ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Advertisements

Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Μαθαίνοντας να παίρνουμε...
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ‘’ΠΙΝΟΚΙΟ’’
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Μαθαίνω να προχωρώ … και συναντώ το Πανεπιστήμιο της πόλης μου 1 ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Σχολικό έτος: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
8oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΧΟΛ
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ηλεκτρονικά μαθητικά περιοδικά: Ευαναγνώσεις, το περιοδικό της Ευαγγελικής Σχολής Γεώργιος Β. Θώδης.
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Γυμνάσιο-Λύκειο Γραβιάς «Ο λόγος στους μαθητές»
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Project : χορεύοντας στον κόσμο
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
Τίτλος Δραστηριότητας
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΠΕ10.50 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΟΣΧΟΒΑ Γ.ΠΕ18.12-ΠΑΠΑΔΗΣ Δ.ΠΕ17.06.
Grundtvig Learning Partnership Parents-School-Children: Learning by doing together Γονείς – Σχολείο – Παιδιά: Μαθαίνουμε μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Ψηφιακή τάξη Σπύρος Στρατηγός Άρης Σερμέτης Πέτρος Στεμπάρι.
Τίτλος προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας : Δημιουργία μαθητικής εφημερίδας 1 Μαθητική εφημερίδα ΓΕΛ Σιδηροκάστρου efimeridapallatideio.wordpress.com.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
Ελληνισμος και χριστιανισμοσ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
«Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι» ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ανοικτόγλου Γιώργος Αϊβαλιώτης Χρήστος.
Που και πως ψάχνουμε.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
Υπεύθυνες εκπ/κοί : Λασκαρίδου Μαγδαληνή – Τιουτιούφα Μαρία
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση»
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Σύνολο μαθητών: 63 Άκυρα: 02 Έγκυρα: 61.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
1ο Γυμνάσιο Μάνδρας Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης Σχολική & Κοινωνική Ζωή
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΣΜΟΥ- ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Το σχολείο λειτουργεί ως μια μικρή κοινωνία, στην οποία μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις, γνώμες, κρίσεις με τους συμμαθητές μας αλλά και τους καθηγητές μας. Μας μαθαίνει να συνεργαζόμαστε να σεβόμαστε τον άλλο είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε μαζί του. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της σχολικής εφημερίδας ενημερώσαμε και ενημερωθήκαμε μέσα από άρθρα που δημοσιεύθηκαν μετά από την κατάλληλη επεξεργασία (διόρθωση, μορφοποίηση κλπ), Συγκεντρώσαμε υλικό που πιστεύαμε πως θα χρησίμευε σε κάποιο από τα τεύχη, χρησιμοποιήσαμε διάφορες πηγές διαδίκτυο, εφημερίδες, περιοδικά μορφοποιήσαμε τα άρθρα και τα επεξεργαστήκαμε κρατώντας τα σημαντικότερα σημεία του, συνεργαστήκαμε με τα υπόλοιπα μέλη του προγράμματος, καθώς και με τους υπεύθυνους καθηγητές

Η επίσκεψη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στο τυπογραφείο του κου Σ Η επίσκεψη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στο τυπογραφείο του κου Σ.ΚΥΠΡΗ για να δούμε από κοντά πως τυπώνεται και συντάσσεται μια εφημερίδα, μας βοήθησε στην απόκτηση χρήσιμων γνώσεων, στη συγκέντρωση επιπλέον υλικού, αλλά και στην ενημέρωση των αναγνωστών μας. Με την συμμετοχή μας στην εφημερίδα αγαπήσαμε ακόμα πιο πολύ την δημοσιογραφία. Η εφημερίδα υπήρξε η αφορμή για να ασχοληθούμε με θέματα της σύγχρονης κοινωνίας μας, που μας αφορούν όλους και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας αλλά και να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας.

Όλοι οι μαθητές διδαχθήκαμε τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού , της δικαιοσύνης , της ελευθερίας σκέψης και λόγου , της αλληλεγγύης. Ήρθαμε κοντά στην ελληνική παράδοση γνωρίσαμε πράγματα που μπορούν να μας φανούν χρήσιμα για να εκλογικεύσουμε και να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας . Κάθε μήνα ο καθένας από εμάς έβαζε το λιθαράκι του για τη έκδοση της δικής μας εφημερίδας

Ένα από τα χιλιάδες πράγματα που λατρέψαμε σε αυτήν την ενασχόληση είναι η ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας για τα προβλήματα και τις κοινωνίας αλλά και γενικά της πολιτείας . Ελπίζουμε οι επόμενοι μετά από εμάς δημοσιογράφοι να λατρέψουν το ίδιο την δημοσιογραφία. Αξέχαστες βέβαια ήταν και οι εκδρομές μας στη Δημητσάνα, στα Καλάβρυτα ,στις Μυκήνες ,στο Ναύπλιο στην Επίδαυρο .

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους καθηγητές μας οι οποίοι κοπίασαν χωρίς προσωπικό υλικό όφελος παρά μόνο για ψυχική ωφέλεια των μαθητών. Είναι αλήθεια νιώθεις πιο όμορφα αν ο δάσκαλος μοιράζεται και μιλάει για απόψεις και ιδέες μαζί σου..Καλός δάσκαλος είναι αυτός που έχει μεράκι γι αυτό που κάνει. Ο καλός δάσκαλος δεν ξέρει μόνο να μεταδίδει γνώσεις, αλλά και να καλλιεργεί την αγάπη για τη γνώση , και να οξύνει την κρίση των μαθητών του. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ