Μια πρωτοβουλία online εκπαιδευτικής συνεργασίας που συνδέει σχολεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο και υλοποιείται από την Tate Modern ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

Η νέα Πύλη eTwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ»
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
8oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Dr. ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
17-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Χώρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Μακεδονίτισσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΧΟΙ
ΤΕΧΝΗ καινοτομώ και δημιουργώ. Σεμινάρια Μνημειακής Τέχνης Με στόχο την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα σχολικού χώρου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν.
Revelation Natural Art. εργαλείο γραφικών γενικής χρήσης με πολλαπλές σχεδιαστικές δυνατότητες δυνατότητες δημιουργικής γραφής σύνθεσης πρωτότυπων ιστοριών.
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος -ιστορικός1 « Ελλάδα: Χώρα των μουσείων, τόπων ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς » στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού.
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΓΩΓΗΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ (αφήγηση παραμυθιών, ιστοριών) ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ (αφήγηση παραμυθιών, ιστοριών) ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η΄ΕΡΩΤHΜΑΤΙΚΗ (ερωτήσεις –απαντήσεις) ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή» ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Συνεργαζόμενα Σχολεία : Γυμνάσιο Γαζίου - Ηράκλειο.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να συνεργαστούμε με 15 διαφορετικά νηπιαγωγεία απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και με δυο από την Τουρκία και.
Τίτλος Προγράμματος: ή «Τα παιγνίδια του παππού/ γιαγιά»
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
«Για δέντρα και φυτά μαθαίνω χίλια μυστικά…» Νηπιαγωγείο Δαμαριώνα Νάξου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού προγράμματος: Παντελέων Μιχαλίτσα.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ / Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Φ. ΒΑΜΒΟΥΡΗ Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Δράμας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Ερευνητική εργασία Α΄ τετραμήνου
Στην καρδιά της Ευρώπης
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Νεοελληνική Γλώσσα (ΝΠΣ)
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης
Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευτικής αξιολόγησης
ΑΓΩΓΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ.
ΣΜΕΑΕ Ορεστιάδα 27/1/2016.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Διδασκαλία με την μέθοδο project
Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωής
Σχολικός Σύμβουλος Ν. Φλώρινας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Α΄ τάξη Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
Ελληνογερμανική Αγωγή
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Εκπαιδευτικός & ΑΠ Χειμερινό εξάμηνο
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μουσειοπαιδαγωγικα Προγραμματα
Αυθεντικό πλαίσιο μάθησησ και αξιολόγησησ για την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα Βουδούρη Γεωργία Α.Μ.:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μια πρωτοβουλία online εκπαιδευτικής συνεργασίας που συνδέει σχολεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο και υλοποιείται από την Tate Modern ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ Η ταυτότητα του χώρου Με αφετηρία το έργο του τιμώμενου για εκείνη τη χρονιά καλλιτέχνη Balka επιλέγουμε με το συνεργαζόμενο σχολείο να εργαστούμε στο πεδίο “Ταυτότητα του χώρου”, με μία προσωπική προέκταση ερμηνεύοντας τον καλλιτέχνη: “την έννοια της ατομικότητας” Τα σχολεία συνεργάζονται και υλοποιούν κοινό σχέδιο εργασίας (project) με πλατφόρμα την τέχνη ΛΟΝΔΙΝΟ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΚΙΝΟ

Τα παιδιά σε πρώτο στάδιο και με αφόρμηση το ψηφιακό υλικό της online gallery προσεγγίζουν αισθησιοκινητικά τις έννοιες του χώρου και της ατομικότητας Τα έργα που δημιουργήσαμε είναι φωτογραφίες, βίντεο, παρουσιάσεις αλλά και ζωγραφική, γλυπτική, πηλοπλαστική τα οποία ανεβάζουμε στο ασφαλή διαδικτυακό χώρο μας Τα παιδιά σχολιάζουν, αντιπροτείνουν και το έργο “χτίζεται” και μορφοποιείται πάνω στην αλληλεπίδραση και στην online επικοινωνία μας Hello my friend! ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ

Αποφασίζουμε από κοινού με το συνεργαζόμενο σχολείο για τη μορφή της κατασκευής μας. Το έργο μας είναι τρισδιάστατο, αναδεικνύει αισθητηριακά τις έννοιες του χώρου, της ιδιωτικό- τητας και της ατομικότητας. Η δική μας πρόταση είναι ένας τοίχος με κουτιά, όπου στη μπροστινή τους όψη θα μπορούν να φιλοξενήσουν την προσωπική ιστορία του καθενός παιδιού μέσα από αντικείμενα, φωτογραφίες, κείμενα, ζωγραφιές (ατομικότητα) ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ

Παράλληλα υιοθετώντας τις προτάσεις του φακέλου επισκεπτόμαστε μουσεία και εκθέσεις και μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας Οι κατασκευές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά τα παιδιά ζητούν περισσότερη επικοινωνία μεταξύ τους Ανταλλάσουμε προσωπικό υλικό: φωτογραφίες, προσωπικές ιστορίες, αντικείμενα, ατομικές δουλειές των παιδιών ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ

Ολοκληρώνουμε τη δράση με δύο παράλληλες εκθέσεις στο Πεκίνο και στη Λάρισα με όλο το υλικό της δουλειάς μας Τα παιδιά γίνονται άξιοι πρεσβευτές των χωρών τους στο εξωτερικό Η Δράση ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για παιδιά και εκπαιδευτικούς αλλά και με την κατάθεση προτάσεων από τους εκπαιδευτικούς ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ Επικοινωνιακές στρατηγικές, γλωσσολογική αφύπνιση, διαπολιτισμική και πολύ- πολιτισμική συνείδηση, ΤΠΕ, καινοτόμες στρατηγικές, μουσειακή αγωγή, ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ζωής, ομαδοσυνεργατικότητα, έμπνευση, δημιουργία … “Η φαντασία είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να γνωρίσεις την πραγματικότητα” Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Βρυξέλες - Βέλγιο Η τέχνη είναι το εφαλτήριο για εκπαιδευτική δράση και επικοινωνία, ΔΕΝ είναι σκοπός Η τέχνη είναι το εφαλτήριο για εκπαιδευτική δράση και επικοινωνία, ΔΕΝ είναι σκοπός Η θεματική του φακέλου έχει εύρος και ευελιξία Η θεματική του φακέλου έχει εύρος και ευελιξία Το περιεχόμενο, τα στάδια, η στοχοθεσία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των ομάδων Το περιεχόμενο, τα στάδια, η στοχοθεσία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των ομάδων Το πρόγραμμα τέμνει όλες τις μαθησιακές και αναπτυξιακές περιοχές του αναλυτικού προγράμματος για το Νηπιαγωγείο Το πρόγραμμα τέμνει όλες τις μαθησιακές και αναπτυξιακές περιοχές του αναλυτικού προγράμματος για το Νηπιαγωγείο ΣΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥ