ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
O ιός Blaster με μήνυμα προς τον Bill Gates
Advertisements

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα.
Τρόπος λειτουργίας κι ασφάλεια
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Το Ανοικτό Λογισμικό Στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Πανίκος Βρυωνίδης Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ’
Microsoft ISA (Internet Security and Acceleration) Server 2004.
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Antivirus 1/7. Τρόποι παγίδευσης ιών Με υπολογιστές-παγίδες Μέσω των δικτύων μεγάλων εταιρειών Από τους απλούς χρήστες 2/7.
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
Ειδικά & Υβριδικά Εργαλεία Αναζήτησης. Εισαγωγή  Υπάρχει μια πλειάδα από ειδικά και υβριδικά εργαλεία αναζήτησης που αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς.  Αυτά.
 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο.
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (TROJAN HORSE)
Καθηγητής Πληροφορικής
Αποστολίνα Φανή - Διαφάνειες για το Διαδίκτυο 1 Γνωριμία με το διαδίκτυο Κεφάλαιο 11.
Εισαγωγή στην ασφάλεια στο διαδίκτυο
F SECURE VS NORTON. Vs O τίτλος αυτός θα ήταν πιο εύστοχος αν λεγόταν F SECURE vs KASPERSKY vs NORTON. Κι αυτό γιατί στην λίστα των «μεγάλων» antivirus.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η/Υ
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Εισαγωγικά θέματα www Phishing Βλαχάκου Σταυρούλα ΜΠΣ Δυνητικές κοινότητες – Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΓνωριμΙα με το ΛογισμικΟ του ΥπολογιστΗ
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Πρωτόκολλο https: HyperText Transfer Protocol Secure Χρησιμοποιείται για ασφαλή επικοινωνία Π.χ μια ασφαλή ιστοσελίδα που.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ III Β. Μάγκλαρης 18/12/2009.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο.
Διαδίκτυο (internet ) international network Αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Internet : :: : Ένας κόσμος απέραντος … …διασκεδαστικός, ευχάριστος …
Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος 1ο ΓΕΛ Χορτιάτη
«Ασφαλές Διαδίκτυο» ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας Τρίτη 4/2/2015 ΓΕ.Λ. Φιλοθέης πρόγραμμα Comenius Regio: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 7: Προστασία λογισμικού - Ιοί
Β5.1.2 Πρωτόκολλα Επικοινωνίας και Τείχος Προστασίας.
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
3ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δ’ ΟΜΑΔΑ: Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
 Ιός είναι ένα κομμάτι εκτελέσιμου υπολογιστικού κώδικα το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί και να διανεμηθεί σε πολλούς υπολογιστές χωρίς την έγκριση του.
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί Λέξεις Κλειδιά: Πρόγραμμ α-ιός (virus), αντιικό πρόγραμμα (antivirus), αντίγραφα ασφαλείας (backup),
Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέµατα ασφάλειας Δημιουργία παρουσίασης: Αθανασία Παπαχρήστου.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δραστηριότητα ενότητας 6 επιμόρφωσης επιμορφωτών β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε Κωνσταντίνα Ματσούκα φιλόλογος.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2895 Κωδικός Διαφανειών: MKT110 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γενικό Τμήμα Εργαστήριο Πληροφορικής.
Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Προστασίας Λ.Σ. από κακόβουλο λογισμικό
Firewall Antivirus Antispyware Internet security
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
Κακόβουλο ονομάζεται το λογισμικό που εκ προθέσεως δημιουργήθηκε για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. Τα ψηφιακά αρχεία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν,
Οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 11: Γνωριμία με το Διαδίκτυο σελ
"Για να σερφάρεις στο Internet με ασφάλεια"
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ,ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κίνδυνοι Τα παιδιά μπορεί να επισκέπτονται ιστοσελίδες που είναι ακατάλληλες γι' αυτά, να συμμετέχουν σε συζητήσεις με άγνωστα άτομα. Υπάρχουν ιστοσελίδες που για να τα προσελκύσουν και να τους εμπιστευθούν ευαίσθητες πληροφορίες, υπόσχονται δώρα . Όταν ξοδεύουμε πάρα πολλές ώρες στο διαδίκτυο υπάρχει ο κίνδυνος να χάνουμε πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσανμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να αναπτύξουμε κοινωνικές ικανότητες. Μεταφορά ιών ή κακόβουλων προγραμμάτων. Πηγή: http://www.medlook.net.cy , http://hermes.di.uoa.gr/exe_activities/diadiktio/13____.html

Επιπτώσεις εσφαλμένων κινήσεων Πρόκληση ζημιών στο υπολογιστικό σύστημα Πρόκληση ζημιών σε προσωπικά δεδομένα Παραπλάνηση Μεταφορά ιών ή κακόβουλων προγραμμάτων πηγή: http://hermes.di.uoa.g

Προστασία από κακόβουλα προγράμματα Χρήση τείχους προστασίας (firewall) Χρήση λογισμικού προστασίας. Συνεχής ενημέρωση των χρηστών. Πηγή: http://www.medlook.net.cy , http://hermes.di.uoa.gr/exe_activities/diadiktio/13____.html

Το ‘Firewall’ γενικά Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο ούτως ώστε να επιτρέπει ή να απορρίπτει πακέτα δεδομένων που περνούν από ένα δίκτυο υπολογιστών σε ένα άλλο.

Σκοπός ‘Firewall’ Ο σκοπός της τοποθέτησης ενός firewall είναι η πρόληψη επιθέσεων στο τοπικό δίκτυο και η αντιμετώπισή τους. Παρόλα αυτά όμως, ένα firewall μπορεί να αποδειχθεί άχρηστο εάν δεν ρυθμιστεί σωστά. Η σωστή πρακτική είναι το firewall να ρυθμίζεται ούτως ώστε να απορρίπτει όλες τις συνδέσεις εκτός αυτών που επιτρέπει ο διαχειριστής του δικτύου (default-deny).

Ρύθμιση ‘Firewall’ Για να ρυθμιστεί σωστά ένα firewall θα πρέπει ο διαχειριστής του δικτύου να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες του δικτύου και επίσης να διαθέτει πολύ καλές γνώσεις πάνω στα δίκτυα υπολογιστών. Πολλοί διαχειριστές δεν έχουν αυτά τα προσόντα και ρυθμίζουν το firewall ούτως ώστε να δέχεται όλες τις συνδέσεις εκτός από εκείνες που ο διαχειριστής απαγορεύει (default-allow). Η ρύθμιση αυτή καθιστά το δίκτυο ευάλωτο σε επιθέσεις από εξωτερικούς χρήστες.

Το ‘Antivirus’ γενικά Το Antivirus είναι ένα πρόγραμμα που ψάχνει στον σκληρό δίσκο για ιούς και τους αφαιρεί από όπου και αν βρίσκονται. Τα περισσότερα Antivirus προγράμματα περιλαμβάνουν ένα auto-update χαρακτηριστικό γνώρισμα το οποίο επιτρέπει στο πρόγραμμα να βρεί τα προφίλ των νέων ιών έτσι ώστε να μπορεί να ελέγξει για τους αυτούς νέους ιούς που μόλις ανακαλύπτονται. πρρογράμματα.

Η χρήση του ‘Αntivirus’ Οι χρήστες μπορούν από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή τους να επιλέξουν την αυτόματη ενημέρωση από το Internet, ώστε να μην απειλούνται από νέα κακόβουλα προγράμματα. Εναλλακτικά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα συχνά, με σκοπό να πληροφορούνται και να μην τίθενται υπό κίνδυνο.