Γαλλική Γαστρονομία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 6η ΟΜΑΔΑ Γεύματα(Παλάτι-Μοναστήρια). ΠΕΤΡΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και Υγεία.
Ελένη Αλεξοπούλου Ευφροσύνη Αγγέλη
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Η πυραμίδα της διατροφής
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κρήτη Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Σαλατες - Salads.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
Υγιεινή διατροφή Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία Τσούτσουρα Φρειδερίκη.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Kawaii potatoes Ρωσικα – Γαλλικα Γλυκα Μπάμπη Μαρία Νιαβή Κωνσταντίνα
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Ξηροί καρποί.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Γαστρονομικός Τουρισμός
Διατροφή των αρχαίων Ελλήνων
Οι Φυσιοκράτες και ο Quesnay
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ , ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γαλλική Γαστρονομία

Η ανακάλυψη ενός νέου πιάτου είναι κάτι πιο σπουδαίο για την ευτυχία των ανθρώπων απ’την ανακάλυψη ενός άστρου΄΄Μπριγιά Σαβαρέν΄΄

Γαστρονομική Αναδρομή η Γαλλική κουζίνα,ξεκίνησε τον 14ο αιώνα ,με αφετηρία τα παλάτια των Λουδοβίκων ,το παγκόσμιο ταξίδι της,με στόχο την τέρψη και κατάκτηση των ουρανίσκων.Διαβατήριο οι καινούριες γεύσεις,συνδυασμοί και θεαματικές παρουσιάσεις πιάτων.

Στο πέρασμα των χρόνων η Γαλλική κουζίνα ανακηρύχτηκε ιδρυτής της υψηλής γαστρονομικής τέχνης και στις ημέρες μας συνεχίζει να εξελίσσεται με νέες ιδέες με την υπογραφή΄΄Nouvelle Cuisine΄΄(Νέα Κουζίνα).

Το πρωτοποριακό πάντρεμα των υλικών,αποδεικνύεται διαχρονικά αξεπέραστο.Πουλερικά με φρούτα,σάλτσες με κρέμα και οινοπνευματώδη.Εκείνο που χαρακτηρίζει τη Γαλλική κουζίνα είναι οι καταπληκτικές σάλτσες.Ένα απλό ψητό κρέας μεταμορφώνεται με λίγες κουταλιές από την κατάλληλη σάλτσα.Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η σάλτσα μπεσαμέλ γεννήθηκε στη Γαλλία από τον Μαρκήσιο Μπεσαμέλ

Ο πρόεδρος Charles de Gaulle είχε αποκαλέσει τη Γαλλία΄΄χώρα με τα 300 τυριά΄΄ για να απεικονίσει την ποικιλομορφία της γαλλικής γαστρονομίας.Υπάρχουν πάνω από 1000 είδη τυριών που μας δίνουν την δυνατότητα να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα και μια νέα γεύση

Μερικά Γαλλικά τυριά είναι: Roquefort Παράγεται από γάλα προβάτου, και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές Καμπαλού. Βrie Το μπρι είναι ένα μαλακό τυρί φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα μπορεί να παραχθεί με αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα. Camembert Το Καμαμπερ είναι γαλλικό τυρί από την περιοχή της Νορμανδίας La gruyère είναι είδος σκληρού κίτρινου τυριού. Παίρνει το όνομά του από την Ελβετική πόλη Γκρυγιέρ

Η Γαλλική κουζίνα ως έντεχνη έχει απαράβατους κανόνες. Τα κρέατα δεν είναιπαραψημένα,πρέπει να κρατάνε τους χυμούς τους και αρκετό αίμα Τα ψάρια συνδυάζονται με λαχανικά και ξηρούς καρπού,κυρίως αμύγδαλα Τα πουλερικά πρέπει να έχουν γεύση εσπεριδοειδών Τα λαχανικά,που έχουν το ρόλο διακριτικού παρτενέρ έχουν και αυτά κανόνες παρασκευής

Γαλλική Μπαγκέτα Μακρύ λεπτό καρβέλι-ψωμί ,δημοφιλής στη Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες χώρες. Συνήθως, είναι κατασκευασμένη από λευκό ψωμί. Η μπαγκέτα έχει συνήθως μια σκληρή κρούστα στο εξωτερικό, αλλά μαλακό άσπρο ψωμί στο εσωτερικό.

Γαλλικές Γλυκές Αποδράσεις. Κρέπες Κις Λορέν Μαρόν Γλασέ Μους Καπουτσίνο Σαβαρέν Τάρτα Βανίλιας Μιλφέιγ Μακαρόν

Ξηρό κόκκινο για τα κρεατικά Βασική προϋπόθεση ενός γαλλικού γεύματος είναι το κρασί.Χωρίς αυτό η απόλαυση είναι λιγότερο από μισή.Διαλέξτε το κατάλληλο κρασί για το κατάλληλο πιάτο. Ξηρό κόκκινο για τα κρεατικά Λευκό ή κόκκινο για τα τυριά και το επιδόρπιο Ένα λικέρ ή ένα κονιάκ,είναι κατάλληλα για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο ένα επιτυχημένο γεύμα.

Μερικά από τα πιο γνωστά κρασιά Σαμπάνια Ο αφρισμός του κρασιού οφείλεται σε μια μέθοδο που αποκαλείται΄΄σαμπανουάζ΄΄ η οποία ανακαλύφτηκε τον 18ο αιώνα από μοναχούς΄΄επιστάτες κελαριών΄΄,όπως ο Ντόν Περινιόν Κονιάκ Από τον 18ο αιώνα τα κρασιά της περιοχής Σαράντ έχουν μια αποκλειστική διαδικασία απόσταξης για να δώσουν το Cognac Bordeaux Από την περιοχή Μπορντώ,γη ονομαστών κρασιών σε ολόκληρο τον κόσμο Βοurgogne Τα κρσιά της Βουργουνδίας ωριμάζουν με περίφημες παραδοσιακές τεχνικές,και σε περιοχές με εξαιρετικής ποιότητας εδάφη

Le Grand Vefour Aπό τα πιο παλιά εστιατόρια του Παρισιoύ. Γαλλικά Εστιατόρια Le Grand Vefour Aπό τα πιο παλιά εστιατόρια του Παρισιoύ. Le Train Bleu μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Gαre de Lyon.Εδώ δειπνούσαν οι πλούσιοι αριστοκράτες κατά την Belle Époque περιμένοντας το Orient Express που θα τους μετέφερε σε μέρη μακρινά