Πραγα η «χρυση πολη».

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μια πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα!!!
Advertisements

Γιάννης Νικολάου Μοχάμετ Χασάν
Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Καθεδρικός ναός Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
ΤΣΕΧΙΑ Η Τσεχία είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα.
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον.
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παναγιώτης Στεμπίλης Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΕΛΕΟΥΣΗΣ ΕΜΠΑΣ
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Βαγγέλης αθανασιου κατερινα βουτσα
Ειρήνη Αλεξίου Σοφία Μάντρα
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
Διαμαντίδου Χρυσή Β ’ Γυμνασίου Μάθημα Ιστορίας
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Μαρία , Δημήτρης Μαρία , Μαργαρίτα
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ
Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΑΣΧΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Ευρύτερη θεματική προγράμματος:
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Ευρωπαϊκές Πόλεις. Ευρώπη Η Ευρώπη είναι μία από τις 5 Ηπείρους. Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Εύκρατη ζώνη.
Τσεχία. Γεωγραφία Συνορεύει με: ● Πολωνία ● Γερμανία ● Αυστρία ● Σλοβακία Χώρα κεντρικής Ευρώπης με έκταση τ.χλμ.
Μυστράς. Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
Πρωτεύουσα  Η πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν είναι η Βαντούζ ενώ η μεγαλύτερή του πόλη είναι η Σάαλ.
1. Η Αμμόχωστος είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Το 1960 κατοικούσαν Έλληνες, 6120 Τούρκοι και 24 Μαρωνίτες. 2. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
Γερμανία Μάθημα :Γεωγραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ. Μαλάμου
Καταρράκτες και Μυθολογία
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Όλγα Καϊμακά Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Αγία Σοφία Η Αγία Σοφία ,ικ΄π στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει ακέραια μέσα στο βάθος του χρόνου.
Ναός του Αγίου Παντελεήμονος Θεσσαλονίκης!
Αγία Σοφία Συγγραφέας Ελένη Π..
ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ
Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΛΟΥΘΗΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
Γνωρίζω τον τόπο μου; Καλή Επιτυχία !!!
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

πραγα η «χρυση πολη»

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα, αλλά και η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα , στην κεντρική Βοημία. Έχει 1,2 εκατομμύρια κατοίκους . Αποκαλείται επίσης «Χρυσή πόλη» αλλά και «Μητέρα των πόλεων»

Η ευρύτερη περιοχή της, κατοικείται από την παλαιολιθική εποχή. Γύρω στο 200π.Χ. ,Κέλτες εγκαταστάθηκαν σε μία περιοχή προς τα νότια ονόματι Ζάβιστ , αλλά αργότερα εκδιώχθηκαν ή αφομοιώθηκαν από τα γερμανικά φύλα. Από τον 4ο αιώνα κι έπειτα ,η περιοχή βρισκόταν υπό την εξουσία των Σλάβων ,αν και για μια περίοδο υποτάχθηκαν στους Αβάρους.

Σύμφωνα με τον θρύλο, η Πράγα ιδρύθηκε από την Πριγκίπισσα Λιμπούσε και τον σύζυγο της, Πρέμυσλ , ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας. Τον αρχικό πυρήνα της πόλης αποτελούσε ένα κάστρο σε ένα λόφο στην δεξιά όχθη του Μολδάβα , γνωστό ως Βίσεχραντ, που σημαίνει «υψηλό ,ανώτερο κάστρο». Σύντομα η πόλη έγινε η έδρα των βασιλέων της Βοημίας , κάποιοι εκ των οποίων κυβέρνησαν αργότερα ως αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επίσης, έγινε σημαντικότατο εμπορικό κέντρο, το οποίο προσέλκυε εμπόρους από όλη την Ευρώπη. Η πόλη έγινε επισκοπάτο το 973.

Σημαντικές ημερομηνίες: 870 Δημιουργείται το κάστρο της Πράγας 1085 Η Πράγα γίνεται η έδρα των βασιλιάδων 1344 Η επισκοπή της Πράγας γίνεται αρχιεπισκοπή 1346 Πρωτεύουσα Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας 1348 Ιδρύεται το πανεπιστήμιο της Πράγας 1420 Μάχη στο βουνό Βίτκοφ 1741 Κατοχή από γαλλικό και βουαρικό στρατό 1744 Κατοχή από πρωσικό στρατό 1848 Εξέγερση που συντρίβεται από τον αυτοκρατορικό στρατό 1890 Μεγάλη πλημμύρα , τεράστιες ζημιές 1918 Πρωτεύουσα της Τσεχοσλοβακίας 1948 Κομμουνιστική κατάληψη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ Εδώ και 600 χρόνια , η γέφυρα του Καρόλου εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Πράγας , όπως και τους ίδιους τους κατοίκους . Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Πράγας, κορυφαίο έργο της αρχιτεκτονικής του μεσαίωνα που σώζεται μέχρι σήμερα.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ Το αστρονομικό ρολόι είναι αναμφίβολα το πιο θαυμαστό αξιοθέατο της Πράγας . Το 2010 συμπληρώθηκαν ακριβώς 600 χρόνια από την στιγμή που λειτούργησε για πρώτη φορα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΒΙΣΕΧΡΑΝΤ Από τα τέλη του 19ου αιώνα υπάρχει στο Βίσεχραντ το εθνικό νεκροταφείο Σλάβιν . Ενδιαφέρον προκαλούν οι δίδυμοι πύργοι της νεογοτθικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου και Παύλου που φαίνονται από μακριά.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Οι Ιησουίτες έχτισαν αυτό το έξοχο δείγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής στις αρχές του 18ου αιώνα .Το εσωτερικό της εκκλησίας είναι διακοσμημένο με εξαιρετικές τοιχογραφίες, αγάλματα και ανάγλυφες παραστάσεις.

ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ Η Πύλη της Πυρίτιδας δημιουργεί μία μεγαλοπρεπή είσοδο στην Παλιά Πόλη από την ανατολική της πλευρά . Κτίστηκε τον 15ο αιώνα και βασίστηκε στα σχέδια του πυργίσκου της Γέφυρας του Καρόλου .

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Μπαταλη ιωαννα ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ