Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
COME as you are – BE (with) the others in EUrope COME.BE.EU.
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Προτεραιότητες του Προγράμματος Κύριες  Έννοια του Ευρωπαίου πολίτη  Συμμέτοχη των νέων  Πολυπολιτισμικότητα.
European Career of Researchers- E*CARE project Ελισάβετ Κοκόζηλα ΕΚΕΤΑ 11 η Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Κέντρων Κινητικότητας Ερευνητών, 11 Δεκεμβρίου.
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ: euro|guidance Ημερίδα “Ευρωπαϊκή κινητικότητα για λόγους εκπαίδευσης & απασχόλησης: Euroguidance-Eures” 15 Οκτωβρίου 2004 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Προσωπικές δεξιότητες
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
27 juin 2014 Slide N° 1 19 Ιουνίου η διαφάνεια Γραμματεία προγράμματος Urbact URBACT II Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ε δαφικής Συνεργασίας για.
Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων • Πρόγραμμα Δια βίου μάθησης • ERASMUS MUNDUS • TEMPUS Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
Communication in Mother tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα
Ημερίδα για το 7ο Π.Π. Ε&ΤΑ της ΕΕ ( ), 22 /09/2006 – Θεσ/νίκη Συμμετοχή & Αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Έρευνας στους τομείς των Κοινωνικών, Οικονομικών.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.1 Η Ευρωπαϊκή Διάσταση.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
LIFE- ENVIRONMENT PROGRAMME ‘Starting with the promotion of IPP approach in Mediterranean countries’’ Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 Παρουσίαση Start-IPP.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τα ειδώματα του πανηγυριού» Σχ. έτος
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων είναι πιο εύκολο Είναι ελεύθερη.
Πρόγραμμα Comenius Σύμπραξη σχολείων Ελλάδας – Τουρκίας - Ισπανίας - Γερμανίας.
1 ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ‘ΑΛΛΟΥ’ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
“We mean Business” Επενδύουμε στους νέους, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα Ιφιγένεια Γεωργιάδου ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 16 Οκτωβρίου.
Φάση 2: Αvάπτυξη εθνικών και ευρωπαϊκών σεναρίων Ορφανός Ευθύμιος.
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Cultural awareness and expression Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει.
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
13o Γυμνάσιο Πατρών “Customs, Culture and Good Practices”
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
Κωστοπούλου Όλγα ΑΕΜ 3157 Εξάμηνο Στ’. Πρωτοβουλίες και δράσεις κατά την περίοδο Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990,η έννοια της ποιότητας.
Τίτλος Προγράμματος: ή «Τα παιγνίδια του παππού/ γιαγιά»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΕ ΝΕΑ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Οι χώρες της Ε.Ε..
ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+
Διαγωνισμός EUROSCOLA 2015
Στην καρδιά της Ευρώπης
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
«Εγκλεισμός και εκπαίδευση: δύο δρόμοι συγκλίνοντες ή παράλληλοι;»
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Δ.Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου «Προσχολική εκπαίδευση και αγωγή: Προσεγγίζοντας το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα» Eσπερίδα για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.
Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕVS)
«Καλές πρακτικές και αξιοποίηση του υλικού του προγράμματος T4E»
ΕΚΦΡΑΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ- ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Το Μάθημα της Γεωγραφίας στην Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στερεότυπα- Προκαταλήψεις- Ρατσισμός
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
33ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής Κος και Κα Ευρώπη Μr and Mrs Europe

Ποιοι είμαστε H ομάδα μας αποτελείται από τους: Βασιλακοπούλου Αγγελική, Βειόπουλο Κώστα, Βλάχου Ιωάννα, Γιαννοπούλου Μαριλένα, Λάκκα Γιάννη Μπαμπαλή Θεοδώρα

Ποιοι ήταν οι συνεργάτες μας Νέοι από: Τουρκία Πορτογαλία Πολωνία Εσθονία

Πώς βρήκαμε τους εταίρους Τους εταίρους που επιλέξαμε, τους γνωρίσαμε σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια και ανταλλαγές που είχαν συμμετάσχει μέλη της ομάδας μας και με τις οποίες υπήρχε μια καλή προοπτική συνεργασίας.

Τι είναι το «Κος και Κα Ευρώπη» Πολυμερής ανταλλαγή σχετικά με την ιδέα του Ενεργού Ευρωπαίου Πολίτη

Στόχοι Να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες σε τοπικό εθνικό ευρωπαϊκό επίπεδο Να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα

1. Ιδέα ενεργού πολίτη Ιστορική αναδρομή Ποιος είναι ο ενεργός πολίτης Λειτουργία Ευρωπαϊκής Ένωσης Γνωριμία με την Ευρώπη Ενεργός Ευρωπαίος Πολίτης

2. Διατήρηση της εθνικής ταυτότητας Βήματα: 1) γνωριμία της χώρα μας και των άλλων χωρών 2) ανάπτυξη ανεκτικότητας και σεβασμού Θετικά, αρνητικά, καθημερινότητα και έθιμα χωρών Εθνικές βραδιές Επαφή με την τοπική κοινωνία Εντοπισμός ομοιοτήτων και διαφορών

Πώς προετοιμαστήκαμε Καθώς είμαστε όλοι φοιτητές, είχαμε αρκετά μεγάλη πίεση χρόνου. Για να τα καταφέρουμε ξεκλέβαμε χρόνο από τις παραδόσεις, τις εξεταστικές και κάποιοι από εμάς από τις δουλειές μας. Με ατομική δουλειά, πολύωρες συζητήσεις, αναπόφευκτο τρέξιμο σε εξωτερικές δουλειές (εύρεση τόπου διαμονής και διατροφής, αγορά υλικών κ.α).

Προπαρασκευαστική συνάντηση Οι αρχηγοί των ομάδων που συμμετείχαμε συζητήσαμε για: τις ανάγκες των ομάδων, τις προσδοκίες όλων από την ανταλλαγή, την ασφάλεια των συμμετεχόντων, την προετοιμασία των ομάδων πρακτικά θέματα.

Μέθοδοι Παιχνίδια γνωριμίας και ενίσχυσης της ομαδικότητας Θεατρικό παιχνίδι Χρησιμοποίηση power point και video Χωρισμός σε ομάδες και παρουσίαση της εργασίας της κάθε ομάδας. Συζητήσεις σε ολομέλεια αλλά και σε μικρές ομάδες για ενίσχυση της ικανότητας επικοινωνίας

Συνεντεύξεις με άτομα της τοπικής κοινωνίας Αναπαράσταση της λειτουργίας της Ευρωβουλής Παιχνίδια ανταλλαγής ρόλων Δραστηριότητες που θα οδηγήσουν στη συνεργασία για το μέλλον και νέες προτάσεις Διαπολιτισμικές βραδιές

Μερικές από τις Δραστηριότητές μας…

Αναφορά στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αναφορά στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λειτουργία Όργανά της Ρόλος της Δυνατότητες Επιτεύγματα

Ενεργός Πολίτης Αναφορά στη σημασία της πόλης και της συμμετοχής των πολιτών της στα κοινά στην αρχαία Ελλάδα. Πώς γεννήθηκε η δημοκρατία και πως λειτουργούσε. Ποιος είναι ο ενεργός πολίτης σήμερα. Τι πρέπει να κάνει και ποια οφέλη αποκομίζει από τη συμμετοχή στα κοινά.

Ευρωπαίος Πολίτης Τι σημαίνει Πώς μπορεί να είναι ενεργός Δυνατότητες που προσφέρονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργή συμμετοχή.

Ευρώπη Κουίζ για την Ευρώπη Πολιτισμό Τέχνη Επιστήμη Αθλητισμό Ιστορία Γεωγραφία Πολιτική στην Ευρώπη.

Προβλήματα και οφέλη Προβλήματα κάθε χώρας Προβλήματα και οφέλη από την ΕΕ. Σύγκριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχουσες χώρες. Κοινά προβλήματα που πλήττουν όλη την Ευρώπη. Πιθανές επιλύσεις

Επισκέψεις Μουσείο Ακρόπολης Ακρόπολη Αρχαία Αγορά Πνύκα Πλάκα Ακαδημία Εθνική Βιβλιοθήκη Σκοπευτήριο Καισαριανής

Εθνικές βραδιές Με παραδοσιακούς: Χορούς Προϊόντα Φαγητά Μουσική Παιχνίδια

Συμπεράσματα Μάθαμε περισσότερα για την Ευρώπη Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ των λαών Είδαμε τη σημασία της διατήρησης της εθν. ταυτότητας Αποκτήσαμε νέους φίλους Προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες Γίναμε ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες Αποκτήσαμε εμπειρίες στην οργάνωση προγραμμάτων

Η πολυμερής ανταλλαγή στην οποία αναφέρεται η εργασία και η έκθεση, υλοποιήθηκε από 24-31 Οκτωβρίου 2009 στην Αθήνα. Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νέα Γενιά σε Δράση» μέσω του Ινστιτούτου Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς H παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτή

Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε