ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Απριλίου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Διαδίκτυο: ο νέος δρόμος Μιχάλης Βαφόπουλος,
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
2 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης - 3 ο Σ.Ε.Κ. Δ’ Αθήνας, Άννα Σαριδάκη Υπηρεσίες web 2.0.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ WIKI ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ PROJECTS ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος
Το web 2.0, εισήγαγε (ακριβέστερα: δημιούργησε τις προϋποθέσεις για) νέες κοινωνικές και διδακτικές πρακτικές. Η επίδραση του web 2.0 στην Εκπαίδευση μπορεί.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Κατασκευάζοντας εύκολα διαδικτυακά παιχνίδια γνώσεων
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ WEBQUEST;.  Είναι μια εικονική διάταξη διδασκαλίας και μάθησης μέσα στο διαδίκτυο.  Όλες οι πληροφορίες γι’ αυτή τη διαδικασία προέρχονται.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Το διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών
Διαδίκτυο: ο νέος δρόμος Μιχάλης Βαφόπουλος,
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Πώς τα απλά μαθηματικά μπορούν να εξηγήσουν «μαγικά κόλπα»;
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΧΙΟΥΜΟΡ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ή ‘ο Μαγικός Κόσμος του Ιντερνετ σε απλά λόγια’
Hot Potatoes. Είναι java scripts που δημιουργούνται με έναν ιδιαίτερα φιλικό τρόπο. Το Hot Potatoes (καυτές πατάτες) είναι πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
2η περίοδος επιμόρφωσης Β' επιπέδου - ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1 Τι είναι το web 2.0; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την εκπαίδευση;
Διδακτική Πληροφορικής
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συνέντευξη με νήπια.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Επαλήθευση κάνω, όταν θέλω να σιγουρευτώ ότι έκανα σωστά μια πράξη.
Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Σερέτη Μάρθα ΑΕΜ: 695
Yopp, H., & Yopp, R.(2000). Sharing informational text with young children The reading teacher,53(5), «Μοιράζοντας τα πληροφοριακά κείμενα στα.
Χτίζοντας ένα Δίκτυο Προσωπικής Μάθησης
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Ο ανοιχτός κόσμος της Εκπαίδευσης
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Γεωργοπούλου Ειρήνη Γκοσιμήδα Ευφροσύνη Κονιδάρη Αναστασία
Hot Potatoes.
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Τα κόκκινα λουστρίνια Ειρήνη Μάρρα
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
Πως φτιάχνουμε γραφική παράσταση
Αναπαραστάσεις του Μακρόκοσμου
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Ψηφιακη διαφημιση Παρουσιαση μαθηματοσ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ -ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ -ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ;

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΌΧΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Αυτός ο κόσμος αλλάζει κάθε μέρα. Το να μην αλλάζουμε εμείς σημαίνει ότι θα γίνουμε δεινόσαυροι και θα εξαφανιστούμε!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Ας δικτυωθούμε λοιπόν Κατ’αρχήν για να μαθαίνουμε τι γίνεται γύρω μας Και αργότερα για να συμμετέχουμε ενεργά κι εμείς!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Ουφ! Και πρέπει να τα μάθω όλα αυτά; Μα δεν προλαβαίνω, έχω τρία παιδιά, την πεθερά, δυο λυκόσκυλα και τη μέση μου!!!!! Επίσης τα αγγλικά μου είναι του λόουερ!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Χαλαρώστε! Γι αυτό θα φτιάξουμε τα δίκτυά μας, θα γνωρίσουμε ανθρώπους που το ψάχνουν λίγο παραπάνω, και σιγά σιγά θα μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 1. 2.Delicious 3.Slideshare

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. - Τι είναι αυτό; Μια σελίδα όπου χιλιάδες χρήστες απαντάνε σε μια απλή ερώτηση: «Τι κάνεις τώρα;» -Είναι σοβαρό τώρα αυτό; Ίσως φαίνεται ανόητο σε πρώτη ανάγνωση αλλά επαγγελματικά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ενημέρωσης. -Δηλαδή; Δηλαδή μπορούμε να μάθουμε τα πάντα σχετικά με το αντικείμενο ενδιαφέροντος μας, είτε αυτό είναι η διδασκαλία της φυσικής είτε τα εκπαιδευτικά συνέδρια είτε ο αγαπημένος μας συγγραφέας Είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε τη δική μας ομάδα ενδιαφερόντων ανθρώπων

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Το τουίτερ μπορεί να αφορά πολλά πράγματα: ιδέες πηγές ερωτήσεις

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 2.Delicious -Μια ιστοσελίδα-εργαλείο όπου μπορούμε να μοιραζόμαστε τις ιστοσελίδες που βρίσκουμε και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και άλλους. -Μπορούμε να τους προσθέτουμε ετικέτες, ώστε να βρίσκουμε εύκολα αυτό που μας ενδιαφέρει! -Έτσι έχουμε μια λίστα με τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες όπου κι αν είμαστε (και υπάρχει σύνδεση ίντερνετ)

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 2.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 3. Αυτή είναι μια ιστοσελίδα όπου μπορούμε να μοιραστούμε τις παρουσιάσεις που φτιάχνουμε Υπάρχουν παρουσιάσεις για κάθε θέμα που μπορούμε να φανταστούμε. Οι περισσότερες είναι στα Αγγλικά, αλλά είναι στο χέρι μας να «ανεβάσουμε» τις δικές μας ελληνικές παρουσιάσεις και να τις μοιραστούμε με τους συναδέλφους μας!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 3.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Τρία ενδιαφέροντα παραδείγματα από το Slideshare

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΕΠΙΛΟΓΟΣ -Παρουσιάσαμε τρία απλά εργαλεία δικτύωσης που χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο! -Μπορείτε να μας βρείτε σε όποιο από τα τρία θέλετε με το ψευδώνυμο : annabooklover ή annavarna -Περισσότερες πληροφορίες, video, παρουσιάσεις στο etwinningpg.wordpress.com etwinningpg.wordpress.com

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ -Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ! -Οι αναλφάβητοι του μέλλοντος δε θα είναι αυτοί που δεν ξέρουν να διαβάζουν ή να γράφουν αλλά αυτοί που δεν είναι διατεθειμένοι να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Photo Credits 1.Σελ 2: 2.Σελ 4: 4: 3.Σελ 5: 4.Σελ 6: Diagrams from EXAMINING THE OPEN MOVEMENT: POSSIBILITIES AND IMPLICATIONS FOR EDUCATION (pdf. p182, doc, p.172) – Reproduced under a Creative Commons License – Alec Couros, Dec 2006)EXAMINING THE OPEN MOVEMENT: POSSIBILITIES AND IMPLICATIONS FOR EDUCATION 5.Σελ 7 ak.imgag.com/.../agbeta/seo/landing/orghero1.jpg 6.Σελ 3, 8 : από προσωπικό αρχείο