Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 3ο Δ.Σ. Χίου Συμμετοχή στο Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία» &

2 Οκτώβριος 2013 Συζήτηση-ενημέρωση από το δάσκαλο της τάξης για την ανάληψη του προγράμματος (Ε’ τάξη) Κατάθεση αίτησης συμμετοχής του σχολείου μας στο δίκτυο με το θέμα: «Σχολική Αυλή» Χωρισμός ομάδων στην τάξη, συγκρότηση ομάδας μαθητών/τριών: «Οικολογικά Σχολεία»

3 Τα σχολεία που συμμετέχουν υιοθετούν τους άξονες του προγράμματος που είναι:
Δημιουργία περιβαλλοντικής επιτροπής Έργο της επιτροπής: Έρευνα του σχολικού χώρου Διαμόρφωση σχεδίου δράσης Παρακολούθηση σχεδίου Δημιουργία οικοκώδικα Σύνδεση του προγράμματος με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Ενημέρωση σχολικής αλλά και ευρύτερης κοινότητας για τα αποτελέσματα των δράσεων

4 Τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα: Δράσεις όλου του σχολείου
Τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα: Δράσεις όλου του σχολείου Νοέμβριος 2013 – Συμμετοχή στη δράση: «World Days of Action” με την «Αυλή των θαυμάτων, η δική μας αυλή…» Καθαρίσαμε την αυλή μαζεύοντας περίπου 2,5 κιλά σκουπίδια Συμμετείχαμε σε ομαδικά παιχνίδια διασκεδάζοντας και παίζοντας Συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια και διοργανώσαμε διαγωνισμό ζωγραφικής

5 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «World Days of Action”
Συγκεντρώσαμε, μελετήσαμε και συνοψίζουμε τα αποτελέσματα από 49 ερωτηματολόγια (Γ’ έως Στ’ τάξη) σε σύνολο 92 μαθητών (ποσοστό 53%): Περίπου οι μισοί που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο ζητούν ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΑΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Παραπάνω από τους μισούς ζητούν αλλαγές στο χώρο της αυλής όπως: βελτίωση της παιδικής χαράς με κούνιες και καινούρια παιχνίδια, παιχνίδι στο χώρο του μπάσκετ, επιδιόρθωση στα παγκάκια, καθάρισμα των ξερών χορταριών, φύτεμα λουλουδιών και πότισμα με την παροχή νερού, βάψιμο στους τοίχους και περιποίηση του τάπητα Μόνο 6 στους 49 δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην αυλή μας (12%)

6 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «World Days of Action”
Συγκεντρώσαμε 21 ζωγραφιές από την Α’ & Β’ τάξη σε σύνολο 31 μαθητών διοργανώσαμε μία έκθεση ζωγραφικής στον χώρο εισόδου του σχολείου μας και βραβεύσαμε τις τρεις καλύτερες από κάθε τάξη! Φωτογραφίες, για να θυμηθούμε κάποιες από τις στιγμές:

7 Η περσινή «ομαδά-ρα» μας
Η περσινή «ομαδά-ρα» μας! Εύα, Γωγώ, Φλόρι, Μιχαέλα, Γκάμπριελ, Παντελής, Παύλος, Σίμος

8 Καθαρίσαμε την αυλή!

9 Παίξαμε ομαδικά παιχνίδια!

10 Συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια!

11 Διοργανώσαμε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η αυλή μας»
Διοργανώσαμε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η αυλή μας»

12 Δώσαμε βραβεία στις πιο όμορφες ζωγραφιές!

13 Συμπέρασμα από την περσινή δράση του σχολείου μας;
Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή τη φράση που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από τα ερωτηματολόγια που μελετήσαμε που δεν είναι άλλη από την επιθυμία – ευχή για να παίζουμε ‘’όλοι μαζί ευτυχισμένοι’’ στην αυλή μας.

14 Το βραβείο συμμετοχής μας!

15 Δράσεις της τάξης μας! Δεκέμβριος 2013 – Ιανουάριος 2014
Με στόχο να γνωρίσουμε την αυλή μας καλύτερα χωριστήκαμε σε 7 ομάδες και: εξερευνήσαμε τα υλικά και τα χρώματα της ακούσαμε τους ήχους της, αγγίξαμε, χρησιμοποιήσαμε επίθετα για να την χαρακτηρίσουμε και στο τέλος γράψαμε ένα κείμενο με τίτλο – «Η αυλή μας»!

16 Τα έντυπα που χρησιμοποιήσαμε

17 Τα έντυπα που χρησιμοποιήσαμε

18 Μερικά συμπεράσματα Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μικρής μας έρευνας, τι νομίζετε, ποια είναι τα υλικά που συναντάμε περισσότερο στην αυλή μας; 1. τσιμέντο και πέτρες 2. χαλίκια και φυτά, καθόλου όμως νερό! Ποιο χρώμα νομίζετε ότι κυριαρχεί; 1. Το πράσινο!

19 Μερικά συμπεράσματα Τι είδους ήχους ακούμε περισσότερο στην αυλή;
Ναι, καλά το καταλάβατε, τις δικές μας φωνές την ώρα του διαλείμματος αλλά και Τα πουλιά, καθόλου όμως μουσική! Ξέρετε ποιο επίθετο διαλέξαμε ότι της ταιριάζει καλύτερα; Ότι δεν είναι καθόλου βαρετή!

20 …και μερικές προτάσεις για τη βελτίωση της αυλής….
Από τα κείμενα που γράψαμε με τίτλο: «Η αυλή μας», να μερικές προτάσεις τις οποίες κατάθεσε η Στ’ για συζήτηση: Στην παιδική χαρά, επιδιορθώσεις – βαψίματα Μόνιμοι κάδοι, γιατί δεν υπάρχουν Ταρτάν ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ επιδιορθώσεις, διαγραμμίσεις Συντήρηση στα κάγκελα, παλιά-σκουριασμένα 1-2 βρύσες για τρεχούμενο νερό – αν έχουμε νερό μπορούμε και να φυτέψουμε

21 … και φέτος τι κάναμε; Διαμόρφωση της ομάδας «Οικολογικά Σχολεία» της Στ’ τάξης ως υπεύθυνης τάξης του προγράμματος με τους εξής μαθητές: Μιχαέλα, Μιχαήλ, Παύλος, Παντελής, Μαρκέλλος, Φλόρι, Γκάμπριελ, Τζίμπερτ

22 Δημιουργία οικοκώδικα (κανόνες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς για το σχολείο)

23 Δημιουργία Περιβαλλοντικής Επιτροπής (πρώτη συνεδρίαση)

24 Οργάνωση ανακύκλωσης στο σχολείο μας

25 Αποτελέσματα Ανακυκλώσαμε συνολικά 204 κ. 824 γρ. χαρτί, πλαστικό & αλουμίνιο Καλύψαμε όλες τις τάξεις & κοινόχρηστους χώρους του σχολείου (γραφεία δασκάλων & κυλικείο) Η ανακύκλωση στο σχολείο μας θα συνεχιστεί με στόχο να βελτιωθεί αλλά και να μειωθούν τα απορρίμματα.

26


Κατέβασμα ppt "ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google