Μονογραφίες Επαγγελμάτων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
 Από τις ανάγκες εκπαίδευσης της οικονομίας στις ανάγκες εκπαίδευσης του ατόμου : Το επαγγελματικό προφίλ ως στοιχείο σύζευξης της προσφοράς με τη ζήτηση.
Προς ένα Πλαίσιο Προσόντων στον κλάδο του Εμπορίου στην Ελλάδα 8/12/2010 Εύη Αποστολάκη Δ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
Μηχανικός Δομικών Έργων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (επιπλοποιός- ξυλογλυπτής)
1ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Μικρές Αγγελίες – Μεγάλες Αλήθειες» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
Μηχανικός αυτοκινήτων-μηχανών.
ECVET workshop - 23/10/2012 ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) “ Ο ΟΑΕΔ ως φορέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Στόχος της επίσκεψης  Ήταν να πάρουμε μια άποψη από μέρους της εκκλησίας στο ερώτημα τί είναι ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα να ασκηθούμε.  Ο άνθρωπος.
Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Σ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Σ Με τον όρο επάγγελμα εννοούμε το "είδος της βιοποριστικής εργασίας", δηλαδή της εργασίας που θα μας βοηθήσει να.
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Αθήνας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΨυχολΟγος.
Προς ένα Πλαίσιο Προσόντων στον κλάδο του Εμπορίου στην Ελλάδα 26/11/2010 Βάλια Αρανίτου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΝ. ΕΜ.Υ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού.
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
Μηχανολογικός Τομέας / Τομέας Οχημάτων
Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Induction Course/Πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχημένη ένταξη νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία.
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
Υπό της σπουδάστριας: ΑΜΠΡΑΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ Θηβών & Π. Ράλλη, Αιγάλεω Τηλ. 210 –
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Βιογραφικό – Εύρεση Εργασίας Κ. Αλεξανδρής Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ.
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
Μονογραφία Επαγγέλματος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας
ΝΕΟΣ ΜΟΝΟΣ … ΨΑΧΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
Μονογραφία Επαγγέλματος
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ.
ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Περιγραφή επαγγέλματος Ο ειδικός Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων είναι εκπαιδευμένος να : Παρακολουθεί υπεύθυνα τα παιδιά σε όλες τους.
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
«ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤO ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ ΤΑΞΗ:
ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Οικονομικός Διευθυντής
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
Το νο1 site για την εργασία στην Ελλάδα «Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας» Φάνης Ρήγας, kariera.gr.
O ΌΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΆ, ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΉΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΥΝΔΈΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ,
Επαγγελματικά Περιγράμματα
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ ΙΑΣΩΝ ΓΕΡΜΑΝΗΣ
1.
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Σ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Σ Με τον όρο επάγγελμα εννοούμε το "είδος της βιοποριστικής εργασίας", δηλαδή της εργασίας που θα μας βοηθήσει να.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μονογραφίες Επαγγελμάτων

Επαγγέλματα Κομμωτής/Κομμώτρια Οικονομολόγος

Κομμωτής/Κομμώτρια Περιγραφή Επαγγέλματος Συνθήκες και Περιβάλλον εργασίας Προϋποθέσεις Τι προσφέρει το επάγγελμα στον εργαζόμενο

Περιγραφή Επαγγέλματος Το αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι τα κουρέματα και τα χτενίσματα μαλλιών ανδρών, γυναικών και παιδιών. * Βέβαια υπάρχει εξειδίκευση στην τεχνική κουρέματος, χτενίσματος και βαφής μαλλιών Εργαλεία που χρησιμοποιούνται: ψαλίδι Χτένα Βούρτσα Ρόλεϋ Πιστολάκι σεσουάρ μηχανή κουρέματος σαμπουάν., βαφές, λακ, ζελέ, αφρό κ.τ.λ. Ένας υπάλληλος πρέπει : να είναι ευγενικός με τους πελάτες να έχει υπομονή να είναι προσεκτικός για να μην γίνονται λάθη στόχος του είναι να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών.

Συνθήκες και Περιβάλλον Εργασίας Οι κομμωτές εργάζονται σε εσωτερικό χώρο με καλό φωτισμό και καθαριότητα. * Κάποιες φορές υπάρχουν απαιτητικοί πελάτες, ιδιόμορφοι χαρακτήρες που πρέπει κανείς να τους αντιμετωπίσει με ευγένεια, με αποτέλεσμα την ψυχική και σωματική κόπωση ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η χρησιμοποίηση νέας τεχνολογίας γίνεται μόνο στα μεγάλα κομμωτήρια για να καταγράφονται οι πελάτες και τα ραντεβού τους.

Προϋποθέσεις Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ικανότητες/ενδιαφέροντα Η δουλειά αυτή απαιτεί δημιουργικότητα, καλλιτεχνικές ικανότητες, φαντασία και ταλέντο. Στο συγκεκριμένο επάγγελμα υπάρχει όριο ηλικίας εισόδου μέχρι 40 ετών. Απαιτείται πτυχίο κομμωτικής και παρακολούθηση σεμιναρίων κατά την δια βίου εκπαίδευση. Τέλος για την άσκηση του επαγγέλματος είναι απαραίτητες οι σωματικές και οι πνευματικές αντοχές και γενικά η καλή υγεία.   Εκπαιδευτικά και άλλα τυπικά προσόντα   Για αυτήν την εργασία απαιτείται κανείς να είναι απόφοιτος σχολής ΟΑΕΔ με ειδικότητα στην κομμωτική. Επιπροσθέτως χρειάζεται τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και γνώσεις χημείας, ψυχολογίας και σχεδίου. Για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμα αυτό πρέπει να κάνει εξάσκηση και να έχει άδεια για αυτήν.

Τι προσφέρει το επάγγελμα στον εργαζόμενο Τι προσφέρει το επάγγελμα στον εργαζόμενο ΩΡΑΡΙΟ-ΑΜΟΙΒΗ Το ωράριο είναι κυλιόμενο, ενώ υπάρχουν υπερωρίες και η αμοιβή εξαρτάται από τον Εργοδότη. Ο  μέσος μισθός είναι ο βασικός και υπάρχουν και επιπλέον αμοιβές όπως τα φιλοδωρήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα στην εργασία αυτή εκτός των αμοιβών.   ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Στο επάγγελμα αυτό προβλέπεται προσφορά εργασίας στο μέλλον ενώ η απασχόληση είναι μόνιμη εφόσον οι κομμωτές έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών τους. Επίσης μπορεί κανείς να ασκήσει το επάγγελμα αυτό και ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ μπορεί και να ακολουθήσει εκπαιδευτικούς δρόμους όπως καθηγητής σε Ι.Ε.Κ.