Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ KAI H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΝΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ KAI H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΝΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ KAI H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΝΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ελληνική υπήρξε στην αρχαιότητα η πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Μεσόγειο και στην Νότια Ευρώπη κυρίως εξαιτίας του πλήθους των αποικιών που είχαν ιδρυθεί από τους Έλληνες στις ακτές της Μεσογείου και έφτασε να είναι η γλώσσα του εμπορίου ακόμα και μέχρι τα τέλη της Αλεξανδρινής περιόδου. Η ελληνική σήμερα αποτελεί τη μητρική γλώσσα περίπου 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως στην Ελλάδα και την ΚύπροΈλληνεςΕλλάδαΚύπρο

4 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1976 Το πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976 με την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών και η δια νόμου καθιέρωση της Δημοτικής και του μονοτονικού, που σήμερα κατάντησε ατονικό.

5 H ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ Πολλοί από τους Αθηναίους πολίτες στην κλασική εποχή δεν ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν. Άλλοι ήταν εισοδηματίες γαιοκτήμονες, ενώ άλλοι κατείχαν βιοτεχνίες και εργαστήρι α. Εξάλλου οι ελεύθεροι πολίτες πίστευαν ότι πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από τις εργασίες για να μπορούν να ασχολούνται μόνο με τις υποθέσεις της πόλης, με τα κοινά. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε και ανάπτυξη του θεσμού της δουλείας. Η θέση της γυναίκας ήταν κυρίως στο σπίτι και ελάχιστες μπορούσαν να κάνουν δουλειές επί πληρωμή όπως οι άντρες.

6 Η ΕΠΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι σίγουρα ένας ισχυρός παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή Σχολής. Ωστόσο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπό όψιν τους ότι δεν γνωρίζουν αλλά ούτε και μπορούν να προβλέψουν ότι οι τάσεις που υπάρχουν σήμερα στην εργασίας θα ισχύουν και έπειτα από μια πενταετία...

7 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Επαγγέλματα όπως ιχθυολόγος, τεχνολόγος αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, σχεδιαστής επίπλων και μηχανικός εμπορικού ναυτικού εμφανίζουν καλύτερες προοπτικές απασχόλησης για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια, σε σχέση με τα επαγγέλματα... υψηλού κοινωνικού status, όπως αυτά του γιατρού, του δικηγόρου ή ακόμη και του δημοσιογράφου, των οποίων οι προοπτικές απασχόλησης θεωρούνται πολύ αρνητικές.


Κατέβασμα ppt "Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ KAI H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΝΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google