Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων είναι πιο εύκολο Είναι ελεύθερη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων είναι πιο εύκολο Είναι ελεύθερη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων είναι πιο εύκολο Είναι ελεύθερη η εγκατάσταση και εργασία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

3 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ Η διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του κάθε λαού Η διατήρηση της γλώσσας μας, της θρησκείας μας, των εθίμων και των παραδόσεών μας το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας, σπουδών, εργασίας και διαμονής σε οποιαδήποτε χώρα εντός της ΕΕ

4 Έχουμε δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» ως υποψήφιος στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις κοινοτικές και δημοτικές εκλογές του κράτους μέλους της κατοικίας μου.

5 Έχουμε το δικαίωμα να απευθυνθούμε κατευθείαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (δικαίωμα αναφοράς) για ζητήματα δημόσιου ή ιδιωτικού συμφέροντος που αφορούν τους τομείς δραστηριότητας της Ε.Ε.

6 Έχουμε το δικαίωμα προσφυγής στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή για να καταγγείλουμε περιπτώσεις κακής διοικητικής πρακτικής από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

7 Έχουμε το δικαίωμα προστασίας από τις διπλωματικές ή προξενικές αρχές* κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., στο έδαφος χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε


Κατέβασμα ppt "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων είναι πιο εύκολο Είναι ελεύθερη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google