Ερευνητική εργασία β τετραμήνου σχολικού έτους 2012-2013 «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ-β μέρος»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Το ραδιόφωνο ως μέσο δημιουργίας
Advertisements

Το στυλ ζωής μας και πώς το υιοθετούν τα παιδιά μας
Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
Ερευνητική Εργασία Β2 Λυκείου Γ.Ε.Λ. Βαθέος Αυλίδος.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «Ξέρω τι Ζητάω!».
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
<< EY AΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ>>
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Περιβαλλοντική Ομάδα 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ Τάξης «Κινηματογράφος: Τέχνη και Τεχνική» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σαραντέα Μαρίνα ΠΕ19.
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
Οι μικροί κύριοι και οι μικρές κυρίες αγγίζουν τις παιδικές ψυχές Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
«Project» Διερευνητική εργασία. Σκοπός  Για να μάθουν οι μαθητές καλύτερα  Βιώματα – ενδιαφέροντα – μάθημα  Παιδαγωγικό κέρδος.
Ως ομάδα: εξετάσαμε την ιστορική εξέλιξη του σχολείου αναζητήσαμε πληροφορίες για την ίδρυση και τη λειτουργία του.
“ Διαφορετική συμπεριφορική στάση των γονιών απέναντι στο έφηβο κορίτσι και στο έφηβο αγόρι ”.
“Τάσεις, αντιθέσεις και κοινωνικά πρότυπα στον Παλαιό Ελληνικό Κινηματογράφο” Σχ. Έτος: , A ΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 2ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΤΑΞΗ: Β ΄
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
“ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
Ερευνητική εργασία Α΄Λυκείου.  Να γνωρίσουμε συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από διάσημα έργα τους στα οποία βασίστηκαν ομώνυμες ταινίες 
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας ομάδας 2
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΕΓΩ - ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
Σχεδιασμός και Πραγματοποίηση επιστημονικής ερευνητικής εργασίας
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
“Εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, συγκρούσεις και συνθέσεις.”
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
Βιωματικές Δράσεις Α΄ Γυμνασίου
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Δημοτικό σχολείο Ζυγού
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
Κωνσταντίνα Αντωνίτσα
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»
<Χ> ε πώς την είδες την κλήρωση; (.)
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Υλικά και Δραστηριότητες Διδασκαλίας Μαθηματικών ΙΙ
ΣΚΟΠΟΣ / ΣΤΟΧΟΙ ΣΚΟΠΟΙ:
Εισαγωγή στο coaching Eπιχειρησιακό coaching για επαγγελματίες και στελέχη Αναπτυξιακή εκπαίδευση Συμβουλευτική και mentoring για τεχνικές επιχειρήσεις.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΗΣΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑ
Εικονογράφηση: Πριάμη Ευγενία
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνητική εργασία β τετραμήνου σχολικού έτους «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ-β μέρος»

Μαθητές Ακρίβη Χριστίνα Γκόγκου Αδαμαντία Κασιούμη Αλεξάνδρα Κασσάρα Γεωργία Κατσάνου Δήμητρα Κιόσης Ευάγγελος Κοτρώτσιος Δημήτριος Λαδάς Χρήστος Λέτσιος Νίκος Μάτση Όλγα

Σκοπός της έρευνας Σκοπός της έρευνας ήταν η ανατροφοδότηση των όσων εισπράξαμε με την ερευνητική εργασία του Α τετράμηνου, μέσα από την ενσάρκωση των πρωταγωνιστών πάνω στο σενάριο που γράψαμε.

Ερευνητικά ερωτήματα Κατά πόσο, ενσαρκώνοντας τους πρωταγωνιστές, εκβαθύνουμε περισσότερο στο αντικείμενο με το οποίο καταπιαστήκαμε; Κατά πόσο κατανοούμε όλο και πιο πολύ τους ήρωες του σεναρίου μας, τις επιλογές τους, τα θέλω τους, τις προσδοκίες τους για τον μέλλον, τον αγώνα τους για τη ζωή; Κατά πόσο περισσότερο μπορούμε να πείσουμε τους θεατές τώρα (όχι μόνο αναγνώστες ή ακροατές) για το ότι πρέπει να είναι αγωνιστές στη ζωή, να προσαρμόζουν τα θέλω τους στην εκάστοτε εποχή και να παλεύουν για την πραγμάτωση των στόχων τους μέσα από τη δραματοποίηση του σεναρίου μας; Κατά πόσο ο συγκεκριμένος κοινός στόχος μας ενώνει περισσότερο ως μέλη ομάδας, βοηθάει στην ανάπτυξη ομαδοσυνεργατικού πνεύματος, ενισχύει τον αυτοσεβασμό, τον αλληλοσεβασμό, την συνέπεια, παροτρύνει την βελτίωση της δουλειάς του καθενός, την τόνωση της αυτοπεποίθησης του και την ποιότητα του δρώμενου;

Πηγές άντλησης πληροφοριών Βιωματικά, μέσα από την ενσάρκωση των ηρώων του σεναρίου μας, για την παραγωγή του παραδοτέου.

Επεξεργασία δεδομένων Βασιστήκαμε στο σενάριο που γράψαμε το Α τετράμηνο και ενσαρκώσαμε τους ήρωές του για την παραγωγή της ταινίας μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δώσαμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχόλησαν.

Γιατί επιλέξαμε να δραματοποιήσουμε το σενάριο Με την πραγματοποίηση της ερευνητικής εργασίας του α τετράμηνου, ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους της καθημερινότητας, ανθρώπους βιοπαλαιστές, τους κάναμε πρωταγωνιστές στο σενάριό μας, καταλάβαμε ότι όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες την εκάστοτε εποχή, οι άνθρωποι ελπίζουν, συνεχίζουν τον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Θελήσαμε να υπερασπιστούμε – παρουσιάσουμε την αντιμετώπιση - στάση των ερωτώμενων μπρος τα προβλήματα της ζωής με κάτι περισσότερο από την απλή αφήγηση του σεναρίου μας. Η δραματοποίηση του σεναρίου είναι ένας τρόπος να κατανοήσουμε και εμείς τα ίδια καλύτερα αυτό που εισπράξαμε από την εργασία του πρώτου τετράμηνου, αλλά να πείσουμε και το κοινό για τα πιστεύω μας μέσα από την εικόνα, τα λόγια μας, το ύφος μας, τις κινήσεις μας, τις πράξεις μας.

Συμπεράσματα Συνειδητοποιήσαμε ως άτομα οι συμμετέχοντες στην εργασία ότι για τη δραματοποίηση ενός σεναρίου απαιτείται συντονισμός, σεβασμός στους χρόνους των άλλων, πειθαρχία σε κανόνες και όρια που θέτει το σενάριο. Κατανοήσαμε ότι η υπαγωγή των υποχρεώσεων – εργασιών μας στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ήταν αναγκαία για την επίτευξη της τελικής παρουσίασης. Μπήκαμε οι μαθητές βαθύτερα στην ψυχή των ηρώων μας και ενστερνιστήκαμε τα βιώματά τους. Ενισχύθηκε το αγωνιστικό μας ΘΕΛΩ για ένα καλύτερο αύριο που συνεχώς αλλάζει. Μεταφέραμε δυναμικά, ενεργητικά, με πάθος τα μηνύματα που πάθιασαν εμάς τους ίδιους.

Η ταινία, για λόγους ασφάλειας, δεν μπορεί να αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά βρίσκεται στο φάκελο της ερευνητικής εργασίας στο σχολείο μας σε DVD.