Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice (2008-2009) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης λειτουργεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Advertisements

Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
«Μαθητές σε εθελοντική δράση» 2 ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.
Η νέα Πύλη eTwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice ( ) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
 eTwinning Οι συμμετοχές του Ομίλου μας Οι μαθητές σ αυτήν την συνεργασία, βοηθούμενοι από τους καθηγητές τους σχεδιάζουν ένα μάθημα χρησιμοποιώντας την.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice ( ) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε.
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
Καλές πρακτικές, υλοποιημένα wiki από σχολεία και εκπαιδευτικούς
Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και
“Antiqua aqua” “Υδάτινα δίκτυα” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “e-Twinning” 2006 ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.
Πως θα αξιοποιήσετε περαιτέρω τις eTwinning συνεργασίες σας.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Leonardo Transfer of Innovation- Μεταφορά καινοτομίας (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2014) Κώστας Οικονόμου Βασιλική Ζιάκα.
European Commission. 1975: πρώτη δράση της κοινότητας: κινητικότητα φοιτητών Σεπτέμβριος 1980: Δίκτυο Ευρυδίκη Κεντρική Μονάδα & 9 Εθνικές Μονάδες Ανταλλαγή.
“Προετοιμασία του Δασκάλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αρχική Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας” Πρόταση.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Τσιγγίδου Τάνια. Τι είναι Το 'Wiki' (που προφέρεται ως «γουίκι») είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Καλλιβρετάκη Αργυρώ Καθηγήτρια Πληροφορικής Π.Ε. 19
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Κοινότητες Πρακτικής και Μάθησης
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
24 βήματα – 24 pas Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.
Τίτλος Δραστηριότητας
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
DAF Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αθήνα 13 Μαρτίου Μαρτίου.
ETWINNING ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Μαίρη Φουρνάρη 1 ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Αττικής Blog:
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή» ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Συνεργαζόμενα Σχολεία : Γυμνάσιο Γαζίου - Ηράκλειο.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να συνεργαστούμε με 15 διαφορετικά νηπιαγωγεία απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και με δυο από την Τουρκία και.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ– ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΓΠΠ
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
O πρώτος χρόνος της δράσης eTwinning
Φάκελος Αξιολόγησης για Νηπιαγωγείο
Εισαγωγή στο πρόγραμμα Mascil
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “eTwinning”
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice ( ) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning «Travelling with our e-story!»

Η διαμόρφωση του έργου Το έργο "Ταξιδεύοντας με την e-ιστορία μας» λειτούργησε ως μια συνεργασία μεταξύ 9 νηπιαγωγείων σε όλη την Ευρώπη. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μία ιστορία σε απευθείας σύνδεση που θα προέκυπτε από τη σύνθεση των ιδεών πολλών μαθητών. Κάθε σχολείο πήρε στροφές και είχε μια ενός μηνός περίοδο για την ανάπτυξη και εκτέλεση της ιστορίας του που ήταν η συνέχεια της ιστορίας ενός άλλου προηγούμενου εταίρου. Πανανθρώπινες αξίες όπως η ισότητα, η φιλία, η ελευθερία, η αγάπη, η πίστη, η αδελφοσύνη, η ευγένεια, η ανεκτικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, και η φαντασία στην τάξη επελέγησαν ως σημεία αναφοράς και ως πηγή ιδεών για κάθε εταίρο προκειμένου να αναπτύξει το δικό του μέρος της ιστορίας. Κάθε εταίρος θα μπορούσε να επιλέξει την κεντρική ιδέα της δικής του προτίμησης. Στη συνέχεια, έπρεπε να αναπτύξει το δικό του μέρος, διατηρώντας παράλληλα δύο κοινά χαρακτηριστικά. Όλοι οι εταίροι ξεκίνησαν με ένα σκυλάκι και ένα παιδί, και αργότερα καλοδέχτηκαν την εισαγωγή και νέων χαρακτήρων στην ιστορία. Εργαλεία Η επικοινωνία επιτεύχθηκε μέσω του φόρουμ του TwinSpace. Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν διάφορα εργαλεία, όπως ηλεκτρονικά μηνύματα, ένα wiki για τη δημιουργία της on-line ιστορίας ( και ένα ιστολόγιο (blog) για τη παρουσίαση και διάδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. (  Το Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου, κοντά στη Θήβα (Ελλάδα), συνεργάστηκε με 8 άλλα νηπιαγωγεία σε όλη την Ευρώπη.  Στο πρόγραμμα συμμετείχε μία τάξη 18 μαθητών προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) καθώς και 2 εκπαιδευτικοί.  Πανανθρώπινες αξίες όπως η ισότητα, η φιλία, η ελευθερία, η αγάπη, η πίστη, η αδελφοσύνη, η ευγένεια, η ανεκτικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, και η φαντασία στην τάξη επελέγησαν ως σημεία αναφοράς. Οι μαθητές Δημήτρης: «Μακάρι να μπορούσα να βγάλω φτερά και να πιάσω ένα αστέρι.» Ιωάννα: «Θα ήθελα να ζούσα στην ιστορία του Ιάσονα και της Ελένης ». Οι εκπαιδευτικοί Άννα Καρύδη-Πυρουνάκη: « Τα έργα eTwinning είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους τους εκπαιδευτικούς…» Travelling with our e-story 2

3 « Τα έργα eTwinning είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους τους εκπαιδευτικούς αφού βελτιώνονται οι ίδιοι σε ποικίλα εκπαιδευτικά πεδία, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία με δημιουργικότητα και με φαντασία.» Νέοι ορίζοντες στην εκπαίδευση Τα eTwinning έργα είναι μια πραγματική πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, καθόσον αυτοί έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν σε διάφορους εκπαιδευτικούς τομείς, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, δημιουργικά και με φαντασία. Αυτό το συγκεκριμένο έργο έγινε πηγή έμπνευσης για μαθητές και δασκάλους, προκειμένου να αναπτύξουν κι άλλες δραστηριότητες για να προωθήσουν αυτή τη πρωτοβουλία. Οι δραστηριότητες αυτές περιελάμβαναν θεατρικές παραστάσεις, καθώς και συμμετοχή σε άλλες ευρωπαϊκές δράσεις. Εξελέγη ως «έργο του μήνα» στην Αυστρία, και κρίθηκε ως έργο άξιο μνείας και διάδοσης στη Διάσκεψη του eTwinning στην Πράγα, το Επιπλέον, το σχολείο έχει επωφεληθεί από 9 eTwinning συνεργασίες και έχει κερδίσει 7 ετικέτες ποιότητας και 3 εθνικά βραβεία.

Η ταυτότητα του έργου Τίτλος: Travelling with our e-story Γλώσσα : Αγγλική Ηλικία μαθητών : Στόχοι: Η κύρια ιδέα είναι – και οι 9 εταίροι – να δημιουργήσουν μαζί μια on-line ιστορία αποτέλεσμα σύνθεσης ιδεών των περισσότερων μαθητών. Oι μαθητές εξοικειώνονται με τις ΤΠΕ, στη προσπάθειά τους να διερευνήσουν νέες πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως WIKIs και BLOGs και να προσαρμοστούν στη σχολική τους ζωή. Επειδή έχουμε στόχο μια σωστή εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη και όχι ένα τέλειο τελικό προϊόν, κάθε κομμάτι της ιστορίας μας, θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας. Σχολεία :  Jardim de Infância de Porto de Mós, Rua da Saudade PORTO DE MÓS - PORTUGAL (Ιδρυτής)   Kindergarten of Kaparelli, Καπαρέλλι – Θήβα Ελλάδα (Ιδρυτής) Άλλα σχολεία:  Kindergarten Launegg, Launeggstraße Lannach AUSTRIA  Ecole maternelle Jules Ferry, Place Mirabeau BLOIS FRANCE  ODZ 53, Ivan Turgenev Sofia BULGARIA  Kindergarten of Mežmaliņa, Elites iela 1, Priekuļu pagasts, Cēsu rajons, LV-4126, LATVIA  Kindergarten Kunterbunt, Dorfstraße Leer – GERMANY  Escuela Infantil Gloria Fuertes, Calle Rio de Oro Gijón SPAIN  St Andrew's C.E. Primary school, Avenue,Levenshulme, Manchester, M19 2UH - ENGLAND Twinspace ublic&collabSpaceID=19288&fuseaction=home.main Περιγραφή έργου  Δραστηριότητες Τα κεφάλαια της e-ιστορίας Travelling with our e-story 4 Το Νηπιαγωγείο στο Καπαρέλλι συνεργάστηκε με 8 Νηπιαγωγεία στην Ευρώπη.  «Συνεχίζουμε τη φιλία...  Συνεχίζουμε τη συνέργεια... με νέες ιδέες...  Δημιουργούμε έργα και καλές πρακτικές για τα παιδιά γιατί... αυτά είναι το κέντρο των πάντων…»