Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Advertisements

(READ – WRITE) ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (INTEGER,REAL,CHAR)
Εκφώνηση: Να διαβάζονται δύο αριθμοί που αντιστοιχούν στο ύψος και βάρος ενός άνδρα.Να εκτυπώνεται ότι ο άνδρας είναι «ελαφρύς»,αν το βάρος του είναι κάτω.
Παράδειγμα 2: Υπολογισμός αθροίσματος με επαναληπτική εντολή: για...από...μέχρι... με βήμα Να βρεθεί και να εκτυπωθεί το άθροισμα των άρτιων αριθμών από.
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ «ΕΥΡΕΣΗ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑ»
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Παράδειγμα 3: Δίνονται Ν αριθμοί Xj,j=1,2,…N.Να αναπτυχθεί αλγόριθμος που θα βρίσκει το μεγαλύτερο αριθμό και τις θέσεις στις οποίες εμφανίζεται αυτός.
Παράδειγμα 2: Φοίτηση στο πανεπιστήμιο Εκφώνηση: Ζητάμε το έτος κάθε φοιτητή κάποιου τμήματος κάποιας σχολής που έχει διαφορετικό αριθμό φοιτητών ανά έτος,
ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι
Η εντολή Δείξε είναι μια εντολή εξόδου και χρησιμοποιείται για:
Τα Μαθηματικά στην Αρχαία Αίγυπτο Ν. Καστάνη
Παράδειγμα 2: Υπολογισμός μέγιστου μισθού Σε μια εταιρία εργάζονται 200 υπάλληλοι και είναι γνωστός ο μισθός του καθενός. Να χρησιμοποιηθεί η δομή του.
Παράδειγμα 5: Θερμοκρασίες
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ.
Παράδειγμα 14: Υπολογισμός αριθμού μαθητών Σε ένα Λύκειο υπάρχουν οκτώ τμήματα.Το πρώτο τμήμα έχει 24 μαθητές, το δεύτερο 18, το τρίτο 20, το τέταρτο 22,
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΓΚΟΥ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ
Άσκηση 4 Αν η πλευρά α ενός τετραγώνου αυξηθεί κατά 20%, τότε να υπολογίσετε το ποσοστό που θα αυξηθεί το εμβαδόν του.
Παράδειγμα 1:Υπολογισμός αθροίσματος αριθμών με επαναληπτική εντολή : για...από...μέχρι(for ..to) Να βρεθεί και να εκτυπωθεί το άθροισμα των 100 ακεραίων.
Ασκήσεις.
Η Δομή Επανάληψης Από τη Δομή Επανάληψης Για στην Όσο Η παρουσίαση της εντολής Όσο είναι από την εισήγηση των κ. Σ. Δουκάκη και Π. Τσιωτάκη στο 3ο Συνέδριο.
Παράδειγμα 2:Υπολογισμός μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας Αλγόριθμος Ελάχιστη_Μέγιστη !Αρχή αλγορίθμου.
Άσκηση 4 To ισοσκελές τρίγωνο ΑΒΓ έχει πλευρά ΒΓ=8m και ύψος ΑΚ=3m
Πρόγραμμα Κεφάλαιο-Τόκος Να γραφεί πρόγραμμα που δίδονται: κεφάλαιο, επιτόκιο, χρόνος ( σε ημέρες ) και υπολογίζει το τελικό κεφάλαιο Επιμέλεια: Ευάγγελος.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΨΕΥΔΟΚΩΔΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
Λόγος εμβαδών Όμοια τρίγωνα Όμοια πολύγωνα Τρίγωνα με Α = Α΄
Ενότητα Α.4. Δομημένος Προγραμματισμός
Δομή επανάληψης Η δομή επανάληψης είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία περικλείει μια συνθήκη και μια ομάδα εντολών, οι οποίες εκτελούνται, όσο ικανοποιείται.
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Στοιχεία Σχεδίασης Γραφικών
Άσκηση 3 Το ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ με υποτείνουσα ΒΓ=10m και το τετράγωνο με πλευρά 5m, έχουν ίσα εμβαδά. Να υπολογίσετε την απόσταση του Α από την ΒΓ.
Παράδειγμα 1 :Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου
Δομή επιλογής Η δομή επιλογής είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία περικλείει μια συνθήκη και δύο ομάδες εντολών, από τις οποίες θα εκτελεστούν, η μεν.
Γνωριμία με το λογισμικό
Περί Διαγραμμάτων Ταχύτητα Επιτάχυνση Μετατόπιση.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO
ΚΥΚΛΟΣ B4XP20 Σχολικό Έτος:
Μήκος (L) και επιφάνειες (S)
Ερωτήσεις & Φύλλο εργασίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι είναι αλγόριθμος
2/28/00epl-1311 Παραδειγματα Aλγοριθμων Αριθμος λεξεων που διαβαστηκαν απο εισοδο Εκτυπωση περιφερειας τετραγωνων με * Υπολογισμος exp(x,n) = 1 + x/1!
Μερικές φορές το αποτέλεσμα εμφανίζεται αμέσως από κάτω.
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΑΞΗ κ. ΝΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.
Για μτ από ατ μέχρι ττ [με_βήμα β] εντολές Τέλος_επανάληψης : περιοχή εντολών μτ : η μεταβλητή της οποίας η τιμή θα περάσει από την αρχική.
Ο ΚΥΚΛΟΣ. Θυμάμαι ότι: Κύκλος είναι μια κλειστή καμπύλη γραμμή της οποίας όλα τα σημεία απέχουν εξίσου από το κέντρο Ο. Ο Ακτίνα (α) είναι ένα ευθύγραμμο.
ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Αρχεσ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Η/Υ ΤΑξη Β΄
Διδασκαλία Μοντελοποίησης
ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟΥ
Εισαγωγή στον Προγ/μό Η/Υ
Αναπαράσταση Αλγορίθμου
Μανασσάκης Βασίλης Καθηγητής Πληροφορικής
ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η Logo και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Αργότερα χρειάστηκε να μετρήσουν την επιφάνεια των χωραφιών τους:
Δραστηριότητα - απόδειξη
Ωχ… Πως θα τα λύσω;.
Δομή Επιλογής , 8.1.
Μαθηματικά: Βασικές έννοιες της αναλυτικής γεωμετρίας
Μαθηματικά: Γεωμετρικοί τόποι
Αναπαράσταση Αλγορίθμου
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Κυριάκου Νικόλαος Πληροφορικής ΠΕ-20
Από τη Δομή Ακολουθίας στις Δομές Επανάληψης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών Να υπολογιστεί το εμβαδόν ενός κύκλου και του τετραγώνου που το περιβάλλει έχοντας ως δεδομένο την ακτίνα του κύκλου Αλγόριθμος Γεωμετρικός Διάβασε aktina Emvadon=3,14*aktina*aktina plevra=2*aktina tetragono=plevra*plevra Εκτύπωσε emvadon,tetragono Τέλος Γεωμετρικός !Ο αλγόριθμος ξεκινά

Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών Αλγόριθμος Γεωμετρικός Διάβασε aktina Emvadon=3,14*aktina*aktina plevra=2*aktina tetragono=plevra*plevra Εκτύπωσε emvadon,tetragono Τέλος Γεωμετρικός !Ο αλγόριθμος διαβάζει τη μεταβλητή aktina (η τιμή της δίνεται από το χρήστη)

Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών Αλγόριθμος Γεωμετρικός Διάβασε aktina Emvadon=3,14*aktina*aktina plevra=2*aktina tetragono=plevra*plevra Εκτύπωσε emvadon,tetragono Τέλος Γεωμετρικός !Υπολογισμός του εμβαδού του κύκλου με τον τυπο 3,14 επί ακτίνα στο τετράγωνο

Παράδειγμα 2:Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών Αλγόριθμος Γεωμετρικός Διάβασε aktina Emvadon=3,14*aktina*aktina plevra=2*aktina tetragono=plevra*plevra Εκτύπωσε emvadon,tetragono Τέλος Γεωμετρικός !Υπολογισμός της πλευράς του τετραγώνου που περιβάλλει τον κύκλο με τον τύπο 2 *aktina

Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών Αλγόριθμος Γεωμετρικός Διάβασε aktina Emvadon=3,14*aktina*aktina plevra=2*aktina tetragono=plevra*plevra Εκτύπωσε emvadon,tetragono Τέλος Γεωμετρικός !Υπολογισμός του εμβαδού του τετραγώνου που περιβάλλει τον κύκλο τύπο plevra*plevra

Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών Αλγόριθμος Γεωμετρικός Διάβασε aktina Emvadon=3,14*aktina*aktina plevra=2*aktina tetragono=plevra*plevra Εκτύπωσε emvadon,tetragono Τέλος Γεωμετρικός !Εκτύπωση των αποτελεσμάτων στην οθόνη,του εμβαδου του κύκλου και του εμβαδού του τετραγώνου

Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών Αλγόριθμος Γεωμετρικός Διάβασε aktina Emvadon=3,14*aktina*aktina plevra=2*aktina tetragono=plevra*plevra Εκτύπωσε emvadon,tetragono Τέλος Γεωμετρικός !Τέλος αλγορίθμου