Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είδη Μουσικής - Ραπ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είδη Μουσικής - Ραπ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Είδη Μουσικής - Ραπ

2 Ιστορική Εξέλιξη Ξεκίνησε από τους δούλους της Δυτικής Αφρικής
Ξεκίνησε από τους δούλους της Δυτικής Αφρικής Οι στίχοι είχαν θέμα συχνά τοπικές ιστορίες Ένας από τους πρωτεργάτες της ραπ ήταν ο DJ Kool Herc. Η ”χρυσή εποχή” της ραπ ξεκίνησε τα τέλη του '80 και τελείωσε τις αρχές του '90 Τότε έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη λυρική στιχουργική της ραπ Το τέλος της χρυσής εποχής σηματοδότησε το τέλος της πιο καινοτόμου περιόδου.

3 Είδη - Κατηγορίες Με την πάροδο των χρόνων η ραπ έχει διαχωριστεί στα ακόλουθα παρακλάδια: Old – School, Hip – Hop, Gangsta Rap, New Jack Swing, Go – Go, Alternative Rap, East Coast Rap, Hardcore Rap, Jazz – Rap, Freestyle

4 Ηχητική ανάλυση Η σύνθεση γίνεται κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά, ενώ σπάνιότερα γίνεται και χρήση μουσικών οργάνων. Δε χρειάζονται γνώσεις μουσικής παρά μόνο φαντασία, δημιουργικότητα και ευχέρεια στον χειρισμό κάποιου

5 Rap στην Ελλάδα Ήρθε από τα τέλη '70 -αρχές '80 απο τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αμερικάνικης βάσης στο Ελληνικό Το 1992 ξεκίνησαν και πολλά συγκροτήματα Έγινε ευρέως γνωστό στο κοινό το 2004 μαζί με το La sagrada Familia των goin' through και το γυναικολογίες των Ιμιζ.

6 Γνωστά Ελληνικά συγκροτήματα
Goin' Through Οι Goin' Through είναι ένα hip-hop συγκρότημα που αποτελείται από το Νίκο Βουρλιώτη και το Μιχάλη Παπαθανασίου Ημισκούμπρια Τα Ημισκούμπρια είναι ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά Χιπ χοπ συγκροτήματα, αποτελούμενο από τους: Δημήτρη Μεντζέλο, Μιθριδάτηκαι Πρύτανη.

7 Γνωστοί Καλλιτέχνες EMΙNEM 2PAC EAZY E DR. DRE


Κατέβασμα ppt "Είδη Μουσικής - Ραπ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google