Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Θεοσ στην εντατικη Ψαλμός 22.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Θεοσ στην εντατικη Ψαλμός 22."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Θεοσ στην εντατικη Ψαλμός 22

2 Γιατί ο Θεός επιτρέπει δυσκολίες;
«Γιατί ο Θεός θέλει να μας διδάξει κάτι». Αυτό είναι: Ένας λόγος; Ο μόνος λόγος; Ο πιο σημαντικός λόγος; Μερικές φορές μήπως δεν είναι καν λόγος;

3 Άνθρωποι που χάνουν τα παιδιά τους:
Ο Ιώβ χάνει τα παιδιά του επειδή ο Θεός τον δοκιμάζει. Ο Αδάμ χάνει το παιδί του, επειδή σε έναν αμαρτωλό κόσμο συμβαίνουν φόνοι. Ο Ιεφθάε χάνει την κόρη του από δική του ανοησία. Ο Δαβίδ χάνει το παιδί του επειδή ο ίδιος αμάρτησε.

4 Γιατί ο Θεός επιτρέπει δυσκολίες;
«Κάθε εμπόδιο για καλό» «Τα πάντα συνεργούν στο αγαθό» Συμφραζόμενα: «αγαθό» = να γίνεις σύμμορφος του Χριστού

5 Γιατί ο Θεός επιτρέπει δυσκολίες;
Μύθος: «Αν έχεις πίστη, πάντα θα θεραπεύεσαι»

6 Άνθρωποι που δε θεραπεύθηκαν:
Στο Ματθαίο 13 ο Χριστός στη Ναζαρέτ δε θεραπεύει κάποιους επειδή δεν πιστεύουν. Στο Μάρκο 9 οι μαθητές δεν μπορούν να θεραπεύσουν ένα δαιμονισμένο παιδί, επειδή δεν προσευχήθηκαν. Στον Ιωάννη 11, ο Λάζαρος δε θεραπεύεται επειδή ο Χριστός θέλει να δείξει κάτι μεγαλύτερο μέσα από την ανάστασή του. Στη Β’ Κορινθίους 12, ο Απόστολος Παύλος δεν μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του, επειδή ο Θεός κυριαρχικά του λέει «σου αρκεί η χάρη μου»

7 «Όταν έθαψαν οι πιστοί των Πράξεων τον Στέφανο, έγινε λέει «θρήνος μέγας». Αναρωτιέται κανείς, γιατί, στο βιβλίο των Πράξεων, ένα βιβλίο κατάμεστο με θαύματα, ακόμα και με ανάσταση, δεν βγήκε κανείς να ζητήσει με πίστη για να αναστήσει το Στέφανο, αλλά όλοι δέχθηκαν το γεγονός με «θρήνο μέγα». Και το ερώτημά μου είναι: χάσαμε τον Στέφανο επειδή δεν είχαμε πίστη; Αυτός είναι ο λόγος; Δηλαδή, όλ’ αυτά εξαρτώνταν από εμάς; Ο θρήνος μας, η ελπίδα της μέλλουσας ανάστασης και συνάντησης δεν ήταν έκφραση πίστης; Πίσω απ’ αυτό τελικά βρίσκεται ένα πολύ σημαντικό ζήτημα: Έχουμε μια θεολογία θριάμβου που θρηνεί για την έλλειψη θριάμβου, ή έχουμε μια θεολογία του σταυρού, η οποία πιστεύει πως δε χρειάζεται να βλέπουμε παντού αναστάσεις, αλλά ότι η ανάσταση του Χριστού φορτίζει τον κάθε μας θάνατο με αναστάσιμο νόημα; Τζεφ Μπάλντουιν

8 Γιατί συμβαίνουν δοκιμασίες;
Γιατί ο Θεός θέλει κάτι να μας διδάξει. Γιατί ο Θεός έχει ένα σχέδιο και εργάζεται κυριαρχικά για να εκπληρωθεί. Γιατί ζεις σε έναν κόσμο επηρεασμένο από την πτώση. Γιατί μέσα από τη δοκιμασία γευόμαστε την παιδεία του Κυρίου. Γιατί ο διάβολος μας πολεμάει. Δεν έχω ιδέα γιατί, και θέλω να πάω μπροστά στον Θεό και να αρχίσω να φωνάζω.

9 Ψαλμός 22 2 Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες; γιατί στέκεις μακριά και δε με σώζεις; γιατί τα λόγια της κραυγής μου δεν ακούς; 3 Θεέ μου, σου κράζω όλη τη μέρα, μα εσύ δεν αποκρίνεσαι· φωνάζω και τη νύχτα, μα να ησυχάσω δεν μπορώ.

10 Κύριε, το σπιτάκι μας το ζώσαν τα σκοτάδια, Σύννεφα μαύρα κύλησαν γύρω μας, στην καρδιά. Τα γέλια τα παιδιάστικα σβήστηκαν και τα χάδια. Κύριε, ο μικρός μας άγγελος αρρώστησε βαριά. Πύρινα πέφτουν, Κύριε, στη γη τα δάκρυά μας, Γονατιστούς στο λίκνο του μας βρίσκει η βραδιά. Όμως κοντά μας είσαι Συ, δε βρίσκεσαι μακριά μας. Αχ! Ο μικρός μας άγγελος αρρώστησε βαριά.

11 Ψαλμός 22 4 Αλλά εσύ ΄σαι ο ΄Αγιος κι είσαι πάντα εκείνος που ο Ισραήλ δοξολογεί. 5 Σ’ εσένα ελπίσανε οι πρόγονοί μας· ελπίσαν και τους ελευθέρωσες. 6 Σ’ εσένα φώναξαν με δύναμη και σώθηκαν· σ’ εσένα ελπίσανε και δεν ντροπιάστηκαν. Ο Θεός που φρόντισε χθες, θα φροντίσει και σήμερα.

12 Πριν μερικά χρόνια, η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε αποβολή
Πριν μερικά χρόνια, η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε αποβολή. Χίλιες σκέψεις είχαν περάσει τότε από το μυαλό μου. Αν ξαναμείνω έγκυος, θα ξανασυμβεί αυτό; Θα μπορέσω ποτέ να κάνω παιδί; Όταν έχεις αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση, η ζωή γίνεται μια συνεχής επιλογή της πίστης πάνω απ’ το φόβο. Κάθε μέρα χρειάζεται να επιλέγω να πιστεύω περισσότερο απ’ όσο φοβάμαι. Εκείνο που έχω ανακαλύψει είναι ότι το να έχω πίστη στον Θεό δε σημαίνει ότι όλα θα πάνε καλά, ή όπως τα φανταζόμαστε. Ότι δεν θα υποφέρουμε, ότι δε θα συναντήσουμε καταιγίδες, απογοητεύσεις ή πόνο που δεν έχει καμία εξήγηση.

13 Το να έχω πίστη στον Θεό σημαίνει ότι γνωρίζω πως ό,τι και να συμβεί, δε θα είμαι μόνη μου, δε θα βουλιάξω, δε θα μείνω χωρίς ελπίδα. Σημαίνει πως, ό,τι και να συμβεί, ο Θεός θα με στηρίζει, θα με αγαπάει, θα με παρηγορεί. Σήμερα καθώς θυμάμαι αυτή μου την εμπειρία, είμαι ευγνώμων στο Θεό για την πιστότητά Του και την αγάπη Του, μέσα στα καλά και στα άσχημα της ζωής μου.

14 Πίστη σημαίνει να μάθεις να αναπαύεσαι στον Χριστό
-Ιωάννης Καλβίνος

15 Ψαλμός 22 10 Εσύ με πήρες απ’ τη μήτρα· και μ’ εμπιστεύτηκες στης μάνας μου τα στήθια. 11 Είμαι κοντά σου από τη γέννησή μου· απ’ την κοιλιά της μάνας μου εσύ ΄σαι ο Θεός μου.

16 Πίστη σημαίνει να μάθεις να αναπαύεσαι στον Χριστό
-Ιωάννης Καλβίνος


Κατέβασμα ppt "Ο Θεοσ στην εντατικη Ψαλμός 22."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google