EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαθαίνω για τη νέα μορφή γρίπης Α(Η1Ν1)
Advertisements

Αίτια, συμπτώματα και διάγνωση της ιλαράς
ΓΡΙΠΠΗ «ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ» από ιό τύπου Α/Η1Ν1- ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Dr. Παναγιώτης Πανουργιάς Παθολόγος Γαστρεντερολόγος Ιατρός Εργασίας
Νέος Ιός της Γρίπης Α(Η1Ν1)
Τι είναι οι μικροοργανισμοί ;
Στόχοι της εκπαίδευσης:
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
29/1/09 ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Παρουσίαση στον Τύπο Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2009.
Η ΓΡΙΠΗ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ Α/Η1Ν1Ν Διεύθυνση Υγείας Ν.Α.Μ.
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ WHO/MZCC Γρίπη των Πτηνών Οικόσιτα & Άγρια Πτηνά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ
Τι είναι οι Μικροοργανισμοί;.
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Σπόντης Α.
Γρίπη.
ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Στοιχεία, δεδομένα, επιχειρήματα και ερωτηματικά 24/10/09.
Υγιεινή σφαγίου αναφορικά στα βακτηριακά παθογόνα
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Ερωτήματα για …πρόσθετη διερεύνηση:
ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ Σύντομη ενημέρωση για τους αγρότες
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Μαρία Αλεξάνδρου ΑΕΜ HSV-1 και HSV-2 Είναι δύο μέλη της οικογένειας των ιών του έρπητα που μολύνουν τον άνθρωπο. HSV-1:υπεύθυνος για τον επιχείλιο.
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Κονδυλώματα (HPV).
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α(Η1Ν1)
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ KEGEL Άσκηση 1: ‘Οταν νιώθετε την ανάγκη για ούρηση, προσπαθήστε να κρατήσετε τα ούρα, όπως όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη τουαλέτα. Άσκηση 2: Κατά.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ…ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ!
ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ…ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ!
ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
Noσήματα Αγροτικών Ζώων Κεφάλαιο 6ο - Ενότητα 2η Λιστερίωση
Στοιχεία Υγιεινής Μάθημα 2
Βασιλική Χ. Πιτυρίγκα Επ. Καθ. Μικροβιολογίας Ε.Κ.Π.Α.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (ΑΙDS)
Παθογόνα Τροφίμων Ενότητα 8: Listeria monocytogenes
Στον κόσμο του βιβλίου Πινακίδες για τη φύση ΄΄ Θέλει χάδι το χώμα ΄΄
Μεταγράφημα παρουσίασης:

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες

Πώς μεταδίδεται; Άγρια πουλιά Πουλερικά Μεταδίδεται μέσω του σάλιου, περιττωμάτων και των ρινικών εκκρίσεων Άγρια πουλιά Πουλερικά

Πώς μεταδίδεται από χώρα σε χώρα; Μετακινήσεις αποδημητικών πουλιών Οι αγριόπαπιες «φέρουν» τον ιό χωρίς να νοσούν και διανύουν μεγάλες αποστάσεις μεταδίδοντας τη νόσο

Πώς μεταδίδεται από χώρα σε χώρα; Εμπόριο ζωντανών πουλερικών

Πώς προσβάλλονται οι άνθρωποι; Τα μολυσμένα πτηνά (άγρια και κατοικίδια) αποβάλλουν μεγάλες ποσότητες του ιού στις εκκρίσεις τους Μολύνουν το χώμα, τα κλουβιά, το ρουχισμό (ιδίως τα υποδήματα)

Τί συμπτώματα παρατηρούνται στα πουλερικά; Ανορεξία Μειωμένη δραστηριότητα Πρήξιμο στο κεφάλι Μπλέ απόχρωση λειριών Διάρροια Μειωμένη παραγωγή αυγών

Τί συμπτώματα παρατηρούνται στα πουλερικά;

Τι μπορώ να κάνω για την προστασία μου; Διαχωρίζουμε τα ωμά από τα μαγειρεμένα πουλερικά ή κυνήγι και τα προϊόντα τους Χρησιμοποιούμε διαφορετικές επιφάνειες κοπής και μαγειρικά σκεύη για τα ωμά και τα μαγειρεμένα προϊόντα Αποφεύγουμε τα ωμά ή μισοβρασμένα ή μισοψημένα πουλερικά και αυγά H σωστή προετοιμασία, το καλό μαγείρεμα/ψήσιμο/βράσιμο/τηγάνισμα καταστρέφουν τα περισσότερα μικρόβια και ιούς υπεύθυνα για πολλές αρρώστιες Μαγειρεύουμε τα αυγά και το κρέας των πουλερικών σε υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 70 °C ) Πλένουμε πάντα τα χέρια μας και τα μαγειρικά σκεύη με σαπούνι και νερό μετά από κάθε επαφή με ωμό κρέας πουλερικών ή με αυγά

Τι μπορώ να κάνω για την προστασία μου; Ο έγκαιρος εντοπισμός της γρίπης των πτηνών είναι απαραίτητος για να μην εξαπλωθεί