ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

Προσωπικές δεξιότητες
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Επιθετικότητα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Ομάδες Γονιών από τις Σ.Υ. ΠΡΟΤΑΣΗ. Ομάδες που λειτουργούν • Γονείς παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες (μαθησιακά προβλήματα, αναπηρίες, αναπτυξιακές διαταραχές,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Το μεγάλο ταξίδι προς την ανακάλυψη του εαυτού μας
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
ΕΦΗΒΕΙΑ,Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Αρίφι Ιωάννα, α4/γ.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
ΌΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ερευνητική Εργασία (Project) τμήματος Α2
ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΦΗΒΕΙΑ.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Φροντίζω τον εαυτό μου Κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων από
Ψυχολογία των νέων 1)Η μετάβαση της παιδικής στην εφηβική ηλικία
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗ «Ο μαθητής παίρνει την ευθύνη του εαυτού και των σχέσεών του» Πουλής Αναστάσιος Ψυχολόγος - 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Οικογενειακές σχέσεις Ψυχολογική προσέγγιση
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
Διεπιστημονική Προσέγγιση της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη Ιατρός, Βιοπαθολόγος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου.
“ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ” ΜΕΤΑΞΙΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 4: Στρες και Στρατηγικές Αντιμετώπισης – Νοσηλευτική Φροντίδα. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής,
Διάφοροι τύποι καπνιστών 1.Γνώστες: Γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και αποφασίζουν να το αρχίσουν. 2.Πειραματιζόμενοι: Καπνίζουν σπάνια π.χ.
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
ΟΝΟΜΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΧΟΛΕΙΟ: …………………… ΤΑΞΗ: Α2 HMEΡOMHNIA: 28/4/09
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Επιθεώρηση Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού,
«Ελπίδα Ζωής» Αγγελική Μπαβέλλα- Επιστημονικά Υπεύθυνη-ψυχολόγος
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟμΑδα 1 - Ενδοοικογενειακη Βια
Μάθημα 1ο ΥΓΕΙΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
ΕΘΙΣΜΟΙ.
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
“Εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, συγκρούσεις και συνθέσεις.”
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Αγκαζαριάν Μαρία Παπαδημητρίου Χριστίνα Πολυχρόνη Χαρά Μακρή Εύη Ρέτζιου Αθηνά.
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Εφηβεία Επιμέλεια: Πετράκου Ελένη.
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
«ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ-
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Αποσυνδετικές διαταραχές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ 2006-2007

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ; Είναι μια παθολογική κατάσταση του εγκεφάλου που οδηγεί αναπόδραστα εκατομμύρια ανθρώπους σε μια διαρκή και απελπισμένη αναζήτηση, νοιώθουν επιτακτική ανάγκη α) για τη χρήση ενός προϊόντος β) για τη διενέργεια μιας πράξης γ) για την επαφή με κάποιο πρόσωπο.Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ προκύπτει από τη επανάληψη. Συνιστά την ουσία της ζωής στο μέτρο που δίνει νόημα στην ίδια την ύπαρξη. Αυτό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα δεν είναι η εξάρτηση αυτή καθαυτή αλλά η φύση της, όταν εγκλωβίζει αντί ν’ απελευθερώνει, όταν υποτάσσει αντί ν’ αυξάνει την ελευθερία, όταν εκτρέπεται προς την πλευρά της αρρώστιας.

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ; Είναι η περίοδος μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Ο έφηβος Αντιμετωπίζει σωματικές, γνωστικές , συναισθηματικές μεταμορφώσεις που του προκαλούν αναταραχή. Απαιτεί ελευθερία, δικό του χώρο, χρόνο. Δοκιμάζει τον εαυτό του έξω από την οικογένεια. Αποκτά ξεχωριστή σημασία η παρέα, το άλλο φύλο.

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ Εκφράζεται με απότομες συναισθηματικές μεταπτώσεις και απρόβλεπτη συμπεριφορά. Θέλει να δοκιμάσει τα όρια και τις δυνατότητες του. Ψάχνει τρόπους για να δηλώσει την παρουσία του. Διεκδικεί επίμονα, ανυπόμονα και προσβλητικά, δείχνει δυνατός και αψηφάει τον κίνδυνο.

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ; Κατά την περίοδο της εφηβείας, η διαλεκτική σχέση μεταξύ εξάρτησης και ελευθερίας εκφράζεται ολοκληρωτικά διαμέσου της ανάγκης κάθε νέου να ταυτιστεί με πρότυπα. Έχει εξαρτήσεις και επιδιώκει ελευθερία. Η πρόσβαση όμως στην ελευθερία, στην αυτονομία δεν μπορεί να δομηθεί παρά μόνο από την προοδευτική μάθηση των ορίων. Η αποδοχή της ύπαρξης ορίων και η συνειδητοποίηση ότι κάποιες μορφές εξάρτησης δεν είναι αλλοτριωτικές ,ενώ άλλες είναι αναπόφευκτες αποτελούν αναγκαία βήματα για να φθάσει κανείς στην αυτονομία.

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε το θέμα εξάρτηση-εφηβεία ακολουθήσαμε μία νέα σύγχρονη μέθοδο, την ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ Μέθοδος project (μέθοδος ενεργητικής συμμετοχής) Παιχνίδια ρόλων Θεατρικό παιχνίδι Συζήτηση-Επίλυση προβλημάτων σε μικρές ομάδες

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Όμοιοι και διαφορετικοί Είμαι καλός έτσι; Η παρέα Μόνοι ή με παρέα; Επαναστάτες χωρίς αιτία Είναι τόσο πολύπλοκο; Γονείς, Ενήλικες, Κοινωνία Εξάρτηση ανθρώπινη ανάγκη

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΟΧΟΙ Γνωριμία του εφήβου με τον εαυτό του. Ανάδειξη της μοναδικότητας του καθενός και της ομοιότητας με τους άλλους Ανάδειξη του ρόλου της παρέας στη ζωή του εφήβου. Εντοπισμός συναισθημάτων που συνοδεύουν την ανάγκη να ανήκει κάπου. Ανάλυση των εννοιών της καλής-κακής παρέας και οι επιρροές στον έφηβο Ανάδειξη της αξίας που αποδίδει στον εαυτό του και ο τρόπος που επηρεάζει την επικοινωνία με τους άλλους Αναγνώριση του ιδιαίτερου τρόπου επικοινωνίας στην οικογένεια

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ Έκφραση των απόψεων του για τον κόσμο των ενηλίκων και της απαιτήσεις της εποχής Προβληματισμός για το τι είναι αυτό που μπορεί να δώσει ένα νόημα στη ζωή των ανθρώπων σήμερα Να αναδειχθεί η πολυσημία του όρου εξάρτηση και οι συνέπειες της Να αναγνωριστεί ότι η εξαρτητική συμπεριφορά αφορά τόσο παιδιά, όσο και ενήλικες

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΗΝΥΜΑ (ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ) ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΌΤΙ……………….

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΗΝΥΜΑ (ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ) EΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ……… ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ …….. ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ…… ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑΤΙ…

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ HANGOVER(ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ-ΝΑΥΤΙΑ) ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ(ΣΤΟΜΑΤΟΣ-ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ) ΕΊΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΗΠΑΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ-ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ-ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ- ΦΑΡΥΓΓΑ-ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ-ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΚΑΤΆ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ (ΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ)

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ-ΗΠΑΡ-ΝΕΥΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΙΟΥ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ-ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ …………. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΘΕΛΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ; ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΣΙΧΛΕΣ-ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ-ΧΑΠΙ-ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΟΥΣΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ…….

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ . ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΙΟΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΌ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΌΧΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΑΝ………..

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΑΞΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ «ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ» ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ….. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ,OYTE ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗ,ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ,ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ.

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΤΕ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ……

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ (Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ) ΜΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΣ ΤΑΣΟΣ ΦΑΛΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΔΗ ΒΑΣΩ ΜΟΥΝΤΑΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΒΟΡΡΗ ΖΩΗ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΡΡΗ ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΛΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΟΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΡΡΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΑΜΑΛΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΑΛΚΟΥ ΒΑΣΩ ΖΑΡΓΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΔΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΥΜΙΑΚΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ