Κοστολόγηση Μάθημα 15.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Modern Greek Lessons
Advertisements

ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3
Συστήματα επισιτισμού
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
μια σύμπραξη του 1 ου Γυμνασίου Μουζακίου, του 2 ου Γυμνασίου Περαίας Θεσσαλονίκης & του 18 ου Γυμνασίου Αθηνών.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
3.6(2) ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ (Excel, CALC,…)
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Σαλατες - Salads.
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Πόσο Ελεύθερες είναι οι Προσωπικές Επιλογές μας
Τι είναι επιτυχία; Μια απλή εξήγηση
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
Ο καθορισμός της σωστής τιμής
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Θέματα κοινωνικής γλωσσολογίας
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Σάντουιτς.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τμηματοποίηση – Τοποθέτηση - Στόχευση Δρ. Μάλαμα Ελεονώρα Ιουλία
Υλικό/ Αρχιτεκτονική Η/Υ
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
Βάσεις Δεδομένων (Δύο Περίοδοι)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 15

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ Σελιδα 58 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τον έλεγχο μερίδας. Αναλύει τους παράγοντες που καθορίζουν το μέγεθος της μερίδας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι η προσφορά καθορισμένης ποσότητας φαγητού, καλομαγειρεμένου και καλοσερβιρισμένου σε κατάλληλη ατμόσφαιρα σε προκαθορισμένη τιμή και με λογικό κέρδος

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ Το είδος του πελάτη Η φύση εργασίας του ανθρώπου, η ηλικία του και το φύλο επηρεάζει τις διαιτολογικές ανάγκες ή ακόμα και την όρεξη του. Π.χ. α) καθιστική εργασία σημαίνει λιγότερο φαγητό περισσότερη ποικιλία. β) βαριά εργασία [εργάτες] σημαίνει μεγαλύτερες μερίδες γ) οι γυναίκες τρώνε λιγότερο από τους άνδρες δ) οι νέοι τρώνε περισσότερο από τους γέρους.

2. Ο τύπος της επιχείρησης: Υψηλού επιπέδου εστιατόριο σερβίρει εκλεκτά φαγητά στον πελάτη πληρώνει πολλά λεφτά και περιμένει τη ανάλογη μερίδα φαγητού. μετρίου επιπέδου εστιατόριο σερβίρει μενού με περιορισμένες επιλογές φαγητού αναμένεται ότι οι μερίδες θα είναι μικρότερες.

3. Η αγοραστική δύναμη του πελάτη: Ανάλογα με τα λεφτά που έχει να ξοδεύσει ο πελάτης ή επιχείρηση προσαρμόζει τις μερίδες του φαγητού π.χ. Το σαντουιτς απο την καντινα του σχολειου με το Σαντουιτση στο δρομο.   4. Kέρδος: Το μέγεθος των μερίδων πρέπει να είναι τέτοιο που να επιτρέπει στο επιχειρηματία να πραγματοποιεί ένα λογικό κέρδος.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Ορίζει τον έλεγχο μερίδας. Αναλύει τους παράγοντες που καθορίζουν το μέγεθος της μερίδας.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Ονομάστε τους παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος της μερίδας;

Εργασία στο σπίτι: Τι είναι ο έλεγχος μερίδας;