Κοστολόγηση Μάθημα 19.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Advertisements

ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
Συστήματα επισιτισμού
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Ο τομέας της Πληροφορικής
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Π. Μαυρογένης Λογισμικά Διαχείρισης προμηθειών, Διαχείρισης Επισιτιστικών Τμημάτων και Διαχείρισης Σημείων Πωλήσεων ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Αναφέρει τα βασικά.
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Γνωρίζω τον υπολογιστή
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
Λογιστική Κόστους Ενότητα # 6: Επιμερισμός Κόστους Βοηθητικών Τμημάτων Διδάσκουσα: Σάνδρα Κοέν Τμήμα: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Κοστολόγηση.
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ. Μικτό κέρδος = Έσοδα πωλήσεων – Κόστος πωληθέντων Έσοδα πωλήσεων = Μονάδες πώλησης * Τιμή πώλησης Κόστος πωληθέντων = Αρχικό απόθεμα.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Kiosk & Retail.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
ΜΑΘΗΜΑ: «ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Μεταβλητή – Άμεση - Οριακή κοστολόγηση
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Το υπολογιστικό σύστημα σαν ενιαίο σύνολο
Ενότητα Γ6.10 (Δημιουργία, Τροποποίηση και Εκτύπωση Εκθέσεων )
Ενότητα Γ6.11 (Ταξινόμηση Δεδομένων )
Λειτουργικά Συστήματα
Ενότητα Α5.2.2 ( Διαχείριση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου )
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
Βάσεις Δεδομένων (Δύο Περίοδοι)
Ενότητα Γ6.6 (Δημιουργία Φόρμας Εισαγωγής Δεδομένων )
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 19

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξηγεί Χρησιμότητα των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών. Περιγράφει το δίκτυο Η/Υ στο σύστημα ελέγχου τροφίμων και ποτών. Αναφέρει τις δυνατότητες εφαρμογές των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: είναι ή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών για καλύτερο έλεγχο και διεκπεραίωση εργασιών στο Τμήμα Τροφίμων και Ποτών. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Γρήγορη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών [ stock taking ]. Έγκαιρη διερεύνηση και λύση διαφόρων προβλημάτων. Άμεσος έλεγχος των λειτουργιών της επιχείρησης από τη διεύθυνση.

ΔΙΚΤΥΟ Η/Υ Σ΄ ΕΝΑ ΧΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Πωλήσεις της ημέρας κάθε τμήματος Έσοδα από κάθε είδος φαγητού ή ποτού Πόσες μερίδες από κάθε φαγητό έχουν πωληθεί Συνολικές πωλήσεις όλης της ημέρας των εστιατορίων και των μπαρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ Να παρακολουθεί όλα τα στάδια διακίνησης υλικών και ποτών ανά πάσα στιγμή. Να γνωρίζει τα υπόλοιπα που υπάρχουν μέσα στη αποθήκη. Να υπολογίζει το κόστος των υλικών και ποτών που εισάγονται καθημερινά στη αποθήκη. Να ετοιμάζει στατιστικά στοιχεία. Να συγκρίνει τις αγορές και πωλήσεις προηγουμένων χρόνων με τα σημερινά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Μπορεί να συγκρίνει το κόστος των τροφίμων για μια χρονική περιόδο η και καθυμερινά με το σύνολο τών εσόδων και να μας δώσει το ποσοστό κόστους για τη συγκεκριμένη περίοδο η και καθυμερινά. Μπορεί να δίνει πληροφορίες για τη διακίνηση των τροφίμων και άλλων υλικών και για τα αποθέματα τους μετά την καταγραφή ανά πάσα στιγμή.   ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ Η ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Οι τιμές των προϊόντων είναι ήδη καταχωρημένες στο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι ποσότητες των συνταγών είναι επίσης καταχωρημένες στο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει ταχύτητα και ακρίβεια στη κοστολόγηση. Μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή κόστους αμέσως.

  ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Τοποθετείται μετρητής που είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό υπολογιστή σε κάθε φιάλη. Γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή το ύψος των πωλήσεων. Γνωρίζουμε το αριθμό των μερίδων που έχουν πωληθεί. Γνωρίζουμε το υπόλοιπο ποτό που υπάρχει σε κάθε φιάλη. Γίνεται καλύτερος προγραμματισμός αγορών

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Εξηγεί Χρησιμότητα των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών. Περιγράφει το δίκτυο Η/Υ στο σύστημα ελέγχου τροφίμων και ποτών. Αναφέρει τις δυνατότητες εφαρμογές των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών.

Εργασία στο σπίτι: Απαντήστε τις ερωτήσεις......

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο εργασίας