ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΠ΄6

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΗΛΙΟΣ Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος. Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με διάμετρο 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα (109 φορές περισσότερο.
Σωστή Διατροφή !!! Γιατί πρέπει να πίνουμε φυσικούς χυμούς;
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
2. Άνθρωπος και Περιβάλλον
Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
ΗΗΜΕΙΑ.
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Γυμνάσιο Αντιρρίου.
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΧΑΡΤΙ Παραγωγή / Είδη χαρτιού
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Οικιακή Κομποστοποίηση
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Ερασμία Κυπριανού Τάξη = Στ ΄ Σχολική χρόνια = Θέμα =
ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΕΚ Μυτιλήνης
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ Το άζωτο (Ν) είναι ένα σημαντικό χημικό στοιχείο για τη ζωή, καθώς είναι συστατικό πολλών βιομορίων όπως: Των νουκλεïκών οξέων και των.
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Δράση: ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Οι επιδράσεις των δασών στη ζωή των ανθρώπων
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Α ΤΑΞΗ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τα χαρτιά, τα γυαλιά, τα μέταλλα δεν είναι σκουπίδια
Πώς καλλιεργώ φράουλες - Οδηγίες & Συμβουλές
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ
ΔΙΑΠΝΟΗ Ο όρος διαπνοή αναφέρεται στην απώλεια νερού από ένα φυτό λόγω εξάτμισής του από τα στόματα των φύλλων. Η απώλεια αυτή αναπληρώνεται από το νερό.
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Βιολογική καλλιέργεια πατάτας (Solanum tuberosum, Solanaceae)
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΠ΄6 ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΠ΄6

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ!!! ΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ…

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ; 1. ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ; 1. ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΤΆ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΗ 2.ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Το καλύτερο είναι αυτό που έχει μέση σύσταση, δηλαδή δεν είναι πολύ αμμώδες ούτε συμπαγές, είναι γόνιμο (περιέχει οργανική ουσία ή το εμπλουτίζουμε π.χ. με κοπριά) 3.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Καλό είναι να το σκαλίσεις, κατά προτίμηση το φθινόπωρο, όταν έχει την κατάλληλη υγρασία για να σκάψεις μέχρι ένα βάθος 30-40 εκατ., ώστε να αφαιρεθούν οι ρίζες των ζιζανίων και να παραχωρήσεις μαζί και την κοπριά ή και τα λιπάσματα. Ακολουθούν ελαφρά σκαλίσματα, για να ψιλοχωματιστεί το έδαφος. 4.ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΠΧ.Ευκολα καλλιεργήσιμα φυτά ειναι:Αγγουρι,Ντοματα,Λαχανο,Μαρουλι

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΣΑ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΝ’ΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! ΟΣΑ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΝ’ΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!! ΙΔΕΑ:ΦΥΤΕΨΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:ΙΝΔΙΑ

1.ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Επειδή περιέχει νερό και ίνες στη φλούδα της είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του σώματος. Επίσης βοηθάει το σώμα να απαλλαχτεί από τοξίνες με φυσικό τρόπο, μέσω της διουρητικής και υπακτικής του δράσης.Περιέχει βιταμίνη C,Β1,Β2 και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. 2.ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ Καλλιεργείται το καλοκαίρι στην ύπαιθρο και τον υπόλοιπο χρόνο σε θερμοκήπια, γιατί είναι ευαίσθητη στο κρύο. Η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη της. 3.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ Τρώγεται είτε σκέτο, είτε σε σαλάτες είναι δε το κύριο συστατικό στη χωριάτικη σαλάτα και στο τζατζίκι. Επίσης χρησιμοποιείται σε διάφορες κρέμες ομορφιάς.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

1. ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ: Φύτευση ντομάτας από σπόρους 1 1.ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ: Φύτευση ντομάτας από σπόρους 1.Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. 2.Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. 3.Εκθέστε τα φυτά στις εξωτερικές συνθήκες δηλαδή στο φως και στον αέρα περίπου 10 ημέρες, για να σκληρύνει και να χοντρύνει το στέλεχος τους. 4.Το πότισμα θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ούτε πολύ ούτε λίγο, για να μην καθυστερήσει η ανάπτυξη των φυτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό οργανικό λίπασμα αν τα φύλλα κιτρινίζουν. Κρατήστε τα επίπεδα του φωσφόρου υψηλό. Πάρα πολύ άζωτο θα καθυστερήσει την καρποφορία. 5.Εκθέστε τα φυτά στις εξωτερικές συνθήκες δηλαδή στο φως και στον αέρα περίπου 10 ημέρες, για να σκληρύνει και να χοντρύνει το στέλεχος τους.

2. Τα κυριότερα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας: 1. Βιταμίνη C 2

3.Η ντομάτα που στην πραγματικότητα είναι φρούτο και όχι λαχανικό, αρέσει σε πολλούς. Οι ντομάτες μπορούν να καταναλωθούν και να μαγειρευτούν με πολλούς ενδιαφέροντες τρόπους. Ταυτόχρονα προσφέρουν πολλές ευεργετικές για την υγεία θρεπτικές ουσίες.

ΜΑΡΟΥΛΙ

Το μαρούλι είναι ένα λαχανικό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι και είναι εύκολο να καλλιεργηθεί. Τα μαρούλια τα φυτεύουμε τον Γενάρη, τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη . Είναι εύκολο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ειδικά τα εξωτερικά φύλλα , ενώ τα εσωτερικά είναι πιο νόστιμα.Περιέχει βιταμίνες Α,Β,C,E και ασβέστιο. Αγαπά ένα δροσερό περιβάλλον, δεν αντέχει στην ζέστη, θέλει υγρασία στο έδαφος (σταθερό και συχνό πότισμα), θέλει να αερίζεται καλά (αποστάσεις μεταξύ των ριζών 20 εκατοστά) και καλό φωτισμό. Φυτεύεται σε γλάστρες – ζαρντινιέρες – στο έδαφος και χρειάζεται καλή λίπανση.

ΛΑΧΑΝΟ

Η αναπαραγωγή γίνεται με σπόρο είτε απευθείας σε χωράφι είτε σε φυτώρια ή σπορεία. Όταν το φυτάριο αποκτήσει 5-6 φύλλα τότε γίνεται μεταφύτευση και στη συνέχεια άρδευση. Οι απαιτήσεις του λάχανου σε νερό είναι μεγάλες. Πρέπει να ποτίζεται τακτικά αλλά κανονικά γιατί μεγάλες ποσότητες νερού πιθανόν να προκαλέσουν μεγάλη επέκταση των ριζών και εξασθένιση του φυτού. Το λάχανο αναπτύσσεται κανονικά σε θερμοκρασίες από 15-18 βαθμούς. Το φυτό αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ μία ποικιλία αντέχει και μέχρι τους –10 βαθμούς. Το λάχανο είναι από τα κυριότερα λαχανικά και καλλιεργείται σε όλες τις Εύκρατες περιοχές . Τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες είτε μαγειρεμένο. Η γνωστή λαχανοσαλάτα έχει προέλευση από την Ολλανδία. Η λαχανόσουπα είναι ευρέως διαδεδομένη σε πολλές χώρες, οι λαχανοντολμάδες είναι παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο και μία λαχανόσουπα με μανιτάρια τρώγεται παραδοσιακά στη Πολωνία την παραμονή της πρωτοχρονιάς και την Ανάσταση. Το λάχανο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ανόργανα στοιχεία άκρως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος . Έχουν αναπτυχθεί πολλές ποικιλίες λάχανου που χαρακτηρίζονται από την εποχή, τη πρωιμότητα (πρώιμες ή όψιμες), το σχήμα (κωνική, σφαιρική), το βάρος (από μισό έως 6 κιλά), το χρώμα (λευκό ή μώβ) και την υφή της κεφαλής (σκληρή ή μαλακή).

Προέλευση:Ιταλία ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Το μπρόκολο ευνοείται από την υγρασία και θέλει καλό πότισμα όταν φυτευτεί. Το μπρόκολο ανήκει στα πλέον πλούσια σε τροφικά συστατικά λαχανικά και είναι πλούσιο, ανάμεσα σε άλλα, σε αντιοξειδωτικά και το καροτινοειδές λουτεΐνη. Μεταξύ των αντιοξειδωτικών έχει ανιχνευθεί η σουλφοραφάνη που σε πολλές μελέτες έχει αποδειχθεί πως έχει δράση αντικαρκινική.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ; 1 ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ; 1.ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ 2.ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

1.ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Το  λ ί π α σ μ α  είναι απαραίτητο για να αναπτύσσονται τα φυτά μας σωστά – είτε αυτά είναι φυτεμένα στο χώμα είτε σε κάποια γλάστρα. Αποτελεί -θα μπορούσε να πει κανείς- την τροφή τους και συμβάλει σημαντικά, σε συνδυασμό με το καλό χώμα, την ηλιοφάνεια αλλά και το σωστό πότισμα στην άρτια ανάπτυξή τους.Τ α  ο ρ γ α ν ι κ ά , που κατασκευάζονται από φυσικά συστατικά και απαντώνται συχνά στις βιολογικές καλλιέργειες. η υπερβολική χρήση λιπάσματος φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα – κάνει κακό τόσο στο φυτό όσο και στο περιβάλλον.

Με τον όρο λίπασμα αναφέρεται οποιαδήποτε ουσία, φυσική ή τεχνητά παρασκευασμένη, βελτιώνει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των φυτών. Τα λιπάσματα είτε ενισχύουν τη φυσική περιεκτικότητα του εδάφους σε ορισμένα χημικά στοιχεία είτε αναπληρώνουν τις ποσότητες αυτών των στοιχείων που απορροφήθηκαν από φυτά προηγουμένων γενεών.Φυσικές ουσίες, όπως φύλλα σε αποσύνθεση ή κοπριά ζώων άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα σχεδόν από την εποχή που ξεκίνησαν οι πρώτες καλλιέργειες από τον άνθρωπο (αγροτική επανάσταση).

ΠΕΡΛΙΤΗΣ:Ο περλίτης είναι άμορφο ηφαιστειακό γυαλί με σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Βρίσκεται στη φύση και έχει την ασυνήθιστη ιδιότητα να διογκώνεται όταν βρεθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Σε αγροτικές εφαρμογές κάνει τα φυτοχώματα πιο χαλαρά, επιτρέποντας την είσοδο του αέρα, ενώ έχει αρκετά καλή κατακράτηση νερού. Είναι ιδανικό μέσο για υδροπονικές καλλιέργειες. ΤΥΡΦΗ: Η τύρφη είναι οργανικό καύσιμο, ορυκτός άνθρακας ο οποίος σχηματίζεται στο υπέδαφος κυρίως εύκρατου και υγρού περιβάλλοντος, από την αργή μερική αποσύνθεση φυτικών υπολειμμάτων που συγκεντρώνονται υπό συνθήκες ελλιπούς αποστράγγισης, σε τεράστιες μάζες (ποανθρακωρυχεία). Είναι νεότατος γαιάνθρακας, σχηματίζεται και σήμερα ακόμα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μέχρι 50%. Η τύρφη έχει μορφή σπογγώδη και ινώδη και χρώμα καφέ σκούρο. Είναι ελαφρό και μαλακό υλικό. Άφθονα είναι τα κοιτάσματα τύρφης στη θάλασσα, τα έλη, τις λίμνες, τα χέρσα εδάφη και στις δασικές περιοχές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, Β. Αμερική και Β. Ασία.

COMPOST:Είναι η φυσική διαδικασία που μετατρέπει τα οργανικά απόβλητα (φρούτα, λαχανικά κ.λπ.) σε ένα πλούσιο λίπασμα. Η κομποστοποίηση είναι η λύση για τα οργανικά απορρίμματα, που είναι περίπου τα μισά από τα σκουπίδια του σπιτιού μας. Tα φύλλα και τα κλαδιά των δένδρων, το χόρτο από τον κήπο, οι φλούδες των φρούτων και τα χαλασμένα λαχανικά, αντί να οδηγούνται με τα σκουπίδια στις χωματερές μπορούν να δώσουν σε ένα νοικοκυριό το δικό του εξαιρετικό φυσικό λίπασμα και μάλιστα δωρεάν.

ΝΕΡΟ

2. ΝΕΡΟ Είναι το βασικότερο συστατικό στην ζωή μας 2.ΝΕΡΟ Είναι το βασικότερο συστατικό στην ζωή μας. Χωρίς αυτό δεν ζούμε, δεν αναπνέουμε. Το νερό μας βοηθάει στα εξής: 1. Βοηθά να χάσετε βάρος 2. Κάνει καλό στην καρδιά 3. Είναι πηγή ενέργειας 4. Θεραπεύει τους πονοκεφάλους 5. Κάνει καλό στο δέρμα 6. Βοηθάει στα προβλήματα χώνεψης 7. Καθαρίζει τον οργανισμό 8. Απομακρύνει το κίνδυνο τύπων καρκίνου 9. Βοηθά να γυμνάζεστε καλύτερα

Γιατί τα φυτά χρειάζονται νερό; Τα φυτά χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού για την ανάπτυξη. Ο πιο σημαντικός παράγοντας που οδηγεί την κίνηση του νερού στα φυτά είναι μια διαδικασία που είναι γνωστή ως διαπνοή. Εφίδρωση είναι η απώλεια του νερού από τα φυτά, με τη μορφή ατμών (εξάτμιση). Τα φυτά χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του νερού που απορροφάται από το έδαφος για την διαπνοή (95%), αλλά ένα μικρό μέρος της απορροφάται το νερό χρησιμοποιείται κατά τη φωτοσύνθεση για την παραγωγή των υδατανθράκων που απαιτούνται για την ανάπτυξη των φυτών (5%). Ο ρυθμός διαπνοής είναι εξαρτάται από την διαθεσιμότητα του νερού μέσα στο φυτό (και το έδαφος) και με επαρκή ενέργεια για να εξατμιστεί το νερό. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν διαπνοή ενέργειας προέρχεται άμεσα από τον ήλιο (ηλιακή ακτινοβολία). Ηλιοφάνεια, ζέστη αυξάνει το ρυθμό της διαπνοής και επομένως ο κίνδυνος για το μαρασμό εάν υπάρχουν επαρκή νερό δεν είναι διαθέσιμα. Το νερό αποτελεί συνήθως μέχρι 80 - 95% της μάζας της καλλιέργειας φυτικών ιστών.

ΑΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ….

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ; ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ; ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!! Η ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΠΟΧΑΩΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠ΄6 ΤOY 2 ΕΠΑΛ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ !!! ΕΣΥ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ;;;

ΤΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΜΑΓΔΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΑΜΠΑ ΦΩΤΕΙΝΗ