Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»
Γ΄ Γυμνασίου Αγ. Γεωργίου Σχολικό Έτος:

2 ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

3 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Στατιστικές μελέτες δείχνουν οτι το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών, τουλάχιστον μια φορά καθ' όλη τη σχολική τους πορεία έχουν υποστεί, έχουν γίνει θεατές ή και έχουν ασκήσει βία, λεκτική, ψυχολογική, σωματική καθώς τις περισσότερες φορές παραδέχονται ότι το έκαναν για πλάκα! Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%

4 MIA ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ

5 ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ Αρκεί λοιπόν να μπούμε στη θέση του άλλου και να προσεγγίζουμε τα πράγματα κι από άλλη σκοπιά, σκεπτόμενοι τις συνέπειες των πράξεών μας όχι μόνο για τους ίδιους μας τους εαυτούς αλλά και για τους γύρω μας, ώστε να αποφύγουμε τόσο δυσάρεστες κι ακραίες καταστάσεις. Παράλληλα, σπουδαίο ρόλο στην αποφυγή ή και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας διαδραματίζει και η στάση των παρατηρητών, οι οποίοι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ενεργή. Οι ενεργοί θεατές είναι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να μην παραμείνουν απλοί παρατηρητές, αλλά να αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν το θύμα. Κι αυτό το κάνουν είτε απομακρύνοντας τους θύτες και αποθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν είτε μιλώντας σε κάποιο μεγαλύτερο. Σε αυτήν την κατηγορία παρατηρητών στηρίζεται κυρίως και η καταπολέμηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.

6 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ BULLYING, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!!!!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

7 Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Βούλγαρη Ιωάννα Γιώτης Λουκάς
Γούλα Ειρήνη Δημητρίου Ευαγγελία Δούνης Λουκάς Κεφαλάς Κωνσταντίνος Κολοβός Στέφανος Κοντογεώργος Βασίλης Λιτσάι Νεφέλη Λοιδώρη Λύδια Μπίμη Χαρούλα Νικολάου Κωνσταντίνα Πανταζή Σωτηρία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φερφυρή Γρηγορία ΜΠΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΑ Φιράι Γκρισίλντα Χουσιάδας Χρήστος


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google