Συστήματα επισιτισμού

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
Ι.Ι.Ε.Κ DATA Τμήμα: Μαγειρικής τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Εστιατορικής
Επιλογή τοποθεσίας και προγραμματισμός των εγκαταστάσεων
Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
Oι μικροϋπολογιστές στις σχολικές τάξεις Οι εκπαιδευτικές ταινίεςΟπτικοί δίσκοι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Σχεδιασμός διαδικασιών
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Μίγμα μάρκετινγκ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Οι τουριστικές υπηρεσίες είναι άυλες μη ορατές στους καταναλωτές και γίνονται φανερές μετά το πέρας της.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
Επιλογή τοποθεσίας και προγραμματισμός των εγκαταστάσεων
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗACCP
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Επιλογή τοποθεσίας και προγραμματισμός των εγκαταστάσεων
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συστήματα επισιτισμού ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Περιγράφει τα διάφορα συστήματα επισιτισμού τα οποία χρησιμοποιούνται για την ετοιμασία και παράθεση γευμάτων Αναφέρει και αναλύει τα διάφορα στάδια των συστημάτων αυτών Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που χαρακτηρίζουν το κάθε σύστημα Συγκρίνει τα διάφορα συστήματα επισιτισμού μεταξύ τους και επιλέγει το καταλληλότερο ανάλογα με τις δεδομένες ανάγκες

Ψήσιμο και Ελαφρά ψύξη Cook Chill Ορισμός Είναι το σύστημα επισιτισμού το οποίο βασίζεται στο ολοκληρωμένο μαγείρεμα και ακολουθεί αποθήκευση του με γρήγορη ελαφρά ψύξη με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 0 με 3 °C Διάρκεια ζωής 5 μέρες συμπεριλαμβανόμενης και τη ημέρα παραγωγής

Ψήσιμο και Ελαφρά ψύξη Cook Chill Διαδικασία που ακολουθείται στο Ψήσιμο και Ελαφρά ψύξη Αγορά ακατέργαστης πρώτης ύλης Αποθήκευση Προετοιμασία Μαγείρεμα Χωρισμός σε μερίδες μέσα σε 30 λεπτά από το μαγείρεμα Γρήγορη ελαφρά ψύξη 0-3°C σε 19 λεπτά Αποθήκευση σε ελαφρά ψύξη (0-3°C) Διανομή (ειδικά δοχεία και αυτοκίνητα) Επαναφορά στο αρχικό στάδιο (ζέσταμα για 2 λεπτά στους 70 °C)

Ψήσιμο και Κατάψυξη Cook Freeze Ορισμός Είναι το σύστημα επισιτισμού το οποίο βασίζεται στο ολοκληρωμένο μαγείρεμα και ακολουθεί αποθήκευση του με γρήγορη κατάψυξη με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους -18°C Διάρκεια ζωής 8 εβδομάδες Διαδικασία που ακολουθείται στο Ψήσιμο και Κατάψυξη Αγορά ακατέργαστης πρώτης ύλης άριστης ποιότητας

Ψήσιμο και Κατάψυξη Cook Freeze Αποθήκευση Προετοιμασία Μαγείρεμα Χωρισμός σε μερίδες μέσα σε 30 λεπτά Γρήγορη κατάψυξη στους -5°C σε 19 λεπτά, διαδοχικά στους -18°C Αποθήκευση σε κατάψυξη -18°C Διανομή σε ειδικά δοχεία και αυτοκίνητα Επαναφορά στο αρχικό στάδιο με ξεπάγωμα στους 3°C ή κατευθείαν, ζεσταίνεται για 2 λεπτά στους 70°C

Ψήσιμο σε κενό αέρος (Sous Vide – Vacuum cooking) Μηχανήματα κερματοδέκτες (Vending machines) Ορισμός Είναι το σύστημα επισιτισμού το ποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο ωμού φαγητού ή μαγειρεμένου, αεροστεγώς σε ειδικές πλαστικές σακούλες για τη φύλαξη ή την ετοιμασία του Διάρκεια ζωής 21 μέρες Για το ψήσιμο του φαγητού χρησιμοποιείται κυρίως η μέθοδος του ατμού

Ψήσιμο σε κενό αέρος (Sous Vide – Vacuum cooking) Μηχανήματα κερματοδέκτες (Vending machines) Μηχανές στις οποίες οι πελάτες βάζουν χρήματα και πατώντας το ανάλογο κουμπί παίρνουν το προϊόν Τοποθετούνται σε κλειστούς χώρους όπου συχνάζει πολύς κόσμος για γρήγορη εξυπηρέτηση Σνακ, σάντουιτς, σοκολάτες, αναψυκτικά Τοποθετούνται σε: Αεροδρόμια Σταθμούς τρένων, λεωφορείων Κολέγια, πανεπιστήμια

Αυτοεξυπηρέτηση (Self – service, Buffet) Συνεχόμενος πάγκος Ο πελάτης περνά με δίσκο μπροστά από ένα συνεχόμενο πάγκο με τις παρασκευές από όπου σερβίρεται μόνος του ή με τη βοήθεια του προσωπικού Στο τέλος του πάγκου βρίσκεται το ταμείο Ελεύθερη διακίνηση πελατών Τα φαγητά βρίσκονται σε διάφορους πάγκους όπου ο πελάτης διακινείται και σερβίρεται ελεύθερα με τη βοήθεια του προσωπικού Πάγκοι εξυπηρέτησης σε νησίδες Το ίδιο με την ελεύθερη διακίνηση αλλά χωρίς προσωπικό να βοηθά

Αυτοεξυπηρέτηση (Self – service, Buffet) Πλεονεκτήματα Καλή οπτική επαφή με τις παρασκευές Λιγότερο προσωπικό Καλό επίπεδο υγιεινής Μειονεκτήματα Τα φαγητά μπορεί να κρυώσουν Η εξυπηρέτηση εξαρτάτε από την κουζίνα και τους βοηθητικούς χώρους Απαιτεί αποτελεσματικό και γρήγορο ταμείο

Ταχεία εξυπηρέτηση Fast food Γρήγορο φαγητό είναι κάθε είδος έτοιμου φαγητού που προσφέρεται και καταναλώνεται ζεστό ή κρύο την ίδια στιγμή από τον πελάτη στο εστιατόριο ή στο σπίτι του Αναγκαιότητα Εξοικονόμηση χρόνου Εργαζόμενη γυναίκα Γρήγοροι ρυθμοί ζωής

Ταχεία εξυπηρέτηση Fast food Χαρακτηριστικά Μαγειρεύεται γρήγορα και διατηρείται εύκολα για περιορισμένο χρόνο Παρουσιάζει κάποια ελκυστικότητα Τυποποιείται εύκολα σε μερίδες Συσκευάζεται εύκολα Είναι οικονομικό Σημεία πώλησης Πολυκαταστήματα και υπεραγορές Αλυσίδες καταστημάτων μαζικής εστίασης Τοπικά καταστήματα γρήγορης εστίασης