Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασφάλεια στο διαδίκτυο

2 Περιεχόμενα Face book cyber bullying Chat ΙΟΣ saferline Helpline
Ηλεκτρονικά παιχνίδια –κίνδυνοι

3 Facebook-Κίνδυνοι 1 Τα στοιχεία σας μοιράζονται με ξένους.
1 Τα στοιχεία σας  μοιράζονται με ξένους. 2 Η προστασία προσωπικών δεδομένων και οι ρυθμίσεις επανέρχονται σε λιγότερο ασφαλή προεπιλεγμένη λειτουργία μετά από καθε σύνδεση. 3 Οι διαφημίσεις μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. 4 Οι πραγματικοί φίλοι σας, εν αγνοία σας, σας κάνουν ευάλωτους. 5 Απατεώνες δημιουργούν ψευδή προφίλ. 6 Οι πολύωροι χρήστες του Facebook έχουν χαμηλή συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.

4 cyberbullying Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης. 

5 Chat Το Internet Relay Chat ή IRC αναφέρεται σε μια υπηρεσία συνδιάλεξης σε πραγματικό χρόνο μέσω Διαδικτύου. Η επικοινωνία γίνεται μέσω απλού κειμένου (plaintext). Δημιουργήθηκε ώστε να υπάρχει μια καλύτερη επικοινωνία ατόμων σε ομάδες – στο irc απαρτίζουν τα κανάλια- αλλά προσφέρει και επικοινωνία έναν με ένα.

6 ΙΟΣ Ένας ιός υπολογιστών είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο μπορεί να αντιγραφεί χωρίς παρέμβαση του χρήστη και να "μολύνει" τον υπολογιστή χωρίς τη γνώση ή την άδεια του χρήστη του. Ο αρχικός ιός μπορεί να τροποποιήσει τα αντίγραφά του ή τα ίδια τα αντίγραφα μπορούν να υποστούν από μόνα τους τροποποίηση, όπως συμβαίνει σε ένανμεταμορφικό ιό.

7 safeline Πρωταρχικό μέλημα της SafeLine είναι η εξάλειψη από το Διαδίκτυο περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Σκοπός της είναι η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Διαδικτύου.  

8 Helpline Η Γραμμή Βοηθείας ‘help-line ′ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).

9 Ηλεκτρονικά παιχνίδια - Κίνδυνοι
Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικά παιχνίδια αναφερόμαστε στα παιχνίδια που παίζει κανείς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, μέσω ειδικών παιχνιδομηχανών (κονσόλες), μέσω φορητών συσκευών, ή online μέσω Διαδικτύου. Είναι γεγονός ότι αυτό το νέο είδος ψυχαγωγίας έχει αλλάξει για τα καλά τον τρόπο που δαπανούν τον ελεύθερό τους χρόνο μικροί και μεγάλοι, συμβάλοντας πολλές φορές πέραν από τη ψυχαγωγία στη δημιουργικότητα, τη γνώση, ακόμα και στην κοινωνικοποίηση του ατόμου

10 Ε’1 Αριστοτέλης Σελομέι Το μάθημα είναι πληροφορική
Η εργασία μας είναι για το Cyberbulliying Σελομέι


Κατέβασμα ppt "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google