«ΝΗΣΤΕΙΑ».

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Πάσχα και η Ανάσταση του Χριστού
Advertisements

1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.
Παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ όλοι προετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, του σαρκωμένου Θεού της Αγάπης…
Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή
Ισορροπημένη διατροφή
ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
H πνευματική χαρά μέσα στην Εκκλησία
Πάσχα!! Γιώτα Τσακιρίδου.
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Ηθικά θέματα.
Η παρουσΙα του Θεού στην ανθρωπινη ιστορια
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ….Ο ΕΠΑΛ
ΝΗΣΤΕΙΑ.
Διατροφή και Υγεία.
Τι μπορεί να μάθει ο άνθρωπος για το Θεό;
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΖΩΤΤΗΣ Δ΄1.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16ο Η παραβολή της τελικής κρίσης: Πώς αξιολογούνται οι άνθρωποι στη Βασιλεία του Θεού Συχνά αναρωτιούνται οι άνθρωποι: Τι δίνει στη ζωή ποιότητα.
Το μυστήριο της Εξομολόγησης
ΠΑΥΛΟΣ Β. Ε 2  Το Άγιο Όρος ή επισήμως Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους είναι μια « Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία » εντός των ελλαδικών συνόρων με δικό της διοικητικό.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι Άγιοι Άγγελοι στην Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση
14. Η ορθόδοξη άσκηση Σελίδες
Η νηστεία της Εκκλησίας
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Η 9 η από τις 12 Προτροπές Να είμαι Αυτοκυρίαρχος.
19. Η χριστιανική κοινότητα μέσα σ’ έναν πλουραλιστικό κόσμο
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Περιμένοντας το Χριστό
Μετάνοια - Εξομολόγηση
Απόκριες Στολές ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ Πένυ.
Το πρωί, πολύ πριν φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ΄ένα ερημικό μέρος, και εκεί προσευχόταν.
Απόκριες !! Ιφιγένεια!! Μάσκα.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
17. Χριστιανικά άσκηση- Μοναχισμός
«Μια προσευχούλα» για να λέτε στη δουλειά !. Δως’ ημιν την γαλήνη να δεχθούμε τα πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, το κουράγιο να αλλάξουμε τα πράγματα.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΝΗΣΤΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Το Σάββατο του Λαζάρου γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Καθώς ο Χριστός ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα έμαθε ότι.
26. Ευχέλαιο: Για την υγεία του σώματος και της ψυχής
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Η ορθόδοξη άσκηση.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Έ ΘΙΜΑ Χ ΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ Από τη μαθήτρια Ξανθοπλά Χριστίνα!
Τάματα ονομάζουμε τις υποσχέσεις ή τις ευχές που κάνουμε στο Θεό. Μερικοί κάνουν τάματα για να ευχαριστήσουν το Θεό για κάτι που τους έδωσε, ενώ άλλοι.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
Πάσχα Ήθη και έθιμα. Σαρακοστή Η τελευταία ημέρα της αποκριάς είναι η Καθαρή Δευτέρα. Την ημέρα αυτή όλος ο κόσμος πετάει το χαρταετό και τρώει νηστίσιμα.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Τριώδιο.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΣΚΗΣΗ ΒΟΥΧΑΡΑ ΚΛΑΙΡΗ ΔΑΙΛΛΙΔΗ ΜΑΡΘΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης
Οδηγώντας ένα παιδί στο Χριστό
«Οι Τρεις Ιεράρχες μιλούν για την ειρήνη και τον πόλεμο»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19, ΣΕΛΙΔΑ 82, ΕΡΓΑΣΙΑ,
Θρησκευτικά Γ Γυμνασίου
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Μυρσινη Ανδρινοπουλου Β1 25/2/2016.
Οικονόμου Γιώργος Γ’2 29/11/14 Θ.Ε.:2Η Θρησκευτικά
Γιατι υπαρχει το κακο στον κοσμο;
H τηλεόραση και το παιδί
Τί γιορτάζουμε ;. Το Σάββατο αυτό είναι αφιερωμένο στην νεκρανάσταση του Λαζάρου, το θαύμα που έκανε ο Ιησούς λίγο πριν αναστηθεί ο ίδιος εκ νεκρών. Σε.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Θεοσ στην εντατικη Ψαλμός 22.
Τι μπορεί να μάθει ο άνθρωπος για το Θεό;
H πνευματική χαρά μέσα στην Εκκλησία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«ΝΗΣΤΕΙΑ»

Το ευαγγέλιο της ημέρας Ο άφρων πλούσιος «…αναπαύου, φάγε, πίε, ευφραίνου….» Λουκά ιβ, 16-21 Η προσκόλληση στα υλικά αγθά

Το αίτιο της πτώσεως των πρωτοπλάστων Έλλειψη αυτοκυριαρχίας πάνω στο φαγητό προκαλεί το πάθος της λαιμαργίας και της πολυφαγίας Κατάχρηση του ποτού οδηγεί στο πάθος της μέθης και του αλκοολισμού

Η Εκκλησία χρησιμοποιεί την νηστεία σαν μέσω ανακαινίσεως του ανθρώπου Τι είναι η νηστεία; H νηστεία είναι να μη τρώμε ορισμένα φαγητά για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα (μία ή περισσότερες μέρες) Τετάρτη, Παρασκευή (Γιατί;) Τεσσαρακοστές ή Σαρακοστές (προ Χριστουγέννων, προ Πάσχα) (Γιατί 40 ημέρες;)

Παρεξηγημένες αντιλήψεις για τη νηστεία Νηστεία = Δίαιτα Η νηστεία έχει καθιερωθεί επειδή ο Θεός ευχαριστείται, όταν δεν τρώνε οι άνθρωποι αυτοτιμωρία, αυτοβασανισμό Άλλοι νομίζουν πως με τη δίψα και την πείνα θα εξαλείψουν και διορθώσουν μερικά αμαρτήματα τους

Ποιά είναι τα είδη των τροφών που δεν τρώμε κατά την περίοδο της νηστείας; Κρέας Αυγά Γαλακτοκομικά Ψάρι (ανάλογα με την περίοδο) Λάδι (ανάλογα με την περίοδο) Καμία τροφή δεν είναι ακάθαρτη…

Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της νηστείας Α. Η νηστεία ως μέσω ασκήσεως του χριστιανού Αυτοκυριαρχία και υπερνίκηση των παθών Να βοηθήσει τον άνθρωπο να πάψει να εξαρτάται από τα πράγματα αυτού του κόσμου και να συγκεντρώσει το ενδιαφέρων του στα πράγματα της βασιλείας του θεού.

Σκοπός της νηστείας Η ενίσχυση του πνεύματος του ανθρώπου ώστε να μην υποκύπτει στους πειρασμούς του διαβόλου και της αμαρτίας. O Κύριος μας δίδαξε (Ματθ. Ιζ 21, Μαρκ. Θ΄ 29), πως ορισμένες μορφές του κακού είναι αδύνατο να υπερνικηθούν χωρίς νηστεία. Η νηστεία είναι το «απαραίτητο μέσο» για να μπορέσει ο άνθρωπος ν΄αποκτήσει τον καρπό του Αγίου Π νεύματος στη ζώή του (Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ).

Οι χριστιανοί νηστεύουν Οι χριστιανοί νηστεύουν για να: Οι χριστιανοί νηστεύουν Οι χριστιανοί νηστεύουν για να: Aπελευθερωθούν από τα πάθη, ώστε το χάρισμα της Σωτηρίας του Χριστού να καρποφορήσει στη ζωή τους. Νηστεία επομένως χωρίς προσπάθεια για την επιτυχία των καταστάσεων που αναφέραμε είναι μάταιη

Η νηστεία σε συνδυασμό με την αγάπη και την προσευχή Η γνήσια και τέλεια χριστιανική νηστεία συνδυάζεται απαραίτητα με την αγάπη και την προσευχή Η αγάπη προς τους άλλους είναι το θεμέλιο της νηστείας.

Απόσπασμα από την Αγία Γραφή: «Γιατί, Θεέ μου, όταν νηστέψαμε δε δέχθηκες τη νηστεία μας;….(απάντηση του θεού): Δεν σας πρόσεξα, όταν νηστεύατε, διότι κατά την περίοδο της νηστείας σας εφαρμόζατε τα προσωπικά σας εγωϊστικά σας θελήματα. Καταπιέζατε και χτυπούσατε όλους τους υφισταμένους σας. Ενώ νηστεύατε, φιλονικούσατε, μαλώνατε και χτυπιόσαστε με γροθιές και ταπεινώνατε τον άσημο και ανίσχυρο. Είναι λοιπόν μάταιη η νηστεία σας… Εγώ δε δέχτηκα και δεν ενέκρινα τέτοιου είδους νηστεία… Εκείνο που θέλω είναι ο καθένας να πάψει να αδικεί τον άλλον. Να ακυρώσει τις άδικες συμφωνίες, που με την βία και τον εξαναγκασμό έκανε. (Ησ, νη’ 39)

Ο Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος «Τι ωφέλεια θα έχουμε όταν δεν τρώμε κοτόπουλο ή ψάρι, ωστόσο όμως δαγκώνουμε και κατατρώμε τους αδελφούς μας;»

Εξαιρέσεις από τη νηστεία Παιδιά κάτω των 12 ετών Άρρωστοι Γέροντες Άνθρωποι με εξασθενημένο οργανισμό

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας Θετική επίδραση της νηστείας στην υγεία Αποφυγή λιπαρών τροφών Αποτοξίνωση οργανισμού Η Ελλάδα 1η χώρα σε παχύσαρκα παιδιά

Συμπέρασμα ημέρας «Η νηστεία είναι αγωνιστικός στίβος και περίοδος αγάπης και προσευχής»