Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (επιπλοποιός- ξυλογλυπτής)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (επιπλοποιός- ξυλογλυπτής)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (επιπλοποιός- ξυλογλυπτής)
Επεξεργασία ξύλου Προβολή αυτού στην καλλιτεχνική του μορφή Η διαδικασία των παραπάνω

2 Ξυλογλύπτης- Επιπλοποιός
Ποιος είναι και με τι ασχολείται;  Τo καθήκον ενός ξυλογλύπτη είναι να κατασκευάζει βιομηχανικά και να επισκευάζει καλλιτεχνικά και ιστορικά προιόντα που κατασκευάζονται από ξύλο, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι από σχετικά περίπλοκη μορφή.

3 Σπουδές Οι σπουδές διαρκούν τέσσερα χρόνια και τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι τα εξής:

4 Μαθήματα Μαθηματικά Τεχνικό Σχέδιο
Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Ρυθμολογία Επίπλου Δομή Ξύλου Πληροφορική Ελεύθερο Σχέδιο

5 Τ.Ε.Ι

6 Περιεχόμενο Σπουδών Το Γνωστικό Αντικείμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου διαπραγματεύεται την επιστήμη και την τεχνολογία του ξύλου καθώς και την τεχνολογία σχεδιασμού και παραγωγής επίπλου με γνώμονα την οικονομία, το σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνική αποδοχή.

7 Διάρκεια Διδασκαλίας Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επομένου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 5η Ιουλίου του επομένου και περιλαμβάνει δύο αυτοτελείς διδακτικές περιόδους, τα διδακτικά εξάμηνα, από τα οποία το πρώτο ονομάζεται Χειμερινό και το δεύτερο Εαρινό εξάμηνο. Το χειμερινό εξάμηνο αρχίζει την πρώτη Σεπτεμβρίου και το εαρινό λήγει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

8 Διάρκεια Διδασκαλίας Κάθε διδακτικό εξάμηνο περιλαμβάνει 15 πλήρεις εβδομάδες για διδασκαλία. Μετά τη λήξη των μαθημάτων κάθε διδακτικού εξαμήνου ακολουθούν δύο εξεταστικές περίοδοι, δύο εβδομάδων η κάθε μία. Η δεύτερη εξεταστική περίοδος για το εαρινό εξάμηνο γίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου του επόμενου διδακτικού έτους.

9 Τα προσόντα του Χρειάζεστε μια μαθητεία
Μια αίσθηση για εργασία με ξύλο Αισθητική αντίληψη Καλλιτεχνική ευαισθησία Φαντασία Δημιουργική ικανότητα Υπομονή.

10 Τα καθήκοντα του Το να τορνάρουν τα στρογγυλά μέρη λαξευτών προϊόντων, για παράδειγμα ντουλαπών και τραπεζιών, κολώνων, καρουλιών, κλπ. Το να λαξεύουν μέρη λαξευτών προϊόντων που δεν είναι στρογγυλά, για παράδειγμα τα πόδια και τα χέρια μαριονέτων, διαφόρων βάθρων, κουτιών, κλπ

11 Τα καθήκοντα του Χρηση τόρνου (ειδικά περιστροφικό και κοπτικό), χειρονακτική εργασία (για παράδειγμα σχεδιασμός, λάξευση, κλπ.) όπως και άλλες τεχνολογίες (αναμεμειγμένες με άλλα υλικά, κολλητικά, συγκολλητικά, κλπ.) Βιομηχανική κατασκευή δειγμάτων διακοσμητικών λεπτομερειών για τέχνη επίπλωσης και επίπλων

12 Τα καθήκοντα του Χρήση ιδιαίτερων εργαλείων για λάξευση σε επιφάνεια και βάθος και ανάπτυξη περιγραμματικών μοτίβων κυπέλλων σωλήνων καθώς και διακόσμηση ξύλινων ενθυμίων Βερνίκωμα, δηλαδή το να κερώνουν και να γυαλίζουν αντικείμενα.

13 Ολοκληρωμένο αντικείμενο

14 Χώρος Εργασίας Συνήθως σε ένα στούντιο ή εργαστήριο ξυλογλύπτη, σε ένα σκονισμένο περιβάλλον, με σκόνη πριονιδιού, και καμιά φορά επίσης ένα θορυβώδες περιβάλλον.

15 Χώρος Εργασίας

16 Ώρες Εργασίας Σαν ελεύθερος επαγγελματίας εξαρτάται από τη διάθεση
Σαν υπάλληλος σε κάποιο εργοστάσιο επίπλων το ωράριο είναι 8 ώρες

17 Α μ ο ι β ή ;

18 Αμοιβή Σαν ελεύθερος επαγγελματίας εξαρτάται από το μεράκι και το ποσο καλός είναι στην δουλειά του. Σαν εργαζόμενος εξαρτάται από την τσέπη του εργοδότη.

19 Εργαλεία/ Εξοπλισμός Λαξευτές Σκαρπέλα Πλάνες Τρίφτες Γυαλόχαρτο
Εξοπλισμό σχεδίου Πριόνια Μηχανήματα επεξεργασίας-ξύλου, κλπ.

20 Πλάνη

21 Σκαρπέλα

22 Πριόνια

23 Επαγγελματική αποκατάσταση
Σαν ελεύθερος επαγγελματίας Σαν εργαζόμενος σε μια εταιρία επίπλων


Κατέβασμα ppt "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (επιπλοποιός- ξυλογλυπτής)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google