Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΜΑΝΙΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Υλικά.
ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια σύντομη περιήγηση στην Επιστήμη της Πληροφορικής Αφηγητής: Μάριος Δικ. Δικαιάκος Πανεπιστήμιο Κύπρου.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Σοκολάτα Μια Σύντομη Αναδρομή
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΕΝΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
Η Χημεια και η Τεχνολογια του Παγωτου
Παλαιολόγου Έλενα – Β 3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
 Η Γαλλία βρίσκεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Ελβετία και Ανδόρα! Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι το.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Προέλευση και παραγωγή
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Η γλώσσα της διαφήμισης ΟΜΑΔΑ Γ΄
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Η Ιστορία της Σοκολάτας
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!! Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!! Παπαδοπούλου Σοφία Σισμανίδου Μαρία

Η ιστορία της σοκολάτας!!! Η ιστορία της σοκολάτας!!! Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινά στην  Κεντρική Αμερική και μπορεί να αποδοθεί στους Mokaya και Olmec, με στοιχεία που χρονολογούνται από το 1.900 π.Χ..

Η σοκολάτα έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο και στις δύο φυλές των Μάγια και  των Αζτέκων.   Οι Ιερείς  παρουσιάζονται σπόρους κακάο ως προσφορές στους θεούς και σερβίρονται ροφήματα σοκολάτας κατά τη διάρκεια των ιερών τελετών!  

Η Ελβετικές Σοκολάτες!!! Η ελβετική αυτοκρατορία της σοκολάτας είναι ένα γεγονός και μια ολόκληρη ιστορία που χτίστηκε μέσα σε πολλά χρόνια και με πολλά εμπόδια. Όλα ξεκίνησαν όταν το 1697 ο Heinrich Escher, δήμαρχος της πόλης της Ζυρίχης, ανακαλύπτει την  σοκολάτα  σε ένα ταξίδι του στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Την εισάγει στην Ελβετία αλλά η κατανάλωσή της περιορίζεται στα μέλη των κυρίων σωματείων που την απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια συμποσίων. Έρχεται όμως η απαγόρευση της κατανάλωσής της από το συμβούλιο της Ζυρίχης, το κυβερνητικό όργανο του καντονιού της Ζυρίχης, που θεωρεί πως το κακάο έχει αφροδισιακές ιδιότητες και ως εκ τούτου η σοκολάτα είναι ανάξια των ενάρετων πολιτών.

Τριάντα χρόνια μετά, δυο Ιταλοί αποφασίζουν να δημιουργήσουν το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας κοντά στη πόλη της Βέρνης, αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία καθώς οι ντόπιοι δεν αποδέχονται τη λιχουδιά αυτή. Μόνο εκατό χρόνια αφού εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελβετία, δηλαδή το 1792, ανοίγει η πρώτη σοκολατοποιία στη Βέρνη. Το φοντάν (που σημαίνει στην κυριολεξία «που λιώνει στο στόμα») το οποίο ανακαλύπτει ο Lindt, χαρίζει μια βελούδινη υφή στη σοκολάτα αφαιρώντας κάθε πικράδα και την αρχική κοκκώδη υφή της και αποτελεί ένα σημείο κλειδί στην ιστορία της σοκολάτας. Ο Lindt ανακάλυπτει επίσης την προσθήκη βούτυρου από κακάο, πράγμα που επιτρέπει το ομοιογενές λιώσιμο της σοκολάτας, ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό.

Η Συνταγή για το Ελβετικό Σουφλέ!! Υλικά: 8 αυγά χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου  1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου)  200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)  1 κούπα βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτοντας μια μικρή πρέζα αλατιού (για να φουσκώσουν καλύτερα). Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τέλος τη μαρέγκα με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μη σπάσουμε τα ασπράδια. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (στρογγυλό) ώστε να καλύπτεται στο μέγιστο κατά τα ¾ του ύψους. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι. Το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρεται αμέσως.

Πηγές!!! http://peopleandideas.gr Δυστυχώς δεν θυμόμαστε τις υπόλοιπες πηγές μας…..