Σταφύλι - τρύγος Αιμιλία Αστείδου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Οι ερωτήσεις συντάχθηκαν από τους μαθητές των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3, με την αντίστοιχη καθοδήγηση από την εκπαιδευτικό. Το ερωτηματολόγιο.
Advertisements

Άκραμ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ - ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Μέσα επικοινωνίας Αιμιλία Αριστείδου.
Μέσα Συγκοινωνίας ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Το Φθινόπωρο Αιμιλία Αριστείδου.
Όργωμα - σπορά Αιμιλία Αριστείδου.
Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου.
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
Ο αριθμός 4 Αιμιλία Αριστείδου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΠΑΛΟΥΖΕ ΚΑΙ ΣΟΥΣΟΥΚΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Ε Υ Σ Τ Α Θ Ι Α Δ Η Σ Τ Α Ξ Η : ΑΤ’1
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Τα Επαγγέλματα Αιμιλία Αριστείδου.
Θέατρο σκιών.
Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23.
Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4 Άσκηση 5.
Ένα λεμόνι με φτερά Νικολάου Έλενα.
Μύτη σαν σαλάμι Σελ
Γάτα και παπαγάλος Σελ
Ένα ζιζάνιο στη ζύμη Νικολάου Έλενα.
Ρινόκερος και κόκορας σ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.
Ιστορίες σ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.
Ένα χελιδόνι σ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.
Ο ΑΡΙΘΜΌΣ 3 Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο τα 3 γουρουνάκια και δίπλα τους ο αριθμός 3. Γεια σας παιδιά! Ναι καλά το καταλάβατε είμαστε τα 3 γουρουνάκια.
Η πυραμίδα της διατροφής
Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)
Τ Ο ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα κοριτσάκι με πορτοκαλί φόρεμα, πορτοκαλιά παπούτσια και πορτοκαλί λουλούδι στα μαλλιά. Υπάρχουν.
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει
Med Diet Όποιος προσέχει τον εαυτό του, με ακολουθεί Μεσογειακή Διατροφή 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Σχολ. Έτος:
‘ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ’ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Τα Ζώα της Φάρμας! ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
 Φρούτο Φρούτο  Λαχανικό Λαχανικό  Σωστό Σωστό.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ-ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΘΑΝΑΣΗΣ+ ΦΙΛΙΠΠΟΣ.
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Πεπόνι, πεπόνι! σ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.
Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Τ Ο ΤΡΊΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ένα κορίτσι η Ειρήνη και δίπλα της παρουσιάζει το τρίγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Ειρήνη.
Φυσικές Επιστήμες Θερμότητα. Άσκηση 1 Φόντο η κουζίνα ενός σπιτιού. Πάνω στον πάγκο υπάρχουν υλικά : νερό, γάλα, χυμός, λάδι. Μιλά ένα αγόρι. Γεια σας.
Τα έθιμα του Πάσχα Εμμέλεια και Άννα.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εξασκούμε στη λύση προβλημάτων με πίνακα στα ανάλογα ποσά¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος.
Η ελιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται. Σύμμαχος της υγείας μου το πρωινό Το πρωινό υπάρχει από την αρχαιότητα. Στην προκλασική περίοδο ονομάζονταν και αργότερα.
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
Ο τρύγος Ελάτε να τρυγήσουμε στα καρπερά αμπέλια με κέφι και με γέλια , ελάτε απ’ την αυγή . Τα κλήματα βεργολυγούν απ’ τη βαριά σοδειά τους , τ’ αφράτα.
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
Λευκωσία, Ιούλιος 2015 «Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα σε σύγκριση με το σύγχρονο πρόγευμα: επιλέγουμε ένα υγιεινό τρόπο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας!»
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Πώς οργανώνονται οι άνθρω π οι ; Αρχαϊκή Ε π οχή.
Έχω ένα παπαγάλο είναι τόσο δα μεγάλος! Είναι έξυπνο πουλί και τον αγαπώ πολύ!
Ίδρυση τον Ιούλιο του Έναρξη παραγωγικής διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013 Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2014 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
ΜΕΤΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΑ Γεια ! Είμαι ο χάρακας. Θα σε βοηθήσω να γίνεις άσος στις μετρήσεις ! Γεια ! Είμαι ο χάρακας. Θα σε βοηθήσω να γίνεις άσος στις μετρήσεις.
Από πού προέρχονται οι τροφές;. Από πού προέρχεται η μπριζόλα; O Από το γουρούνι ; γουρούνι O Από το πρόβατο ; πρόβατο O Από την κότα ; κότα.
Διάφορες πληροφορίες για τα Δωδεκάνησα
Παρουσίαση πρακτικής στην κοινότητα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φάε καλά για ν΄αντέξεις»
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Πρακτική στη Κοινότητα
ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 6Η ΟΜΑΔΑ
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σταφύλι - τρύγος Αιμιλία Αστείδου

Άσκηση 1 Φόντο ένα αγόρι δίπλα από μια κληματαριά με πολλά σταφύλια. Το αγόρι τρώει σταφύλι και μιλά. Γεια σας παιδιά! Ένα από τα φρούτα του φθινοπώρου είναι το νόστιμο σταφύλι!

Φόντο ένας μεγάλος αμπελώνας και άνθρωποι που μαζεύουν σταφύλια μέσα σε μεγάλα καλάθια. Μιλά το αγόρι. Το φθινόπωρο πηγαίνουμε στους αμπελώνες και μαζεύουμε τα σταφύλια μέσα σε μεγάλα καλάθια που ονομάζονται κοφίνια!

Φόντο ένα μεγάλο εργοστάσιο σταφυλιών. Φόντο ένα μεγάλο εργοστάσιο σταφυλιών. Παίρνουμε τα σταφύλια σε ένα μεγάλο εργοστάσιο. Εκεί μπαίνουν μέσα σε διάφορα μηχανήματα που τα πλένουν, τα καθαρίζουν και τα λιώνουν.

Φόντο ο παραδοσιακός τρόπος που έλιωναν τα σταφύλια. Φόντο ο παραδοσιακός τρόπος που έλιωναν τα σταφύλια. Στα παλιά χρόνια, που δεν υπήρχαν όλα αυτά τα μηχανήματα , οι άνθρωποι έπλεναν καλά τα πόδια τους και πατούσαν τα σταφύλια δυνατά για να λιώσουν.

Με το σταφύλι φτιάχνουμε: Στο φόντο υπάρχουν: γάλα, κρασί, ξύδι, λάδι, χυμός σταφυλιού, σταφίδα, ελιές. Το παιδί επιλέγει την σωστή απάντηση. Με το σταφύλι φτιάχνουμε:

Στην Κύπρο με το χυμό του σταφυλιού φτιάχνουμε: Φόντο σιουσιούκο, παλουζέ και ψωμί. Στην Κύπρο με το χυμό του σταφυλιού φτιάχνουμε:

Πιο πουλί τρώει της ρόδες από τα σταφύλια; Στο φόντο υπάρχουν τα πουλιά: χελιδόνι, σπουργίτη, παπαγάλος. Πιο πουλί τρώει της ρόδες από τα σταφύλια;