Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3.6(2) ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ (Excel, CALC,…)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3.6(2) ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ (Excel, CALC,…)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3.6(2) ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ (Excel, CALC,…)

2 7.1 Θεωρητικά στοιχεία και αντίλογος Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Excel ίσως είναι ένα λογισμικό το οποίο δεν χρησιμοποιείται ευρέως στην εκπαίδευση. Έχουν ωστόσο διατυπωθεί και αντιρρήσεις για τη χρήση του: ότι για παράδειγμα αποκρύπτει τη μαθηματική διάσταση των προβλημάτων όταν οι μαθητές τα λύνουν στο περιβάλλον του. Πολλοί εξ άλλου θεωρούν τη χρήση υπολογιστικών φύλλων ως κάτι που δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί στην τάξη.

3 7.2 Πρακτικές συμβουλές για τη χρήση των υπολογιστικών φύλλων Προσοχή στο μέγεθος των κελιών και στην ποσότητα, το μέγεθος και τη γραμματοσειρά του κειμένου που πληκτρολογείται. Πρέπει να είναι ανάλογο της τάξης που απευθύνεται το κείμενο ώστε να μην είναι δυσανάγνωστο. Έλεγχος στη χρήση των συναρτήσεων ώστε να λειτουργούν, ειδικά όταν προέρχονται από αντιγραφή και επικόλληση. Η εισαγωγή εικόνων και διακόσμησης να γίνεται με φειδώ, είναι εργαλεία και ως τέτοια πρέπει να χρησιμοποιούνται Μια εργασία πρώτα σχεδιάζεται στο χαρτί (έστω ένα σκαρίφημα) και μετά υλοποιείται στο σχετικό περιβάλλον (λογισμικό). Μια τέτοια εργασία στηρίζει το μάθημα: δεν είναι το μάθημα.

4 7.3 Τεχνικές και παραδείγματα Δημιουργία γραφημάτων σε μια ποικιλία διαφορετικών μορφών. Επίλυση προβλήματος με χρήση fill down μενού και χρήση συναρτήσεων Χρήση συνάρτησης αθροίσματος Μέσος όρος και ερμηνεία γραφήματος Χρήση της γραμμής εργαλείων σχεδίασης


Κατέβασμα ppt "3.6(2) ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ (Excel, CALC,…)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google