ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ! Α΄ τάξη 9ο Δημ.Σχ.Κιλκίς 2013-14.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Music: Nightengale Serenade
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Ευχούλα-Ελπίδα-Αγάπη-Αυγούλα
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Θεά Άρτεμη Όλυμπος.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Τα τέσσερα κεριά….
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη…. Φαντάσου ότι υπάρχει μια τράπεζα, η οποία κάθε μέρα καταθέτει στον λογαριασμό σου το ποσό των €. Αυτή.
Ο βασιλιάς των βατράχων
Mώλος: O υγρότοπος της περιοχής μου
Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μία απόφαση… Έχει ήχο.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας.
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν...
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ»
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ο Γεωργός και τα Παιδιά του
Ο πατέρας Ακουάχε Κάποτε ήταν ένα δέντρο που το λέγανε «πατέρα Ακουάχε» και ζούσε σε ένα μικρό χωριό με μία παράξενη φυλή. Μία μέρα η φυλή αυτή αποφάσισε.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Η ομορφιά δεν είναι το παν
Γεωγραφία Β’ τάξη Φύλλο εργασίας 4
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΠΟΜΠ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΟΜΠ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΑΛΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΙΕΨΕ.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Το μαγικό χαλί Η ομάδα μας Μαριλή Μάριος Ορέστης Νίκος.
Το παραμύθι μας Γ
Είστε έτοιμοι παιδιά για ένα ταξίδι μακρινό παρέα με τον Αρίστο;;
25/5/2005 ΟΦΗ – ΠΑΟ 61 ο λεπτό. Γκοοοοοοολ Γκοοοοοοοοολ.
ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
O ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
Οι αθλοι του Ηρακλη Νεφέλη Ελεάννα ταξη Γ 1.. Η γεννηση του Ηρακλη Κάποτε ο Αμφιτρύωνας και η γυναίκα του Αλκμήνη, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα.
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.
Στη Θεσσαλία υπήρχε κάποτε μια πόλη που την έλεγαν Τραχίνα. Βασιλιάς της ήταν ο Κήυκας, νέος, πλούσιος, γενναίος κι όμορφος, χαρίσματα που δύσκολα θα.
ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. Ζωγράφος Αναστάσιος 1778 Μια νύχτα η Ειρήνη είδε το εξής όραμα: μπήκε στον πύργο ένα περιστέρι κρατώντας με το ράμφος του κλαδί ελιάς, το.
Κωνσταντίνος μπούτας Σεπτέμβριος 2015 Ε,2. Μονσεράτ Τεμπέλια Το λιοντάρι και το ποντίκι.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Το μοναχικό σκυλάκι Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies Συγγραφείς: Οι μαθητές.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης Σχολικό έτος: Τμήμα: Α1.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑ: 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓΚΑΘΙΑΣ-ΚΥΨΕΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Α' ΜΑΘΗΤΕΣ: 15 ΔΑΣΚΑΛΑ: ΜΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ.
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Μελετώντας Μόνος σου τη Βίβλο
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Music: Nightengale Serenade
«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
2 ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ! Α΄ τάξη 9ο Δημ.Σχ.Κιλκίς 2013-14

«Η αρπαγή της Συννεφένιας & της Χιονένιας» Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας -«Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας» σελ.70 & -«Ψιχάλες» σελ.72

Κάποτε σ’ ένα μακρινό βασίλειο ζούσε ευτυχισμένος ο βασιλιάς Φωτιάς, με τη γυναίκα του τη Συννεφένια και την κόρη του Χιονένια.

Οι μέρες τους περνούσαν ήσυχες και ευχάριστες. Η Συννεφένια και η Χιονένια, τριγυρνούσαν όλο χαρά στους ανθισμένους κήπους του παλατιού τους.

Μία μέρα όμως ο Άνε- μος, ένας δυνατός βα- σιλιάς ενός άλλου μα- κρινού βασιλείου… άρπαξε τη Συννεφένια και τη Χιονένια!

Το βράδυ όταν ο βασιλιάς Φωτιάς αναζήτησε τη γυ- ναίκα του και την κόρη του, δεν τις βρήκε πουθενά. Ρωτώντας, έμαθε τι κακό είχε συμβεί στα αγαπημέ- να του πρόσωπα!

Ο βασιλιάς Φωτιάς πολύ στεναχωρημέ- νος αλλά και θυμω- μένος, αποφάσισε να τις βρει και να τις φέρει πίσω στο πα- λάτι. Πήρε μαζί του πολ- λούς υπηκόους του και άρχισαν να ψάχ- νουν παντού.

Οι μέρες και οι νύχτες περνούσαν αλλά κανείς δεν μπορούσε να βρει τις δυο πριγκίπισ- σες. Απογοητευμένος ο βασιλιάς Φωτιάς έκλαιγε στο παλά- τι.

Αλλά και η Συννεφένια και η Χιονένια συνέχεια έκλαιγαν στο παλάτι του βασιλιά Ανέμου. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί τους είχε συμβεί αυτό το κακό.

Ο Άνεμος ακούγο- ντας τα κλάματα της Συννεφένιας και της Χιονένιας τις λυπή- θηκε. Αποφάσισε λοιπόν να τις γυρίσει πίσω στο παλάτι τους.

Έτσι τις έβαλε και πάλι στην πλάτη του και με μερικά δυνατά φυσήματα βρέθηκαν μπροστά στο βασιλιά Φωτιά.

Ο βασιλιάς Φωτιάς δεν πίστευε στα μάτια του. Τις αγκάλιαζε και τις φιλούσε γεμάτος ευτυχία. Δάκρυα χαράς γέμισαν τα μάτια του. Ο Άνεμος ζήτησε συγγνώμη από το Φωτιά και του υποσχέθηκε, ότι τώρα θα ήταν βοηθός και προστάτης, όχι μόνο της Συννεφένιας και της Χιονένιας, αλλά και όλου του βασιλείου του.

ΤΕΛΟΣ