MC (Master of Ceremony) που θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε και ραψωδό O το Graffiti και O το Breakdance που αποτελεί την χορευτική του έκφραση

Γνωστά συγκροτήματα του χώρου που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1990 είναι :FF.C., Active Member, Goin' Through, Terror ex Crew, Ημισκούμπρια, Νέβμα, Ζωντανοί νεκροί, Razastarr, Άλφα Γάμα κ. ά.

Οι στίχοι στο Χιπ Χοπ είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση. Η θεματολογία κινείται γύρω από κοινωνικά και πολιτικά θέματα με μια εμφανή διάθεση για αμφισβήτηση και επανάσταση.

Πηγές : c/?lang=el

τραγούδι : Ο Μπάμπης ο φλου Παύλος Σιδηρόπουλος Album: Φλου (1978) Στίχοι : Παύλος Σιδηρόπουλος