Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β1

2 ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ
Με τον όρο Τέχνες εννοείται η ανθρώπινη δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την αίσθηση ή τον οραματισμό του καλλιτέχνη.

3 Ιστορία της Μουσικής Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι . Γνωστή και ως Απολλώνια Τέχνη, η μουσική παίρνει το όνομά της από τις εννέα Μούσες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

4 Είδη Μουσικής ROCK Μουσικό κίνημα που ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. κατά τη δεκαετία του 50΄ με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη δυνατή μουσική με επαναλαμβανόμενους ρυθμούς και την αντισυμβατικότητα. POP Η μοντέρνα εμπορική μουσική που προορίζεται για το νεανικό κυρίως κοινό και χαρακτηρίζεται από απλές μελωδίες σε συνδυασμό με έντονο ρυθμό. RAP Ως ραπ ορίζουμε τη τεράστια μητρική κατηγορία από την οποία προέκυψαν όλα τα παρακλάδια της δημοφιλούς μαύρης μουσικής.

5 HIP-HOP Στην ορολογία της rap μουσικής, το hip-hop δεν είναι μουσικό είδος αλλά κουλτούρα που περιλαμβάνει το τετράπτυχο graffiti/breakdancing/DJs/εκφορά λόγου από MCς. WEST COAST RAP Η ραπ της Δυτικής Ακτής κυριάρχησε στη hip- hop  σκηνή στα μέσα των 90΄ ,μετατρέποντας την gangsta rap σε δημοφιλές φαινόμενο.

6 Ελληνική Μουσική Με την έκφραση «ελληνική μουσική» εννοούμε συνήθως την μουσική και τα τραγούδια που δημιούργησαν και δημιουργούν Έλληνες και Ελληνίδες, επώνυμα ή ανώνυμα, ατομικά ή συλλογικά, στον ελλαδικό χώρο αλλά και εκτός αυτού.

7 ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι ο πληρέστερος και αμεσότερος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Οι εμπειρίες και τα συναισθήματα από τα πρώτα χρόνια επαφής του κάθε παιδιού με την τέχνη και τα σημαίνοντα του χορού μπορούν και πρέπει να είναι μαγικά, να δημιουργούν και να ωριμάζουν εμπειρίες και συναισθήματα που ταυτίζονται σε σημαντικό βαθμό με την μαγεία της πρώτης ζωτικής εξερεύνηση.

8 Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κανένας άλλος λαός δεν έδωσε µμεγαλύτερη αξία στον χορό όσο οι αρχαίοι Έλληνες. Ο χορός για πρώτη φορά στην ελληνική ζωή παρουσιάζεται στους αγώνες σαν αγώνισµα µε κριτές που επιλέγονται από τον λαό. Από τους Αρχαίους Έλληνες γινόταν η χρήση των όρων, ορχούµαι : ρήµα που έχει παρόµοια έννοια µε την σηµερινή του ρήµατος χορεύω και χορεύω: ρήµα που σηµαίνει ότι εκτελώ ρυθµικές κινήσεις σύµφωνα µε την μουσική και τους στίχους.

9 ΘΕΑΤΡΟ Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού. Πρόκειται για την παραγωγή ζωντανών απεικονίσεων πραγματικών ή φανταστικών συμβάντων με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση των θεατών.

10 Είδη Θεάτρου Η τραγωδία είναι δραματικό είδος ποιητικού λόγου.
Η τραγωδία είναι δραματικό είδος ποιητικού λόγου. Με τον όρο κωμωδία χαρακτηρίζεται κάθε έργο που έχει ως σκοπό να διασκεδάσει μέσω κάποιου χιουμοριστικού θέματος. Το δράμα αποτελεί είδος της αρχαίας ελληνικής ποίησης το οποίο συνθέτει στοιχεία από τα δύο είδη που προηγούνται χρονικά, το έπος και τη λυρική ποίηση.

11 Aρχαίο ελληνικό θέατρο
Το αρχαίο ελληνικό θέατρο, θεσμός της αρχαιοελληνικής πόλης , διδασκαλία και τέλεση θεατρικών παραστάσεων, επ' ευκαιρία των εορτασμών του Διονύσου, αναπτύχθηκε στα τέλη της αρχαϊκής περιόδου και διαμορφώθηκε πλήρως κατά την κλασική περίοδο -κυρίως στην Αθήνα.

12 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά εμφανίστηκε περισσότερο ως μια νέα τεχνική καταγραφής της κίνησης και οπτικοποίησής της, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος.

13 Ελληνικός κινηματογράφος
Ελληνικός κινηματογράφος Ο ελληνικός κινηματογράφος ξεκίνησε στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, με μικρό αριθμό ταινιών μέχρι το Η άνθισή του άρχισε μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, με 4-7 ταινίες το χρόνο μέχρι το 1950 και σταδιακά η παραγωγή αυξήθηκε μέχρι τις 60 ταινίες το 1960.

14 ΓΛΥΠΤΙΚΗ Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο.

15 Η Αρχαία Ελληνική Γλυπτική Η ελληνική γλυπτική των αρχαίων χρόνων στην πορεία διαμόρφωσής της μέσα στους αιώνες δέχθηκε επιρροές - κυρίως από πολιτισμούς που διασταυρώνονταν με τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.

16 Σύγχρονη γλυπτική Τα έργα ξεναγούν τον θεατή τους, με τα διαφορετικά ύφη που υιοθετούν και με τα οποία πειραματίζονται, στην ιστορία της γλυπτικής. Υπάρχουν ακέφαλα γλυπτά πλασμένα σύμφωνα με τους κανόνες της κλασικής συμμετρίας που τονίζεται με τις δυο ζυγαριές που τα πλαισιώνουν και συμπλέγματα που διαδηλώνουν τη ρευστότητα της ελληνιστικής εποχής.

17 ΑΡΧΙΤΕΚΤONIKH Αρχιτεκτονική είναι η τέχνη της «ικανοποίησης των ανθρωπίνων αναγκών στο χώρο μέσω σχεδιασμού μεθόδων και υλικών κατασκευών», που εφαρμόζεται ευρύτερα στην οίκιση και δόμηση του χώρου, ως εφαρμοσμένη επιστήμη της σχεδίασης και της υλοποίησης κατασκευών όπως κτηρίων, γεφυρών και πόλεων, δίνοντας έμφαση σε ορισμένους τομείς των αναγκών αυτών

18 Αναγέννηση Η Αναγέννηση είναι μια περίοδος στην οποία συντελέστηκαν βαθιές αλλαγές στην αρχιτεκτονική. Σε κανέναν άλλο καλλιτεχνικό τομέα, κατά τη διάρκειά της, δεν έγινε τόσο αισθητή η νέα ελευθερία του δημιουργού και τόσο βαθύ το χάσμα ανάμεσα σε αυτόν και τον πελάτη, όσο στην αρχιτεκτονική. Ο αρχιτέκτονας αυτήν την περίοδο έπρεπε να έχει, ως ένα βαθμό τη μόρφωση του λογίου, να ξέρει κανόνες αρχαίων «ρυθμών», τις σωστές αναλογίες και τα μέτρα των αρχαιοελληνικών μορφολογικών χαρακτηριστικών.

19 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων. Τα παλαιότερα γνωστά έργα ζωγραφικής ανακαλύφθηκαν από σπηλαιολόγους. Οι ζωγραφιές αυτές, απεικονίζουν κυρίως ζώα και κυνηγούς .

20 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Αίγυπτος Η πραγματική ιστορία της ζωγραφικής κατά την έννοια που της προσδίδει ο σύγχρονος κόσμος, αρχίζει από την Αίγυπτο γύρω στις αρχές της 3ης χιλιετίας .Η αιγυπτιακή κοινωνία της εποχής εκείνης είναι καθαρά αγροτική. Μεσοποταμία Εδώ στην αντίστοιχη προς την αιγυπτιακή περίοδο εποχή δεν έχουμε τόσο ανεπτυγμένη ζωγραφική. 20ος αιώνας Στις αρχές του 20ου αιώνα, έχουμε το ρεύμα του φωβισμού αλλά και το ρεύμα του εξπρεσιονισμού το οποίο καταλήγει στις γεωμετρικές προβολές που είναι γνωστές ως κυβισμός.

21 ΤΑΤΟΥΑΖ Η λέξη tattoo, ή tattow είναι δανεισμένη από την  Πολυνησιακή λέξη tatau, που σημαίνει ορθός, έντεχνος.

22 ΕΙΔΗ ΤΑΤΟΥΑΖ Τραυματικά τατουάζ Σύμφωνα με τον Τζωρτζ Όργουελ, οι ανθρακωρύχοι μπορούσαν να αναπτύξουν χαρακτηριστικά τατουάζ που οφείλονταν στην σκόνη του κάρβουνου που εισχωρούσε στις πληγές τους Ερασιτεχνικά και επαγγελματικά τατουάζ Πολλά τατουάζ χρησιμεύουν σαν τελετουργίες, σαν σύμβολα που υποδηλώνουν τη θέση και την ιεραρχία, σαν σύμβολα θρησκευτικής αφοσίωσης, σαν διακοσμητικά στοιχεία που υποδουλώνουν τη γενναιότητα και πολλά άλλα.

23 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις φως και γραφή.

24 Είδη φωτογραφίας Φωτοειδησεογραφία: Αφορά την εικονογράφηση της επικαιρότητας και οι φωτογραφίες αυτού του είδους διοχετεύονται συνήθως στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο. Διαφημιστική φωτογραφία: Περιλαμβάνει τη φωτογραφία αντικειμένων, τη φωτογραφία μόδας αλλά και τη φωτογραφία πορτραίτων. Αρχιτεκτονική φωτογραφία - Εσωτερικών Χώρων: Περιλαμβάνει τη φωτογράφηση κτιρίων και εσωτερικών χώρων.

25 ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ Ο όρος γραφιστική μπορεί να αναφέρεται σε μια σειρά καλλιτεχνικών και επαγγελματικών ειδικοτήτων που επικεντρώνονται στην οπτική επικοινωνία και την παρουσίαση. Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν και να συνδυάσουν τα σύμβολα, εικόνες ή / και λέξεις για να δημιουργήσουν μια οπτική αναπαράσταση των ιδεών και των μηνυμάτων.

26 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ
Ενώ η γραφιστική ως τεχνοτροπία έχει μια σχετικά πρόσφατη ιστορία, οι ομοιάζουσες με τη γραφιστική δραστηριότητες ξεπερνούν την ιστορία της ανθρωπότητας: από τo σπήλαιo του Λάσκο ως τη στήλη του Τραϊανού της Ρώμης, τα εικονογραφημένα χειρόγραφα του Μεσαίωνα, τα εκθαμβωτικά νέον της Γκίνζα .

27 Β1 ΓΕΛ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΤΝΙΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΒΕΡΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΤΝΙΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΒΕΡΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΙΟΥΛΙΑ ΒΡΑΝΤΖΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΜΑΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ ΘΑΤΣΙ ΕΛΕΝΗ ΘΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΖΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΚΑΒΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟΥ ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΑΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΤΣΙΑ ΜΑΡΩ ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΓΑΦΑ ΜΑΤΙΝΑ


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google